ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

1 november äntligen lugg

Lugg

Heej och god morgon! Nu är luggas klippt! Ni vet när man hittar hem i en frisyr? Så känns det nu. Man måste våga för att vinna och som alla vet är ju lugg det modigaste en person kan göra med sitt hår. Snagg och rosa toppar släng er i väggen, ingen vill bli lite för mycket Robert Wells eller Nick Carter i frisörstolen (älskar dom båda såklart<3) men alla blir det. Jag känner mig dock som 50% Wells, 20% Carter 30% Madicken och det är en kalkylering jag är nöjd med.

Annons

Lugg

Annons

Blir så glad av att ha frisyr! Kunna jobba med uppsatt, spännen, diadem, inte alltid se ut som en trött hund utan kanske när jag får till det till och med få lite 60-talsdonna wibe över mig. Drömmen ändå. Alla vet att de snyggaste tjejerna som någonsin levt var runt 20 på 60-talet.

Lugg

Jag är dock 33 men känner mig lika barnslig som när jag hade fejklugg genom att dra fram diademet långt efter att ha dragit bak det på 90-talet. Älskar vad lite mindre hår kan göra med energin. Älskar också att det är fredag idag. Och november! Visst kommer ni ihåg att jag lovat extra mys på bloggen nu i november för det behöver vi definitivt. Det börjar i eftermiddag med lite inredningsinspo, hörs då. Nu ska luggas och jag ut på stan och försöka att inte pilla för mycket!

Puss. 💕

41 kommentarer till “1 november äntligen lugg”

 1. Maria A skriver: 01 november, 2019

  Alltså, jag kände på mig att du skulle passa i lugg, men damn girl! SÅ jävla snygg trodde jag inte!
  Jag tror du startat en trend… 😍


  1. Rebecca skriver: 01 november, 2019

   Trenden att klippa gardinlugg har väl suttit i ett rätt så bra tag nu…? Ex Flora, Sandra med flera!


   1. Maria A skriver: 01 november, 2019

    Jag följer inte Flora så jag vet inte vad hon pysslar med. Sandras lugg är ju mycket längre, det här känns mer ”luggigt”.


 2. Petronella skriver: 01 november, 2019

  Wooow, så fin😍


 3. Klara skriver: 01 november, 2019

  Såååå snyggt!!!


 4. Maria skriver: 01 november, 2019

  Superfin! 🤩😍


 5. Petrapetratungarden.se skriver: 01 november, 2019

  MEN WOW! Blev så fint! Vill också våga klippa! Kramar!


 6. Maria skriver: 01 november, 2019

  Superfin! 🤩😍


 7. Ulrika skriver: 01 november, 2019

  Wooow där satt den!! Du blir ta mig tusan bara snyggare och snyggare…


 8. Josefin skriver: 01 november, 2019

  Wow, tror jag aldrig sett någon passa såååå bra i lugg, helt fantastiskt!😍


 9. Johanna skriver: 01 november, 2019

  Jättesnyggt! Känns helt givet på sig!


 10. Helena skriver: 01 november, 2019

  Superfint!! Alltså verkligen, huuuur snyggt som helst! Din stil bara blir mer och mer vacker och självklar! Har aldrig sett någon passa mer i lugg och som har kommit på det så sent i livet 🙂 Men jag tror också att luggen passar din stil som den är just nu också. Tror inte att det hade passat Elsa 2010 lika bra.


 11. Linda skriver: 01 november, 2019

  Förstår att du överdriver för komisk effekt men… det du har gjort är att klippa håret på sidorna av ansiktet lite kortare än övrigt hår?

  Det är ingen riktig lugg? Du hade aldrig vågat snagga dig eller ens klippa en vanlig lugg (svårt med självfall, jag har samma men har lugg ändå sen flera år, alltså en riktig lugg). Vi luggbärare blir provocerade av allt detta prat om hur ”modigt” det är att klippa en gardinlugg. Det förändrar ens utseende ca noll och är hur lätt som helst att låta växa med resten av håret inom ett par veckor om man ej är nöjd. Noll risk.

  Hoppas du inte tar detta personligt och blir ledsen, känns som en risk att kommentera något kritiskt i denna blogg. Allt är skrivet med glimten i ögat vilket jag verkligen hoppas själva inlägget var också!


  1. Karro skriver: 01 november, 2019

   Hihi dehär var den roligaste kränkningen nånsin:’) puss på fredan!


  2. Lena skriver: 01 november, 2019

   Så fin Elsa, och att göra förändring, fylla november med nytänk och höstmys ger mig en varm känsla.

   Till Linda: Förväntar du dig respekt? Svårt att tänka mig med din åsikt om en annan person.


  3. Emily skriver: 01 november, 2019

   HAHA! Det här tog nog priset av gruppkränkthet, ”luggbärarna”. Känner mig obegränsat intresserad av de stadgar man får intrycket av att ni har som tydligen styr vad som är en riktig lugg och att ”gardinluggbärarna” enligt din kommentar, på riktigt, verkar vara ett problem som inte följer det som är ”riktigt”. Mycket intressant. Hoppas du kan ha en fin helg ändå detta till trots. Glimten i ögat förstår du ju förstås att jag har – du använder det så fantastiskt bra själv 😉


  4. anna skriver: 01 november, 2019

   Men vilken Gafsa! Varför vill du vara otrevlig mot denna kvinna när hon känner sig fin? vem är du att definiera vad en ”äkta lugg” är? Är gruppen ”äkta luggbärare” ännu en ömtålig , känslig grupp i samhället som skall börja kräva särskilda hänsyn (som såklart binder alla andra med en strypsnara kring halsen). Elsa är en vacker och charmerande kvinna med stark utstrålning och du, Gafsa, borde skämmas när du beter dig såhär ogint och ofint. Så trist med denna snålhel! Lev och låt leva (det gör inte ont, lovar!)


  5. H skriver: 01 november, 2019

   Hej,

   Vad som är modigt för dig eller Elsa behöver inte vara samma sak.
   Tycker inte vi ska hacka ner på folk som vågar göra förändringar. Små som stora, de är stora för personen som gör de.

   Kram från en luggbärare som inte blir provocerad.


 12. Maria skriver: 01 november, 2019

  Öppen fråga i kommentarsfältet: är gardinlugg = lugg?
  Elsa jag tycker du blev skitsnygg! Ser ut som en filmstjärna! Men kallas detta lugg i frisörkretsar??


  1. Mara skriver: 01 november, 2019

   Undrar också lite, för mig är det mer som typ en etappoklippning samtidigt som jag såklart fattar att det nog är en lugg.. Men lugg för mig är mer ”rakt av” och där inte benan i håret ör kvar etc.
   Oavsett vad tycker jag absolut det är en förändring i utseendet med gardinlugg och SKITSNYGGT på dig Elsa!


  2. Sarah skriver: 01 november, 2019

   Jag tycker inte det. Jag har en typ av gardinlugg, men min är bredare och kortare – vilket räknas som en lugg. Hade som elsa tidigare men tycker inte det kändes som en lugg.


   1. Klara skriver: 01 november, 2019

    Nä, ingen riktig lugg!


 13. Katherine skriver: 01 november, 2019

  Urfint!! Klär dig fantastiskt bra! Sjukt snyggt!


 14. Katarina skriver: 01 november, 2019

  Lugg is the shit! Har alltid haft det , kommer alltid ha det!


 15. AL skriver: 01 november, 2019

  Supersnyggt!


 16. Ida-Karolina skriver: 01 november, 2019

  Du passar jättebra i lugg! Snyggt
  Trevlig helg 🙂


 17. V skriver: 01 november, 2019

  Men WOW, så fin i lugg!


 18. Annika skriver: 01 november, 2019

  Åh så fin du blev med gardinlugg!!! <3


 19. Karolina skriver: 01 november, 2019

  Wow!! Snyggt och inspirerande, jag vill också och jag vill göra det NU! Men, alltså det är med Robert Wells. Jag (och verkligen inte bara jag) har alltid känt mig som honom när jag haft *gardinlugg* och det stör mig så mycket att så många känner igen sig i det! Hur kan HAN ha fått bli den som alla tjejer känner sig som när de klipper lugg?? En frisyr som egentligen är tjejernas, som ändå typ ägs av en man! Obs ingen feministisk rant det här, bara en tanke som jag haft så himla länge som nu får chans att lyftas. Fattar ni vad jag menar?


  1. Karin skriver: 01 november, 2019

   Ha ha ja faktiskt så roligt att så många får denna Robert Wells liknelse.. själv tänkte jag mig alltid att jag såg ut som Svenne i ”Svenne och Lotta” när jag hade lugg. Fast såg ju fint ut men kunde ändå inte få bort det helt.


 20. Monica Carlberg skriver: 01 november, 2019

  Jag blev så inspirerad så jag klippte lugg också och känner mej som ny❣


 21. Monica skriver: 01 november, 2019

  Jag blev så inspirerad så jag klippte lugg också och känner mej som ny❣


 22. Jennyw skriver: 01 november, 2019

  ÄLSKAR att du personifierar luggen och kallar den för Luggas! Haha jag gör nämligen likadant med vår bil (Bilas) och huset (Husas) osv. Ja urtjusigt blev du!!! <3


 23. anna skriver: 01 november, 2019

  Jättefin! <3


 24. Mia skriver: 01 november, 2019

  Jättefint!! Även om jag inte heller trodde att det ”räknas” som lugg när det är mittbena och går nedanför pannan.


 25. angie skriver: 01 november, 2019

  hur kan detta kallas lugg? det är ju bara mittbena med lite etappklippning på.


 26. Ninni skriver: 01 november, 2019

  Supersnygga!! Skulle inte heller kalla det ”lugg” men vad kvittar det, du passar jättebra i detta!


 27. Gabriellashittydays.blogg.se skriver: 01 november, 2019

  Du är fantastiskt fin i nya frisyren, Elsa! Blev definitivt inspirerad att göra något liknande med luggen.


 28. Kristin skriver: 01 november, 2019

  OMG! F****ing GORGEOUS!!!! Ljuvligt fin! <3 !!!! 😀


 29. Lena skriver: 01 november, 2019

  Woah! Wow! 😍😍


 30. Ellen skriver: 02 november, 2019

  wow! såååå fin i lugg!!


Dela på:
Annons
Laddar