Nu bjuds det på recept igen! Den här gången bara måste ni laga för detta var helt magiskt gott! Du behöver: lax i bit arborioris savoykål sharlottenlök lime grönsaksbuljong färsk ingefära vitlök vispgrädde hel rosépeppar grillspett Sätt på ugnen på 225 grader och hacka löken. Fräs upp den i en kastrull. Strimla savoykålen och dra ner den tillsammans med riset i kastrullen. Rör runt. Värm upp så mycket buljong som du behöver till riset. Häll på lite av den varma buljongen och låt riset suga upp det helt. Släng i den hackade vitlöken och ingefäran. Häll på buljong lite i taget när det behövs och rör ofta. Skär laxen i bitar, trä på spett och krydda med krossad rosépeppar. Salta och in i ugnen i ca 10 minuter. Under tiden kan du vispa grädde. Till fyra portioner ris passar 1 dl bra. När risotton är klar, salta den och vänd ner den vispade grädden. Servera tillsammans med en limeklyfta. Mums!