Här kommer ett himla enkelt och väldans gott recept på sparrissoppa. du behöver sparris mild lök, jag tog salladslök, men sharlottenlök går ju också himla bra! vitlök ett glas vitt vin några deciliter matlagningsgrädde god hönsbuljong nymalen vitpeppar salt vatten Börja med att hacka löken och vitlöken. Stek dem i lite smör eller olja tills de är mjuka och stäng av plattan. Skölj sparrisen. Dela den i en till två centimetersbitar men låt toppen vara hel. Koka bitarna i saltat vatten i ungefär två minuter. Plocka ut topparna och lägg dem åt sidan. Sätt på plattan med löken igen. Häll över vinet, grädden en slurk vatten och buljongtärningarna. Så många som du vill. Jag tog en och en halv. När det kokat upp lägger du i sparrisbitarna. Men inte topparna, de är till för garnityr senare. Koka soppan i tio minuter och mixa den sedan till önskad konstistens. Salta peppra och servera med sparristopparna och ett gott bröd! Translation:This is my best asparagus recipe! Oh it tastes like summer and wine in the park. Read it in english here.