Här kommer ännu ett gott och enkelt fiskrecept. Som ni kanske märkt älskar jag fisk och äter det minst tre dagar i veckan. Detta receptet brukar jag kalla Sturehofs rimmade fjordlax och dillstuvade potatis, just för att de har en rätt där som smakar PRECIS som den här. Varför inte laga den hemma? Det här behöver du: Lax. Jag valde kallrökt. Helt vanlig. Små goda potatisar. Sallad Mjöl Smör Mjölk Dill Salt Citron Vitpeppar Börja med att koka potatisen. Koka den så att den precis är klar. Inte längre. Den måste hålla ihop och vara fast, annars blir det mos. Smält smör i en kastrull. Blanda i mjöl. Här får man ha lite fingertoppskänsla. Mängden märker du på konsistensen när du blandar. Den ska inte vara för rinnig och inte för mjölig. Ungefär så här är bra. Häll i mjölk. Först lite, sen mer och mer. Blanda hela tiden. Sluta när du fått en konsistens du gillar. Den ska vara krämig. Häll i klippt dill, salt efter smak och nymalen vitpeppar. Här kan du också smaksätta med lite muskotnöt. Det skulle jag gjort, men jag hade ingen hemma... I med potatisen. Klart! Servera med sallad, citronklyftor och dill. Smaklig måltid vetja!