Här kommer ett recept på en ljummen, god och väldigt smakrik sallad jag gjorde till lunch i fredags. Den innehåller mycket järn och protein för att vara fri från kött och är därför superbra för mig som är gravid med järnbrist. Plus att den är snabblagad, enkel och drömmigt smarrig. Jag använde mig en del av halvfabrikat jag hade hemma, men vill man göra allt från scratch kan man ju såklart göra det! Att ha en påse falafel i frysen är annars ett tips eftersom de går att ha med i typ alla goda rätter. Här kommer receptet: Du behöver, för 2 personer: ☞ Mixsallad med bland annat bladspenat och mangold ☞ Några körsbärstomater ☞ Några soltorkade tomater ☞ En halv gul paprika ☞ 10 st frysta falafel, jag använde nötfalafel från Ekko gourmet ☞ 2 st quornfiléer ☞ 1/2 dl korianderpesto (mixa olivolja, en näve koriander, en centimeter röd chili och några solrosfrön till en krämig dressing, salta och peppra) ☞ chiliflakes ☞ 1 burk kikärtor ☞ en kruka bladpersilja ☞ lite smör och rapsolja ☞ salt och peppar Börja med att skära upp de frysta filéerna i mindre bitar. Lägg i smör och rapsolja i en het panna och fräs quornbitar och falafel ett tag. Efter några minuter kan du dela på falafelbitarna så de blir genomstekta samt lägga i de sköljda kikärtorna i pannan. Jag gillar när falafeln faller isär lite, det blir liksom basen i salladen då. Strössla över chiliflakes, salta och peppra. Ställ av stekpannan från plattan när det är klart. Fyll tallrikarna med mixad grönsallad. Toppa med tomaterna skurna i klyftor, paprikan skivad tunt och ringla korianderpeston över det hela. Häll sen över de stekta quornfilébitarna, falafelhalvorna och kikärtorna från stekpannan och avsluta med massa hackad persilja. Salta och peppra. Ät! För att göra salladen vegansk, uteslut quornfiléerna och smöret. Translation: A very quick and easy vegetarian lunch salad stuffed with iron and protein.