Jag tror nog jag visat er det här receptet förut, men det är ju det godaste man kan ha i en sommargryta så vi kör den igen! Vargen och jag åt det i förrgår och sedan till lunch igår och nu är jag nästan lite ledsen över att den är slut. För den passar så himla bra på varma dagar i stan när man drömmer att man istället är på franska landsbygden! Mums! Du behöver: kycklinglår salladskål två morötter körsbärstomater citron vitlök purjolök bladpersilja smör hönsbuljong vitt vin salt och vitpeppar Börja med att skära purjolöken och vitlöken i skivor. Fräs det tillsammans med kycklingen i en stor gryta i smör. Häll på ca tre deciliter vitt vin och lika mycket vatten. Så det täcker och lite till. Låt det puttra en stund. Släng i en hönsbuljongtärning, salt och peppar. Sätt på locket och skär morötterna i sneda slantar. När grytan puttrat i ungefär en halvtimme kan man slänga ner morötterna och hälften av persiljan. Här kan man hälla i lite mer vatten och buljong också om man behöver. Grytan reduceras och blir krämigare ju längre man kokar den. När morötterna fortfarande är spänstiga kan man lägga i kålen, tomaterna och röra runt i någon minut. Pressa i lite citron också vettja. Servera med ris och bladpersilja! Dundergott! Translation:My best recipe for chicken stew! Read it in english here.