Annons
Annons

10 bra saker med att vara kär.


 

birds
Untitled
click on images for source ok?

Min första riktiga kille var kommunist. Det var jag med. Kändes så himla självklart att de som redan har mycket inte ska ha mer, att det är synd om de som är sjuka, inte kan arbeta eller försörjer barn ensamma. Gamla, unga, alla de som inte hade det lika lätt som jag. Dessutom gick han omkring barfota och rullade sina egna cigaretter. Vi hängde hemma hos hans mamma i Gamla Stan. Det var aldrig ensamt. Jag var nog inte hemma mer en en dag i veckan då, när jag var sexton år. I lägenheten hängde vi, pratade om Kafka, drack whiskey, spelade poker, pratade krig, lyssnade på någon killes nya novell, baklänges och förfördes av det ljuva intellektuella, kulturella livet av att vara en tonåring på Södra Latin. Eller röda latin som vargen brukar säga.
Sen kom Johan. Vars pappa jobbade på tv och de hade en stor hund. Nu ville jag inte vara kommunist längre utan började klä mig i hip hop-kläder. Baggy jeans och tuffa t-shirts. Vi gjorde egen pesto och hånglade i deras skinnsoffa. En gång sov vi i hans 90-säng och jag hade sån rethosta att jag inte fick en blund. Hela natten låg jag och kippade efter andan, tills hans mamma smög in i tofflor och morgonrock och matade mig med hostmedicin på sked.
Sen var det Toste. Toste och jag åkte till Hultsfred. Var helt olika men tyckte om att stå längst fram och lyssna på Hidden Cameras. Han bodde på 19 kvadratmeter och bar alltid sin morgonespresso på en bricka från kokvrån fram till soffbordet. När vi gjorde slut grät jag till Britney Spears i en mataffär och så var det över. Oskar och jag träffades på midsommar, fast då raggade han på min kompis Emmi. Sen sågs vi igen och började prata om Baudelaire. Min dragkedja gick sönder och så färgade jag håret rött. Vi satt på en balkong i Örnsberg och hade tårttävlingar. Vi seglade och en gång var det storm. Sen åkte vi till Köpenhamn och det tog slut.

Annons

1. Man lär sig nya saker. tex hur man löder en snygg grafittitag på en planka i träslöjden som man sen kan ge till han hockeykillen med de perfeka kindbenen i klassen.

2. Ens kompisar engagerar sig i något man bryr sig mycket om. Tex med att hjälpa en formulera superbra meningar i mail som man kan skicka dagen efter man hånglat. Som ”here´s my kitty cat it’s all that”. Sen frågar man om han vill gå på bio men det vill han inte.

3. Man kan lära sig vilka ens riktiga vänner är. De som stoppar strumpor i bhn på en så man kan vara extra snygg på festen och inte de som först bjuder hem en till sig på brun utan sol-fest och som sen hånglar med han som spelar piano jättefint som hon faktiskt visste att man gillade.

4. Det är skönt att gråta. Länge, till Ziggy Stardust-skivor på vinyl, och inte veta om man är glad eller olycklig. Bara veta att det gör så himla ont inombords och att man skulle vilja kapa av sig sin högerarm för att få prata med honom.

5. Man lever lite mer som en film. Kanske låter personer ställa öppna ölburkar i ens svank när man ligger i sängen så man inte kan röra sig och sen kittlar en och tittar på Donny Darko på dvd.

6. Man får säga jag älskar dig, fast kanske får svaret jag älskar byxor när man står inne på Zara och tittar på kläder första gången tillsammans.

7. Man kan springa ner för kullen på midsommar och vara så ivriga på varandra att man får blåbärsfläckar över hela den blommiga klänningen och sen är man med barn utan att man vet det men man gråter hela tiden så något måste det ju vara.

8. Man kan skjutsa varandra på pakethållaren. I Gamla Stan, ner för de smala gränderna och springa upp i porten där Gudrun Schyman också bor och säga hej då för flera månader när han åker till Madrid och när han kommer hem igen är ni inte kära längre, fast det vet man ju inte på pakethållaren.

9. Man kan åka ut till Brunnsviken och bada. Du tycker att hans kropp är så himla vacker och ni delar på en handduk. Sen vågar man resa sig upp ur sängen naken och visa rumpan när man smyger ut genom hans föräldrars lägenhet och går över St.Eriksplan och hem till sin riktiga pojkvän.

10. Man kan göra massa misstag och rätt och inte veta hur man gör, för det kommer liksom ur hjärtat och går inte att styra. Som en hostattack i 90-säng eller cykeltur ner för en kullerstensgränd.


10 reasons why falling in love is great, or?

(22)
(0)
37 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar