Här kommer ännu ett enkelt och dundergott fiskrecept! Fisk som både är gott och nyttigt är himla bra tycker jag! Snällfiskad torskfilé eller annan som man gillar. Potatis Ärtor Ägg Mjölk Smör Fiskbuljong Persilja Kryddor Skala potatisen och koka den. Koka även äggen (jag tog 2 st) hårdkokta. Skär upp fisken i portionsbitar. Kolla efter stora ben. Häll upp lite vatten i en låg kastrull och i med fiskbuljong. Låt koka upp. Skala äggen och skär dem i små bitar. Gör en redning. Det gör du genom att smälta en klick smör, häll på nån matsked mjöl, vispa och addera lite mjölk i taget tills du får en konsistens du gillar. Sänk värmen på buljongen och lägg i fisken. Låt sjuda eller koka på svag värme i några minuter. Hacka lite färska kryddor du gillar. Jag tog bladpersilja och gräslök. Dill passar också bra! Släng i redningen och krydda. Jag tog muskot, vitpeppar och salt. Lägg även i äggen och stäng av värmen. Rör försiktigt. Ta upp fisken med hålslev och servera med varma ärtor! Mums! Jag fick ett par deciliter ärtor för mycket så jag slängde ner dem i buljongen fisken legat i och gett smak åt. Mixade och gjorde matlåda av. Smarrigt! Nu är det bara att slänga ner några skalade räkor och lite sparris kanske. Efter maten kan man spela alfapet och dricka ett glas varm cognacsglögg. Mmm.