Annons
Annons

Att jobba igen – bebis och utbrändhet


 

25223437384_879cee7f48_b

25096477444_c210347315_b

30760733014_14a806f243_b

Idag är det 1 mars. Det betyder så mycket saker. För det första så är det min första arbetsdag på länge, från och med idag har jag inte längre fokus på att läka utan på att få gå framåt igen. Dessutom är mars väl första vårmånaden? Iallafall om man ger årstiderna tre månader var, och det gör jag.

Annons

Eftersom det är ganska stort för mig på många sätt, vill ju gärna börja känna peppiga känslor igen efter så många månader av mörker, så har jag en del tankar om vad jobbvåren kommer betyda. Dessutom är det ju första våren som jag jobbar med en 8-månadersbebis. När Lynn bara var tre månader satte jag ju igång, och då kom Pontus förbi med vagnen så jag fick amma. Men nu är ju Lynn tillräckligt gammal för att verkligen förstå att jag är borta, utrycka egna starka känslor och jag får iallafall för mig att det är lite mer komplicerat nu på många sätt. Därför har jag tänkt en del. Dessutom så har den här tiden lärt mig att jag måste stanna upp och vila. För blir jag stressad blir jag otålig, rädd och framför allt irriterad. Och jag tänker inte slösa en minut av mitt liv på att vara irriterad för att jag gör för mycket eller någon annan idiotisk anledning. Det finns liksom större saker att lägga sin energi på.

Med det sagt så är jag så glad att börja jobba igen! Jag har ju norra halvklotets roligaste jobb, enligt mig själv iallafall! Det är en lyx och en ynnest som jag både är glad och stolt över då jag knåpat ihop det här jobbet själv på många sätt och nu är det dags att skörda!

Här kommer jobbvåren.

✪ Jag kommer göra två inredningar för Äntligen Hemma. En inredning tar ca 4 arbetsdagar + 3 mötestillfällen så det blir lagom tids och energimässigt. Det är ju inspelningsdagarna som jag är borta längst från Lynn också. Så 8 sådana dagar under våren är nog lagom för att mätta mitt kreativa behov och hans behov av mig.

✪ Jag kommer hålla en föreläsning och workshop, i Kalmar! Det blir fokus inredning, vintage och uterum. Återkommer mer om det!

✪ Jag ska ta tag i min mail och börja svara alla som vill komma och prova klänningar. Min tanke är en arbetsdag i veckan som går till provningar, max.

✪ Jag kommer blogga 1 gång om dagen. Tidigare har jag ju bloggat mer, men jag har ju sett hur bloggsiffrorna ökar och har inte märkt att bloggen känns tom nu när jag bara bloggar 1 gång om dagen så det fortsätter jag med.

✪ Jag kommer ha en del blogg och Instagramsamarbeten. Självklart märker jag ut all reklam som reklam, har jag inte märkt ut är jag inte sponsrad. Ni kan också lita på att jag alltid enbart skriver om produkter och tjänster som jag genuint tycker om.

✪ Jag kommer vara mycket ledig. Jag kommer njuta av resor (vi har bokat en resa i maj och en i juni) och små vardagsäventyr med tex Annaklara. Jag vill passa på att göra härliga saker med våra bebisar innan de kan gå och ha det härligt på filtar och liknande.

✪ Pontus och jag delar ju 50/50 på föräldraledigheten, och kommer pussla ihop våra veckor efter hur jobbschemat ser ut för oss båda. Vissa veckor jobbar han mer, andra veckor jobbar jag mer.

Jag hoppas att detta upplägget gör att jag kan må bra, läka vidare, ha kul på jobbet och inte bränna ut mig. Jag vill hitta den perfekta blandningen av kreativt utlopp och spänning, samt långsamma vagnutflykter och hemmadagar. Aldrig mer vill jag kasta bort en dag. Spelar ingen roll om det är en måndag morgon eller lördag kväll. Jag är så himla lycklig över att jag får leva, och att det livet jag har är så enkelt att njuta av. Jag vill inte heller döva känslorna med jobb. Jag vill hitta den perfekta balansen mellan eftertanke och att känna mig produktiv. Best of Elsa. Den bästa våren. Våren jag fick på köpet, den som jag aldrig trodde jag skulle få se. Jag vill inte glömma, men jag vill börja se framåt.

Vad tror ni? Har ni några smarta tankar på hur man går tillbaka till jobbet efter en knepig tid? Har ni jobbat med bebis? Dela gärna era erfarenheter i kommentarsfältet! Puss.

Translation: My thoughts on this spring. How to enjoy it at work and in my private life.

(12)
(0)
28 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar