ELSA BILLGREN
VĂ€lkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklĂ€nningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. LĂ€s om upp och nedgĂ„ngar, kĂ€nslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

? Fredagslistan ?

Annons

Annons

1. Har du nÄgot smeknamn?

Just nu kallas jag nog mest Billgren av alla mina smeknamn. Billan ibland, Elsping dÄ och dÄ. NÀr jag gick i högstadiet kallades jag Elsis, Pellsa, Balsam etcetc.

2. Har du nÄgot konstigt du alltid behöver göra?

Annons

Eftersom min lĂ€genhet brunnit en gĂ„ng kollar jag alltid ljus, spis och locktĂ„ng en extra gĂ„ng. Jag sĂ€ger ocksĂ„ alltid högt innan jag gĂ„r hemifrĂ„n ”ljusen Ă€r slĂ€ckta”. Andra grejer jag alltid mĂ„ste göra Ă€r tex att ha vatten rinnande nĂ€r jag kissar (jag vet, sĂ„ dĂ„ligt ska genast sluta), olĂ€stmarkera mail som jag lĂ€ser i telefonen för att sen lĂ€sa ”pĂ„ riktigt” pĂ„ datorn. Hatar att svara pĂ„ mail i telefonen, det blir alltid fel.

Annons

3. Andra mÄsten?

MÄste ha mjölk i kaffet, alla Lynns teckningar pÄ vÀggen och vit kajal pÄ undre franskanten.

4. NĂ„gra lyxvanor?

Jag handlar alltid middagen samma dag, alltsÄ aldrig storhandlingar. Det kanske inte rÀknas som lyxvana utan bara dumt? Jag köper alltid mandelmjölk som kostar 30 kr/paketet, anvÀnder dyrt schampoo frÄn Kerastase, unnar mig ofta snittblommor och gulliga outfits till Lynn. Dock gör jag aldrig naglarna, brynen, ansiktsmask, vaxar mig, lÀmnar in pÄ kemtvÀtt, har stÀdare eller Äker vÀrst mycket taxi.

5. NÀr ingen ser, vad gör du dÄ?

Biter extremt mycket pÄ nagelbanden, gÄr runt hemma i pyjamas, Àter mörk choklad som jag doppar i jordnötssmörsburken, sitter pÄ golvet framför teven och Àter, stirrar ut i vÀggen och funderar och stÀdar. Jag Àr extremt sÀllan ensam nuförtiden. Minns inte nÀr jag var det senast faktiskt.

6. Vad stör du dig pÄ hos andra?

Annons

Det jobbigaste jag vet i nÀrkontakt, alltsÄ sÄnt som jag mÄr dÄligt av nÀr det sker i direkt kontakt med mig (dvs inte krig, orÀttvisor generellt etc) Àr nÀr folk inte Àr tydliga med mig. NÀr de himlar med ögonen, Àr luddiga och gör mig osÀker. NÀr jag fattar att de tycker att jag betett mig dÄligt, men inte sÀger nÄgot men visar att de Àr sura. Jag fÄr ocksÄ panik nÀr folk avbokar grejer hela tiden, aldrig vill hitta pÄ nÄgot eller ska markera revir.

7. Vad Àr din sÀmsta sida?

Jag Àr otÄlig och egocentrisk. Jag jobbar pÄ det, men har det djupt rotat i mitt dna tror jag. NÀr jag gick schematerapi fick jag göra en djup genomgÄng av min person och fick veta att jag hade grandiositetsdrag. Dvs narcissism light. Eller det kanske det inte alls Àr, men sÄ tolkade jag det iallafall. MÄnga av de problem jag har haft socialt i livet har berott pÄ detta. Det Àr viktigt att jag visar mig ödmjuk och varm, sÀger kÀrleksfulla saker och inte sÀtter höga krav pÄ min omgivning, bara för att jag har höga krav pÄ mig sjÀlv.

8. Vad Àr din bÀsta sida?

Jag Àr vÀldigt lojal och kreativ. Jag skulle aldrig spela spelet mot nÄgon och visar alltid att jag Àlskar att vara med den personen. Alla fÄr vara med och leka, och alla fÄr komma hem till oss om de vill mysa i vÄr soffa. Pontus sÀger att jag har ett gott hjÀrta, men det kanske han mÄste by marriage :).

9. Vilken sida av sÀngen sover du pÄ?

Jag sover pÄ den högra sidan. NÀr jag mÄdde som sÀmst för ett Är sedan bytte jag sida för att förenkla sovandet. Det funkade faktiskt.

Annons

10. Vad gillar du för musik?

Jag Àlskar franskt 60-tal och 90-talsdanshits.

11. GrÄter du ofta?

Inte lÀngre. Jag grÄter nÀstan aldrig nuförtiden. Undrar om det Àr för att jag liksom inte har tid? Jag vill inte att Lynn ska se mig grÄta, fast det skulle sÄklart inte vara sÄ farligt. Kanske har jag grÄtit tillrÀckligt pÄ ett tag. Det Àr skönt att försöka minnas nÀr man grÀt sist och sÄ var det lÀnge sedan. Fast jag har alltid varit en sÄn som grÄter lÀtt. Jag tycker ocksÄ om nÀr andra grÄter, kÀnner stark kÀrlek till dem dÄ. Som i mÄndags nÀr jag var hemma hos min kompis som nyss fÄtt barn och hon grÀt pga hormonerna och allt som hÀnder nÀr man blir förÀlder. Det finns inget finare Àn det, sÄ rena och oförstörda kÀnslor. Vill bara kramas och vara nÀra dÄ.

12. Finns det nÄgot du sÀger Ät andra att göra men inte gör sjÀlv?

Jag sÀger Ät Pontus att ha ytterdörren olÄst nÀr jag kommer med tunga kassar frÄn mataffÀren men glömmer alltid att göra samma tillbaka till honom.

13. Vad sjunger du nÀr du stÄr i duschen?

Annons

Jag sjunger inte, och vi har ingen dusch! Vi har ett badkar, sÄ oftast Àr det Lynn och jag som brottas dÀr i. Jag försöker hÄlla tuttarna under vattenytan sÄ han inte ska komma Ät, medan jag klagar pÄ att det Àr sÄ fisljummet och skÄllar sen mig sjÀlv i tystnad nÀr Pontus plockat upp honom.

14. Vad önskar du dig mest just nu?

Att pitchen som görs idag mottas vÀl och jag blir med tv-program snart igen. ?

15. Vilken matrÀtt Àr din favorit?

SkaldjursplatÄ!

Nu ska jag kila till ateljén och ha en brudprovning med den hÀr donnan! Det ska bli spÀnnande att se om hon hittar nÄgot i mina gömmor! Ha en superhÀrlig fredag. Puss.

Lista frÄn Hanna

Annons

15 kommentarer till “? Fredagslistan ?”

 1. Louise skriver: 9 mars 2018 kl 07:10

  Har letat frenetiskt efter inlĂ€gget med ett recept pĂ„ typ ugnsbakade vindruvor med ricotta och bröd men kan inte hitta.. Vet du var det kan vara? â˜ș


 2. Ellen skriver: 9 mars 2018 kl 08:17

  Mysig lista! Jag har hört att storhandling (tvĂ€rtom vad man tĂ€nker) Ă€r sĂ€mre ekonomiskt! Pga. att man köper mer Ă€n vad man behöver, storpack etc. som inte anvĂ€nds upp. Jag storhandlar aldrig och nĂ€r jag vĂ€l handlar handlar jag bara exakt det jag ska ha, det borde vĂ€l vara ekonomiskt 🙂


  1. L skriver: 9 mars 2018 kl 19:36

   HÄller med! Med allt gÀllande storhandling förutom sÄnt som man alltid anvÀnder, toapapper, tvÀttmedel, diskmedel och sÄnt. Det vill jag bara hamstra för det gÄr Ät sÄ fort kÀnns det som ibland..


 3. Ronettethispastweek.blogg.se skriver: 9 mars 2018 kl 08:34

  Ohhh spÀnnande med tv-program. Saknar att se dig i rutan ju!


 4. Johanna skriver: 9 mars 2018 kl 08:56

  Guuuud vad jag kĂ€nde igen mig i detta ”Det Ă€r viktigt att jag visar mig ödmjuk och varm, sĂ€ger kĂ€rleksfulla saker och inte sĂ€tter höga krav pĂ„ min omgivning, bara för att jag har höga krav pĂ„ mig sjĂ€lv.” Aldrig tĂ€nkt pĂ„ det pĂ„ det sĂ€ttet men det Ă€r sĂ„klart dĂ€rför jag ganska ofta blir besviken pĂ„ andra nĂ€r jag sjĂ€lv vĂ€nder ut och in pĂ„ mig sjĂ€lv för att vara andra till lags. Snacka om narcissistisk! Ska ocksĂ„ jobba pĂ„ detta, tack!


