Meny
Annons

om att vara modig.

000039

passion fruit
35mm_scan_12
fly to the sky, babies

Idag ska jag göra något ganska så modigt. Ni måste hålla tummarna för att allt går bra och som det ska. Att göra sånt som håller en sömnlös är ju ganska jobbigt såklart men när man klarat det sen så känner man sig som en superhjälte. Vi kan prata om det när det är klart såklart och virituellt high fiveva då! ♥ Vad är det modigaste som ni gjort?

click on images for source.


I’m doing something kinda brave today, so wish me luck! We can talk about it later, when I’m all done with the scary stuff, but for now: what’s the bravest thing you ever done?

68 kommentarer
 • Evelina

  Att gå på studentbalen. Lång kjol och korsett som jag då kände mig himla obekväm i. Gå gången upp till Hotellet med hundratals par ögon som granskade mig, mitt hår, mitt smink, min korsett, min kjol, mig, mig, mig. Att bara vara där och vara helt utanför min box. Utanför min trygghet, långt utanför. Men nu har jag klänning ibland, trots att jag är kobent och har tjocka lår. Tack Elsa, du har visat att jag faktiskt kan tro på mig själv, att jag också kan vara vardagsfin och inte alltid ha på mig jeans och kofta..

 • http://unvelo.blogg.se Emelie

  Hoppas allt har gått bra!

  Det modigaste jag har gjort var börja plugga på ett universitet helt ensam i en helt ny stad. Jag var helt super nervös dagarna innan och min mage vände sig ut och in. När dagen kom tog jag bussen tidigt på morgonen till staden långt borta. När jag kom fram visste jag inte ens vart jag skulle gå så jag följde efter en liten gubbe med portfölj som såg smart ut och jag hamnade faktiskt rätt!

 • http://hallonhjaertan.blogspot.com/ Bella

  Det var i våras när jag skulle till Paris. Första gången jag skulle flyga alldeles, alldeles själv. Jag skulle nämligen möta mina kusiner på hotellet i Paris, för de kom från Tyskland.
  Jag kunde inte sova den natten alls, inte på planet heller. Så när flygbussen tog mig in till stan letade jag efter tunnelbanan ett bra tag och sedan försöka gå igenom spärrarna med mina tre väskor på 30 kg. Min lilla handväska hade fastnat i spärren och -poff!-så gick den sönder. Snabbt samlade jag ihop allt och sprang därifrån. När jag kom upp från tunnelbanan och ut på gatan visste jag inte alls vilket håll jag skulle gå.
  Men efter jag frågat en fransyska som rökte så elegant vandrade jag på Paris smala trottoarer med mina giganstiska väskor och med flanellskjorta i 27-gradig värme kom jag fram till hotellet, som låg i den dyraste och finaste delen av stan.
  Efter det, så klarar jag av allt.

 • Amanda

  Lycka till Elsa!

  Det modigaste jag har gjort är nog att följa mitt hjärta.
  Efter ett högstadie fullt utav depression och magont, sorg och förvirring så klarade jag inte av gymnasiet efter att ha lagt alla mina krafter i nian på att försöka plugga upp allt jag missat i sjuan&åttan och samtidigt göra nian + att se ut att må så bra ut som möjligt. Vilket jag inte gjorde.
  Försökte tre olika linjer. Egentligen enbart för att alla tyckte det var så konstigt att jag hoppade av första året. så jag försökte igen. Gick inte alls. Jag visste nog egentligen innerst inne att en paus var precis vad jag behövde, att jag måste få tid för mig själv. Hitta det ”jag” som jag trodde var förlorat. Förstå vad jag själv ville, hitta motivation. Så jag gav upp gymnasiet. Jag ville ut i världen! Jobba. Leva upp till den Amandan jag så hemskt gärna själv ville vara.
  Jag trodde att mitt gladlynta positiva jag var tappat, men det var det inte. Måste bara bygga upp det lite mer. Lär mig att acceptera min kropp mer och mer. Har såklart dagar där jag verkligen inte gör det, men uppskattar den ändå. Jag försöker inte vara något, passa in i en mall eller något, bara vara den jag är. Och helt helt ärligt, så är du en utav mina starkaste kvinnliga förebilder. Jag är så himla glad att jag hittade till din blogg när du startade den. För du har stått för en stor del av motivation och pepp i mitt liv.

  Nu är det tre år sedan jag gick ut nian, jag känner hur jag vuxit och hur jag fortsätter göra det. I min dröm så står jag om en framtid med en alldeles egen syatélje, och har en mysig funkisvilla eller nått med min underbara pojkvän. Ett mål, acceptans av sig själv och förbilder gör så himla mycket för att man ska trivas med sitt liv. Att våga göra saker andra kanske inte förstår helt är ändå rätt kul, för ”ni ska nog få se” är ju en motivation i sig. Lykke’s ”im good im gone” ftw.

  okejvirrigtext.

