September är ju obviously soppmånad och därför tänkte jag dela med mig av min allra godaste och enklaste soppa. Spenatsoppa med timjan, grädde, krämiga ägg och olivolja. Tar ungefär tio minuter att göra och är dessutom sinnessjukt god. Det här receptet räcker till två hungriga personer. Du behöver: - 400g fryst bladspenat - 1 gul lök - 2 klyftor vitlök - 2 dl matlagningsgrädde - ca 2,5 dl vatten - ca 2 msk grönsaksfond - färsk riven muskot från nöt - vitpeppar - nymalen svartpeppar - salt - olivolja - 1 klick smör - färsk timjan (jag tog en lila sort som vi odlar på balkongen) - 3 ägg Gör så här: Lägg äggen i en kastrull med vatten precis upp till äggkanten. Sätt på värmen och när det precis börjar koka stängs värmen av. Låt de ligga under lock i ca 5 min så är äggen perfekt krämiga. Skölja då äggen noga i kallt vatten, skala och dela mitt över, alltså inte längs med långsidan, för snyggast resultat. Fräs hackad gullök, vitlök och lite färsk timjan i olivolja plus smör i en kastrull. Låt det fräsa och häll i bladspenaten. det ska vara hela blad, alltså inte förhackade. Blanda runt och häll över vatten plus fond så bladen täcks precis. Låt puttra under lock tills bladen är tinade. Häll över matlagningsgrädde, krydda med salt, peppar och nyriven muskot. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av. Toppa med ägg, mer timjan, ringlad olivoja och nymalen svartpeppar. Klart! Translation: My best recipe on spinach soup with thyme and eggs.