 5. Rebecka Lillyrebeckalilly.wordpress.com skriver: 9 mars 2018 kl 09:02

  HĂ€rlig fredagslista . Älskar ju Pontus minn hahha


 6. Table Takes skriver: 9 mars 2018 kl 09:02

  Takk for disse fine listesvarene!


 7. Agnes skriver: 9 mars 2018 kl 09:53

  Ah! Ett tips ang. att behöva kissa med rinnande vatten: om jag kĂ€nner mig spĂ€nd och inte kan kissa sĂ„ brukar jag sĂ€ga ”ssssss”, bara göra s-ljud. Det sĂ€tter igĂ„ng det för mig hehe varsĂ„god för ett eventuellt over sharing life hack


  1. elsa_billgren skriver: 9 mars 2018 kl 09:55

   Jag kan kissa utan, det har bara blivit en vana sen tonÄren!! puss


  2. lillo skriver: 9 mars 2018 kl 11:00

   ‘SSSSSSS’et Ă€r ocksĂ„ ett supertips om ni ska jobba med blöjfritt barn i sommar. Lite Pavlovskt sĂ„dĂ€r, har funkat pĂ„ bĂ„da vĂ„ra. NĂ€r man ca tror barnet kan vara kissnödigt (nĂ€r de vaknar, efter maten etc) sĂ„ hĂ„ller man dem över toa/sĂ€tter pĂ„ potta/whatever toarutin man vill jobba med och frĂ„gar: Vill du kissssssssssssssssa?
   Vill du spara vatten, vid ditt eget kissande, sÄ kan du ju ha tvÄ glas/behÄllare du hÀller vatten mellan om du vill ha lite porlande..!
   (Vet om ett barn som behövde ‘kissas’ nĂ„n gĂ„ng under natten för att inte kissa i sĂ€ngen, och dĂ„ funkade just att skruva pĂ„ kranen för att fĂ„ barnet att kissa nĂ€rmast sovande.)
   Mycket kissinfo hĂ€r…


 8. Clara Tollclaratoll.se skriver: 9 mars 2018 kl 11:42

  Kul lista, svarade ocksÄ pÄ frÄgorna hÀr: http://claratoll.se/2018/en-trevlig-fredag/

  Intressant reflektion angĂ„ende att byta sida nĂ€r du sover, bra att tĂ€nka pĂ„ 🙂


 9. Ulrikanettelblad.blogg.se skriver: 9 mars 2018 kl 15:07

  det hĂ€r inlĂ€gget innehöll nog allt jag gillar bĂ€st med din blogg. det som gör att jag kan inspireras till att tĂ€nka gladare och mer positivt och livsnjutigt – de smĂ„ tonerna av mörker, minnena av det som varit svĂ„rt blandat med karnevalfĂ€rgspepp liksom. sĂ„ fredagsnjutigt och mys.


 10. Sara skriver: 9 mars 2018 kl 15:11

  Hej! Fin lista. TĂ€nker pĂ„ det du skrev om att du inte vill att Lynn ska se dig grĂ„ta, vill du utveckla hur du tĂ€nker kring det? Är sjĂ€lv gravid och tĂ€nker _mycket_ pĂ„ hur jag skulle hantera situationer med mitt barn om allt gĂ„r bra.


 11. Karin skriver: 13 mars 2018 kl 08:45

  IgĂ„r hade jag en sĂ„ himla deppig dag, dĂ€r kĂ€nslorna av dĂ„lig mamma, dĂ„lig sambo, för tjock, trĂ„kig osv radade upp sig. AllmĂ€n Ă„ngest och en stor suck över mig sjĂ€lv. Men sĂ„ kommer till jobbet idag och tar nĂ„n minut för att lĂ€sa din blogg, och dĂ„ liksom vĂ€nder det! Jag blir fylld av energi av att se hur du gör vardagen till nĂ„got fint, och hur du sprudlar av livsglĂ€dje! Du inspirerar mig – stort tack för det! Kram frĂ„n Karin


 12. Li Argus Hultgren skriver: 21 mars 2018 kl 06:43

  HĂ€rlig lista!


Dela pÄ:
Laddar