 • Pamse

  jag tycker att jag gör modiga saker helatiden, men det allra läskigaste jag gjort i år var att åka till göteborg med hjärtat i en papperspåse, dricka alldeles för mycket tequila, springa mellan condecco och nattklubben för att pojken grön pullover, poplugg och ögon som svängde lite åt olika håll skulle möta upp mig där. men han försvann och jag ringde och smsade och var allmänt antingen jättemodig eller jättelöjlig. När jag vaknade dagen därpå ville han ändå träffa mig så jag sa ja, satte på mig min allra varmaste vinterjacka, det började snöa trots att det var sista mars och min mage var så fylld med fjärilar att jag trodde att jag skulle spy ut dem allihop på treans spårvagn. Närmade mig andra långgatan och väntade på att bli en flicka med hjärtat av på mitten, men så stod han där och kramade om mig och bjöd på öl och höll dörren och följde mig överallt. För mig var nog det modigaste jag gjort än i livet.

 • http://essessa.wordpress.com Elsa

  När jag flyttade till Skottland för att bli au pair, vilket jag gjorde i förrgår.

 • Sillan

  Det allra modigaste jag gjort och gör är när jag trotsar skammen och släpper taget om smärtan och sorgen som ibland bygger bo inuti mig fast jag är så rädd, så rädd och delar det med någon annan. Någon som stannar kvar och håller om mig fast jag gråter, skriker, snorar, snörvlar och ångestar ut allt det där onda …

 • Josephine

  Det modigaste jag har gjort var att inse att jag inte älskade pojken som var kär i mig.

  http://hosjosephine.blogg.se/

 • matilda

  Det modigaste jag har gjort var i lördags när jag, sex dagar efter att ha blivit antagen och 9 dagar efter att jag hade sökt, tog nattåget 143 mil ifrån min familj, mina vänner och min hemstad för att börja plugga. Det var jättejobbigt första kvällen, men nu börjar jag sakta att älska det…

 • Elin

  Jag ska flytta till kalmar om precis 6 dagar, för att börja studera och känner ingen alls. Men jag ska bli journalist och tänker att allt läskigt nog kommer vara värt det till slut.

 • http://www.domkallarmighannes.com/ joanna

  Hej jag heter Joanna är är 23 år.
  När jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppet hjärtat om mitt liv med diagnosen och allt vad det innebär för att folk ska få mer förståelse och insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder.
  Så besök gärna min blogg:)
  kram

 • Amanda

  Det modigaste jag gjort var att våga falla för en annan person. Helt och fullständigt. Speciellt när jag vet att jag skulle fortsätta falla om han inte tog emot mig.

 • http://rosetter.blogg.se agnes

  I somras berättade jag för killen som jag har varit omåttligt kär i under två års tid att jag gillar honom. Det var något av det modigaste jag någonsin gjort.

 • Pingback: om små små könsroller. | Elsa Billgren

 • Johanna

  Jag sökte och fick en plats på musikfolkisen jag hade suktat efter men inte vågat tänka högt. Jag sjöng två sånger och fick mina två bästa år i en håla i Norrland.

 • F Andersson

  I somras gjorde jag slut med min första kärlek efter nästan två år. Det var utan tvekan både det modigaste och svåraste jag gjort i hela mitt liv. Det gör fortfarande fruktansvärt jävla ont och det finns stunder när jag bara vill ringa honom och be honom att komma och hålla om mig. Men jag vet att han inte är bra för mig och mest gör mig ledsen. Därför tänker jag fortsätta vara modig och våga vara själv.

 • Elin

  Det modigaste jag har gjort någonsin so far var när jag sa till pojken som bara ville vara vän med mig (trots att han kysste mig om och om igen i flera månaders tid) att jag inte längre ville. Jag orkade inte. Jag ville gärna vara hans vän men jag orkade inte med några mer spel.

 • Evelina

  Jag har gått och funderat på när jag varit modig, om jag varit modig sedan jag läste ditt inlägg.

  Först tänkte jag att det varit i kärlek, när jag gett mig åt kärleken men också gjort slut och sagt nej till någon jag älskat för att förhållandet inte varit bra för mig. Sedan har jag insett att när det kommit till kärlek har jag nog aldrig varit riktigt modig, inte sådär att jag blottat mig själv helt. Jag har varit för rädd och är nog det fortfarande, men bra stunder tänker jag att någon gång kommer jag att träffa någon som får mig att våga vara modig.

  Det modigaste jag gjort och fortfarande gör är nog att studera. Det är lite läskigt varje dag. Nu har jag gjort det i några år och den nya staden timmar från barndomshemmet är inte så ny längre, men jag påminner mig ofta om det stora i att jag flyttade för att förverkliga drömmar som bara är mina. Flera års depression och motarbetande läkare och försäkringskassa stoppade mig inte. Jag kastade mig ut och jag flyger fortfarande.


AnnonsAnnons


Annons


Annons
Mobilsajt: / AV