Nu tänkte jag visa två vegorecept som är enkelt och ännu enklare att svänga ihop. Den ena är lite flottare och toppen att bjuda på plus att den innehåller massa bra protein och den andra är en riktig "ta vad du har hemma"-rätt som jag brukar gör av rester. Here it goes! Vi börjar med farmers plate som också går att göra vegansk om man byter ut smöret mot olivolja och skippar ägget. Det här behöver du för två personer: - En halv liten blomkål - En halv burk kikärtor - Ett stort knippe sparris (köp ekologisk så här års de är så himla goda) - En halv chili - En påse ruccula - Två ägg - 1 citron - Lite smör, salt, peppar och citronolivolja Börja med att sätta ugnen på 225°C och skära blomkålen i skivor. Ringla sen din favoritolja i en ungsäker form. Jag brukar blanda men tycker att citronolivolja passar så himla bra till detta! Hacka en halv chili. och riv skalet på en citron, obs eko! Lägg allt i pannan och ringla över olja på allt också. Salta och peppra. Ställ formen i ugnen och börja med salladen. Lägg ruccola och kikärtor i en skål. När blomkålen är klar (det tar typ 10-15 min i ugnen beroende på tjocklek på skivorna) fräs sparrisen hastigt i massa smör. Salta och peppra. Dessa små gröna fingrar av deliciousness alltså! Lägg upp dem i en skål. Blanda i blomkålen i salladen, se till att få med all god chili etc och ringla över mer olja och pressa citronen över. Servera med ett stekt ägg och häll en matsked det varma smöret som blev över från sparrisstekningen över alltihopa! Mums! Den klassiska holländska rätten stamppot gör jag på överblivet potatismos. Det är en sån där grej som ibland ligger i en matlåda i kylen och som man kan göra massa gott med! Det här är mitt bästa recept. Du behöver för 2 personer: - Potatismos så det räcker - Gräslök - Persilja - 1 paket bladspenat - 1 vitlöksklyfta - Surkål - Cornichoner - 1 skvätt mjölk - Salt och peppar Värm potatismoset i en kastrull, häll i en skvätt mjölk och klipp i kryddorna. Riv sen sönder bladspenaten och pressa i en klyfta vitlök. Salta och peppra. Servera med cornichoner, surkål (jag brukar ha kimchi hemma som jag köper på coop i en glasburk som funkar toppen!) och vill man ha lite matigare kan man steka upp några soja (eller kött om man gillar det) korvar och servera till. Så gott och smakrikt för att vara gjort på rester! Two easy vegetarian dishes to make at home with leftovers or what's good in the stores now! Click the english flag to read the post in english.