Om du inte vet vad du ska äta till middag ikväll och är som jag en obotlig skaldjursälskare ska du läsa noga nu. Här kommer receptet på helt galet god blåmusselpasta. Du behöver: pasta blåmusslor sharlottenlök körsbärstomater vitlök persilja citron olivolja balsamvinäger skaldjursfond vitt torrt vin vitpeppar Börja med att tvätta blåmusslorna i handfatet med en svamp och rinnande vatten. Klipp bort den lilla hårsvansen som sticker fram och släng alla trasiga musslor. Sätt på pastavatten och släng i pastan när vattnet kokar tillsammans med en stor nypa salt. Hacka och fräs sharlottenlök och vitlök i olivolja och lite smör om du vill. Lägg i musslorna och låt de öppna sig. Häll på ett par deciliter vin, en skvätt skaldjursfond och lite peppar. Lägg på ett lock. Hacka mer vitlök fint, skär tomaterna i halvor och bryt persiljan. När pastan är klar och alla musslor öppnat sig kan allt få hamna i samma kastrull. Lägg även i vitlöken, tomaterna och persiljan. Häll över lite olivolja, salta, peppra och blanda försiktigt. Servera med några droppar balsamvinäger, en citronklyfta och ett glas av det vita vinet. Klart!