Meny
Annons

Studenten!

Jag tog studenten 2005. Då hade jag gått tre helt underbara år på Södra Latins gymnasium i den fantastiska teaterklassen. Jag älskade gymnasietiden, var helst i skolan 24 timmar om dygnet. Det fanns ingen annanstans där jag kunde få göra det som jag älskade mest av allt. Min första roll i ettan var prostituerad singelmamma, vilka tider. På studentdagen åt vi tusentals jordgubbar och drack champagne såklart till frukost, följt av massgråt i klassrummet. När vi sprang ut stod mamma och pappa på gården med en skylt med ett foster på. De ville ha den yngsta skylten sa de. Hela flakfärden ösregnade det. Vid berzeli park stannade flaket och alla sprang dit för att kissa. Hela parken blev vitprickig av alla mössor i buskarna. Det är sådant man minns. Inte lika viktigt vilken klänning man hade på sig. Den blir ju bärfläckig och nedgråten ändå, men klart man vill va fin! Jag hade ett loppisfynd från Paris. En ljusgrön underklädesklänning som nu hänger i ett litet köksfönster. Den kostade 5 euro och var underbart romantisk. Så om du ska ta studenten nu och inte vet vad du ska ha på dig tycker jag att du ska köpa nåt vintage, second hand eller kanske låna mammas gamla. För hur kul är det egentligen att ha samma gina tricot-fodral som resten av skolan? Nä, man vill ju inte vara som alla andra. 

17 kommentarer
 • ingegerd

  så vacker beskrivning! parken var vitprickig av studentmössor……och klänningen….. i Paris, var ska man gå?

 • Jana

  Jag hade själv på mig den klänning min mor hade på sin student. En mörkblå med vita prickar, fast jag sydde på en kant av tyll längst ner. Den slog alla klänningar jag såg i affärerna!

 • Lina

  Åh vad fint att du har den i fönstret! Jag hade en klänning jag sytt själv. Tyget hade jag köpt tillsammans med min mormor i en tygaffär som låg mitt ute i skogen. Jag lyckades faktiskt hålla min klänning ren, trots smultronvinsdrickande!

 • Kajsa – www.aenigma.blogg.se

  Jag köpte min studentklänning i London. Nej, förresten det gjorde jag ju inet alls. Jag köpte den i Bath på en liten affär där de hade jättemycket fina klänningar men jag bara fick ögonen för just Min. Den var kanske lite för mönstrad och småsvartprickig för att vara en typisk studentklänning men jag älskade den! Mitt bästa minne är från natten när vi firade studenten bland tusentals andra i Östersund. Det var så varmt här uppe i vårt norr att man kunde gå i klänning, utan kofta och i små små skor utan att frysa fyra på natten. jag minns att det var så ljust av midvintersolen att dagen aldrig riktigt tycktes ta slut. Vi firade studenten som om den aldrig skulle vara över. På bilderna ler jag så att fräknarna blir ovaler istället för cirklar på näsan och det finns hopp hopp hopp om världens bästa liv i ögonen.

 • marie

  Åh, vad passande att du skrev ett sådant här inlägg nu! Jag har nämligen tänkt fråga dig i flera veckor om beyond retro har fått in studentaktiga klänningar än? Tänkte ta en tripp till Stockholm på torsdag, nämligen och eftersom jag bor tre timmars tågfärd bort, är det ju bra att veta lite innan. Och precis som du skriver; det ÄR inte kul att springa runt i samma klänning som alla andra.

  Om du har tid kan du gärna maila ditt svar, eller svara som en kommentar på min blogg: marieandersson90@hotmail.com, http://bapaba.blogg.se

  Kram!

 • Julia K

  Eller så kan man göra som mig och alla andra i min klass, sy den själv! Här är ingen som någon annan, det är jättefint.

 • så du gallrar inläggen

  Text

 • waffleinbelly.blogspot.com

  Åh, du får mig att orka lite lite till varje gång det känns motigt. Tack!

  Ps. Klänningen är fantastisk! Nästa gång jag besöker huvudstaden ska jag titta på klänningar hos er! Ds.

 • Ellen

  oj ja trodde att du va ett äkta rödluva ju=)kan du inte visa fler kort från när du var yngre sånt är alltid kul!

 • Nathalie

  Åå, härliga gamla Södra Latin. Man kan ju inte annat än älska den skolan!

 • http://thesumofalltears.blogg.se

  Södra Latin måste vara den bästa skolan någonsin. Alla sitter jämt kvar in på sena kvällen och repar och myser. Vad blir man utan den?

 • lisa

  i min blogg har jag skrivit om din blogg i ett inlägg bara så du vet :*

  titta gärna.

  popflickan.blogg.se

 • Annie

  alltså Elsa, den där klänningen är bara helt fantastisk. På riktigt.

 • ida

  jag har letat som en iller efter en fin och speciell studentklänning hela hösten och hela våren.
  både på små internetsidor och på seconhand.
  det har blivit en fix ide, och jag tänker på det hela tiden.
  jag har inte hittat något bra.
  jag beställde en blå, men den var för porrig.
  ish!

  så idag gjorde jag det som jag faktiskt aldrig trodde jag skulle göra. jag köpte en vit, väldigt enkel klänning.. på gina.

  jag ska klippa och kanske sy lite i den. sen ska jag bära den med mina farmorsbrocher. jag tror jag blir fin iallafall.

 • Kicki

  Åh va härlig din studentdag lät, hoppas min blir lika bra! Klänningen var underbar också, själv har jag sytt om en vit Monki-klänning jag köpte för några års sen, orkade inte med alla affärer som i princip hänvisar till en del av butiken där alla vita klänningar hänger buntade. Det är för uppenbart! De skulle kunna smäll upp en skylt där det står ”Köp din studentklänning här”. Urtrist! Unikt är mycket roligare :)

 • emma

  min mardröm är att det ska regna på studenten! usch. men det kanske inte gjorde så mycket? jag ska ha den klänningen min mamma hade på studenten. fin fin!

 • Ester

  Åh Elsa, kan inte du skriva ett inlägg om din gymnasietid? Jag ska välja gymnasium nästa år och funderar på teater på södra, jag vill veta hur det är! Du är finast! Puss!


AnnonsAnnons


Annons


Annons
Mobilsajt: / AV