Varje jul är jag ansvarig för kakan. I år blev det Leila Lindholms mjuka pepparkaka med mandelflarn. Här kommer det smarriga receptet! Du behöver 50 g smör 3,5 dl vetemjöl 2,5 dl socker 3 ägg 1 dl rårörda lingon 1 dl gräddfil 2 msk pepparkakskrydda 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker mandelspån Börja med att knäcka äggen i en bunke tillsammans med sockret och vaniljsockret. Vispa vitt och fluffigt med elvisp. Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddan. Häll i smöret och gräddfilen i ägg och sockerblandningen. Nu är det dags för torrvarorna. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt i mjölet i smeten. Och så lingonen. Sätt på ugnen på 175°C och smöra en kakform. Hacka malndelspånen och klä insidan av formen med dem. Spara några flarn. Fyll formen med smeten och strö över den sista mandeln. Låt kakan gräddas i ca 30 min, tills den är torr när man sticker den. Jag tänker vila kakan till imorgon och servera den med lingongrädde. Det ni!