Annons
Annons

5 saker-listan


 

5 saker:

… jag längtar efter:

– Första hela veckan på Gotland, när påsken är firad, släkten är ute och vi äntligen kan vara bara vi tre och glömma bort vilken dag det är.

– Omtapetseringen av våra gästrum på övervåningen som troligtvis sker samma vecka. Tänk er klassisk bed & breakfast-mys, blommigt och ljust. Perfekt med gamla skåp och stråhattar mot. Mjuka tyglampor och jutemattor.

Annons

– Att kunna promenera mer än till bussen. Får ont i kroppen av det här hemska vädret. Vill kunna andas utan att det typ svider av köld i halsen och en droppe blir till is under näsan. Jag längtar efter att kunna gå med en kompis runt Skeppsholmen, dricka kaffe och inte förfrysa händerna.

– Börja träna igen. Vad hände? Jag bara slutade utan att förvarna mig själv? Idag ska jag simma iaf.

– Tv-spelskväll med rödvin och hämtpizza hemma hos oss och tio kompisar i vår soffa.

… jag är tacksam för:

– Att Lynn accepterar att sova i egen säng och att jag iallafall får ostörd sömn mellan 22-05.

– Jag kan somna och inte vara rädd.

– Jag har kompisar som låter mig vara med i messengergrupp under hennes förlossning så mobilen plingar konstant och det känns som att man är där.

– Imorgon ska mamma, pappa och jag äta lunch.

– Pontus.

… jag vill bättre på:

– Hålla mig lugn och sansad och vänta en liten stund innan jag känner så himla mycket hela tiden. Andas tre gånger innan jag vill ”lösa” situationen. Är ni också så? Att ni lixom måste fixa det omedelbart! kan inte vänta utan får panik på att ha något som är fel som ligger och gnager? Önskar mig chillhet i present.

– Sminka av mig. Är lika usel på detta nu som när jag var tonåring och smög hem efter fest.

– Peppa andra. Jag snålar lite här tycker jag. Vet inte varför. Skyller allt på min uppväxt.

– Maila. Så ofta jag sitter och formulerar mig på mail, slänger utkastet och ringer istället.

– Diska. Väldigt ojämställt hemma hos oss just nu med det.

… jag stör mig på:

– Oproffsiga människor.

– Folk som inte svarar i telefon.

– Folk som ringer, hehe.

– Sur personal, som inte pratar klarspråk med en utan bara struntar i att möta ens blick.

– När folk påpekar eller tipsar om samma grej som hundra personer över redan tipsat om i tex Instagraminlägg. Typiskt på tex Amanda Shulmans insta. Hon måste verkligen tycka att det är störigt! Håller någon med mig här eller är det jag som är dryg? Varför är internet så här? De som ger samma tips och skriver ”precis som de här ovan sagt så….” Är inte det knäppt?

… låtar jag inte kan sluta lyssna på just nu:

De fem bästa franska 60-talsklassikerna enligt mig.

… jag beställer på nätet:

Barnkläder
Barninredning
Designaccessoarer
Biljetter
Mat

… jag är rädd för:

Ensamhet
Tristess
Sjukdom
Ensamhet
Tristess

… drömresmål:

Fem valfria fantastiska små byar längs med Medelhavskusten. Har aldrig längtat efter tomma stränder (för rastlös) eller coola storstäder (för harig). Älskar dock ruiner, klätterväxter, gubbar och tanter som dricker vin på förmiddagen, gulliga små båtar och god mat.

… jag älskar att äta:

”Nyttiga” bowls, men mycket jordnötssmör, bär och chiapudding.
Rå fisk i alla former, gärna svår sushi och tjocka bitar salmalax.
Skaldjur, livets rätt är skaldjursplatå eller skaldjurspasta och vongole!
Frukost
Med min familj på vardagar, så mysigt ju.

… jag vill göra i år:

– Stora spännande projekt med kompisar på Gotland. Åka husvagn och riva insidan av ladan. Vet ni att vi ska vara där i två månader i sträck i sommar? Det är så underbart att jag knappt kan greppa det.

– Förbättra och förfina min garderob. Är på god väg nu med bloppisen. Kul att klänningarna såldes på en halvtimme! Snart kommer nästa drös med vintageklänningar.

– Jobb jag aldrig gjort förut. Våga kliva ut ur min comfort zone. Jag har ju nästan gjort samma sak i fem år. Dags för något nytt och utmanande!

– Ha barnvakt över natten. Vi har två staycations bokade i vår, så nu ska äntligen Pontus och jag få lite romance <3.

– Dubbla min bröllopsklänningssamling. Just nu har jag provningar bokade fram till april 2019, så det finns efterfrågan om en säger så. Inte så trist mission att ge sig ut på brudklänningsjakt heller! Jag som alltid annars bara ramlat över dem. Om ni har tips, shoot! Allt gammalt och fint till ok pris av intresse.

Lista av Flora.

(2)
(34)
(0)
23 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar