Annons
Annons

24 auktionsfavoriter


 

Jag älskar att scrolla runt på auktionshusens hemsidor och drömma mig bort bland alla vackra gamla saker. Hur jag skulle inrett med dem och hur de skulle se ut i ett hem. Helt ärligt så lägger jag sällan bud, förutom när jag hittar något som är så där extra fantastiskt som vår spegel tex, men inspireras och skriver upp för framtida loppisrundor.
Här kommer mina 24 favoritgrejer som jag hittade på Bukowskis market och hur jag skulle inrett med dem!

Annons

b2

1. Världens finaste långbord! Jag har börjat sukta efter ett bord som inte är så himla rustikt som vårt och tycker att detta skulle vara så fint med en linneduk slängt över sig, brokiga stolar och stökiga buketter på.
2. Supersnyggt uppläggningsfat. Varje dag blir som en fest med ett sånt här fat. Tänk på landstället, med den skördade frukten och grönsakerna från trädgården dignande här på. Köp bums!
3. Tre caféstolar. Jag har ju själv stolar från Thonet runt matbordet och de tröttnar man ju aldrig på. Mixat fast i samma bruna ton är fint.
4. En lyxig kaffemaskin. Den här kan ju piffa upp vilken diskbänk som helst. Bra kaffe gör den också! Låt såna här prylar stå framme och vara en del av inredningen, men låt de stå själva och inte trängas med andra praktiska grejer typ vattenkokare.

b1

5. Snygga vägglampor. De här skulle vara superfina i ett vardagsrum. Jag tror på att ta sänglampor och sätta de på väggen i andra rum. Speciellt om väggarna har vacker bröstpanel.
6. En figurskål av Björn Wiinblad. Blåvitt porslin är så himla fint. Den här skulle jag ha i en djup fönsterkarm bredvid någon vacker växt och mässingsljusstakar.
7. En bricka av Fornasetti. Snygga dova toner gör sig bra mot tex marmor. Ställ upp den här i köket och servera frukost på sängen eller kvällsvinet på!
8. Läkarskåpet. Vi har ju ett läkarskåp som vitrinskåp. Hemma hos Lotta Külhorn har hon ett i badrummet. Så himla fina att ha byttor med tops, smink och andra skönhetsgrejer i ett sånt här.

b3

9. Monterskåp med glassidor. Tänk ett sånt här skåp på väggen i sovrummet fullt med smycken och andra favoritprylar. Så fint!
10. Soffa i finaste tyget. En liten soffa som denna gör sig superbra i en större hall eller ett mellanrum, kanske under trappan på en villa där det annars är så svårt att inreda? Drömmigt med tex en William Morris-tapet bakom.
11. Soffa med förvaring i. Den här skulle jag ha i ett kök, full av härliga färgglada kuddar. Inuti kan man ha allt från linnedukar och handdukar till tidningsåtervinningen.
12. Klassiskt bord av Carl Malmsten. Snygga runda bord är alltid härligast att äta frukost vid. Vit bomullsduk med spetskant på och en vas i mitten, sen är det klart!

b4

13. Litet porslinsbord. Som sagt så älskar jag blåvitt porslin, och detta lilla bord skulle göra sig himla bra mitt i ett orangeri, i en ljus hall eller bredvid en soffa.
14. Klassiska vita linneskåp är perfekta möbler i tex gästrum, barnrum eller sovrum över lag! Vackra och praktiska! Lägg hattaskar, koffertar eller en vacker gammal fågelbur uppepå.
15. 30-talssängbord. De här vore så snygga i ett vitt sovrum, eller varför inte ett mörkt med dessa som det enda ljusa?
16. Paraplyställ. Jag älskar paraplyställ och skulle gärna köpa fler paraplyer så jag kunde ha paraplyställ överallt!

b5

17. Snyggt fyrkantigt soffbord. Detta skulle jag ställa på en heltäcknigsmatta i gråbeige, ha lyxiga hotellgardiner till och massa massa konst.
18. Hängskåp i grått. Hängskåp är väldigt fint i helkaklade kök. Tänk er en väg helt täckt av rektangulärt kakel, det här skåpet och några öppna hyllplan i mörkt trä och gamla konsoller. Så fint i ett kök!
19. Snygg och stilren vinkylare. Den här ska stå uppe på vitrinskåpet och osa lyx och helgkvällar!
20. Ännu ett fint paraplyställ. Kanske kan man ha det till något annat, i ett barnrum med leksaker hängande på?

b6

21. Fin sänglampa i ett annars romantiskt sovrum. Eller på ett skåp eller varför inte på pianot?
22. Liggstol. För stora vardagsrum med härligt fluffiga mattor, pelargoner och högt i tak.
23. En underbar gammal ljuskrona. Denna skulle jag hänga i växthuset över ett långbord för middagar och fest.
24. Stilrena golvlampor. Jag älskar den här typen av 80-talslampor och tycker de passar toppen bredvid tex en sammetssoffa.

Det var mina favoriter, buda på nu!

Translation: A few of my favourite things on auction right now.

(3)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar