Jag såg på Alex Schulmans stories att han varit på en flodkräftsuppfödning (?) här på Gotland och kände direkt hur det pirrade till. Så det ska jag försöka lokalisera idag. Nästa vecka är nämligen vår sista vecka på ön och då väntar premiärkräftskiva precis som förra året. När vi ändå pratar mat rotade jag fram 14 recept ur arkiven som kanske faller er i smaken så här den 1 augusti. För tänk på att än är inte sommaren slut, och nu börjar den godaste mattiden! Här kommer lite inspiration: ? Ängamat Min variant på livets godaste soppa. Syrlig och mjuk och örtig och helt ljuvlig. ? Chevre chaud Om jag bara fick äta en rätt varje dag resten av året skulle detta vara den rätten! ?️ Ljummen sallad med halloumi och grillad paprika En perfekt avvägd sallad som jag snott nästan rakt av från fiket Louie Louie på Bondegatan. ? Citronlax med primörer Nu är det ju inte primörtid, men morötterna är minst lika goda nu, plus att jag vill äta lax konstant. ? Vegansk soppa med sötpotatis, lime och aubergine Att få till aubergine är en konst, men jag berättar alla tricks i receptet, som för övrigt är min godaste veganska rätt. ? Vit vegolasagne med ricotta och portabello Rött vin, mycket mat, långa samtal, kortspel, ja ni hör ju. Så gott och trevligt! ? Fiskgryta med parmesan, körsbärstomater och salta mandlar Om man bara ska äta en fiskgryta i sommar rekommenderar jag denna. För det är den enda jag kan. Och den är sjukt god. Tänk vad lite syrliga tomater och salta mandlar kan göra med en gryta ändå! ? Spenatsoppa med timjan Och ägg såklart. Det är ju gott ändå. Och enkelt. Och timjan. ? Linguine vongole Den godaste spagettin på hela jorden. Som i Italien, fast hemma och i munnen. ? Ricottafritters med färska örter och parmesan Så gott med en pannkaksvariant fylld med ost, dill och basilika. Smakar massor och så kan man göra sin favoritsallad till. ? Spenat och fetaostpaj Livets enklaste är ibland det godaste. Som paj. Med spenat och fetaost. Och syrliga körsbärstomater, för de är bäst. ? Aleksanders smöriga daal Har ni lagat denna än? Kanske det bästa receptet jag har på min blogg. Jag gör den en gång i veckan och kan verkligen rekommendera! ? Bakad potatis med svamp, timjan och parmesan En moderniserad variant på klassikern bakad potatis! Så lyxigt enkelt gott. ? Lyxpasta med räkor, chili och pilgrimsmussla Sisy ut en enkel och snabb pasta som imponerar på alla, speciellt din mun. Trevlig matmånad!