Jag kunde absolut inte motstå att laga min egen variant av Rosendals trädgårdars citron och vallmokaka som jag satte tänderna i förra helgen, så jag letade upp ett passande recept och här kommer det! Lovar att ni inte blir besvikna. Det här är en underbart saftig, syrlig och mjuk historia, som smakar fantastiskt till varmt te i höstmurret! Detta behöver du: 200 g ekologiskt smör, rumstempererat + lite till formen 3 1/4 dl mjöl + lite till formen 2 1/4 dl socker 3 ekologiska ägg 1 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 4 msk blå vallmofrön 2 msk rivet citronskal 1/4 dl grädde 85 g riacottaost Sockerlag: Saften från 1 citron 1 dl vatten 1/2 dl socker Börja med att sätta ugnen på 175°C och sen vispa smör och socker poröst. Kläck ner ett ägg i taget i smeten och vispa under tiden. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål tillsätt det lite i taget tills allt är i. Vispa försiktigt. Vänd ner vallmofrön och rivet citronskal. Häll i ricottan och grädden och vispa sen igenom allt en sista gång. Smöra en avlång form och pudra tunt med mjöl. Vänd ner smeten. Grädda kakan i ugnen i ca 45 minuter och gör sockerlagen under tiden. Koka upp vattnet, citronsaften och sockret i en kastrull och låt koka ner till hälften. Häll sen sockerlagen över den heta, gyllenbruna kakan så blir den knaprig och syrlig på utsidan. Vänd upp på galler och låt kakan svalna helt innan du skär upp. Voila! Servera med earl grey, mjölk, honung och sitt ute med en filt! A lovely recipe on a lemon and poppy seed cake for fall!