Igår kom jag hem kallfrusen och började hetslaga en mustig gryta för att komma tillbaka. Här är receptet. krossade tomater creme fraiche morötter kålrot palsternacka röda linser gul lök grönsaksbuljong timjan Riv kålrot, morötter och palsternacka. Hacka lök och vitlök. Skölj linserna. Mängderna av allt tycker jag att man ska höfta. Det blir mycket roligare så. Fräs allt i rapsolja. Häll sen på tomater, buljong och vatten. Låt det koka på låg värme tills allt mjuknat och lite till. Klipp i timjan. Servera med en klick creme fraiche. När man äter så bra mat måste man äta efterrätt också. Den enklaste äppelkakan gör du så här. Skiva äpplen tunt och blanda i en smörad form med socker och kanel. Smula ihop smör, mjöl och socker till en lätt grynig smet. Smula den över äpplena. Grädda kakan i mitten av ugnen tills den blir gyllenbrun och saftig. Mums!