Här kommer ett recept på den godaste rosotton i stan! För att göra den perfekta risotton behövs ett par basgrejer. Vitt vin Parmesanost Arborioris Buljong Lök Vitlök Olivolja Nu får du välja något riktigt gott att smaksätta den med. Eftersom vargen och jag plockade åttatusen liter svamp i helgen gjorde vi en svamprisotto. Då är det gott med svampbuljong. Här är ett recept för fyra personer. Värm en och en halv buljongtärning i 13 dl vatten. Det är väldigt viktigt att buljongen är varm när den rörs ner i riset sen för annars avstannar kokningen. Under tiden kan du fräsa svampen och lägga den åt sidan. Hacka löken och vitlöken fint. Riv parmesanosten. Ca 2,5 dl. Mums. Fräs löken och vitlöken i rikligt med olivolja. Låt inte löken få färg. Det blir uräckligt om vitlöken är bränd. Blir löken bränd är det bäst att slänga den och börja om. Vänd ner 4 dl arborioris och rosta det tills det är torrt. Ca 3 minuter. Rör ibland. Nu kan du hälla ner vinet. 2 dl. Låt det koka bort helt. Då är det bara att hälla på den varma buljongen. Börja med att hälla så buljongen täcker riset med ca 2 cm. Nu kan det få koka lite. När buljongen nästan kokat in är det bara att fylla på buljong hela tiden, en eller två dl åt gången och röra ofta. Detta tar ca 20 min. Under tiden går det bra att spela kort, vattna blommorna, pussas eller teckna. När buljongen är slut och riset har ett bra tuggmotstånd och är lite härligt rinnigt är det bara att vända i svampen, osten och de kryddor du gillar. Jag gillar färsk persilja, svartpeppar och salt. Risotton blir fastare än innan när du hällt i svamp och ost. Sen är det klart! Servera med en färgglad och god sallad. Tack för maten!