ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

björnbärspizza med getost och fänkål, rostade hasselnötter och timjan!

blackberry pizza and dessert.
Idag är en stor dag! Jag börjar nämligen att vara vegetarian från och med prick just nu! När jag var liten bestämde sig mamma och pappa för att det var onödigt att ge mig kött, innan jag själv valt det. Så jag åt mosade bönor och hemlagad barnmat utan kött i. När jag var fyra år och gick på fritis, hittade personalen mig inne på toaletten med en prinskorv. Jag hade bestämt mig. Är det julbord så är det, jag vill börja äta kött nu! Så sen dess har jag inte bestämt mig för något, utan bara gått på vad jag gillar. Men nu är det dags att se igen, hur mycket kött äter jag egentligen, jag som tror att det inte är mycket alls. Bara en råbiff på restaurang ibland? Nu är det slut med det, slut med slentrianskinka på knäckemackan och dåliga för miljön-råbiffar på Urban deli! Detta firar vi med ett recept jag lagade för ett par dagar sedan!

Annons

blackberry pizza and dessert.
Björnbärspizza med getost och färkål, rostade hasselnötter och timjan!

Annons

Detta behöver du:
Leilas pizzadeg, man gör den själv hur enkelt som helst. Blir alltid godast så!
– Någon form av getost, chevre tycker jag är gott.
– Björnbär, en näve
– Hasselnötter, en näve
– Sparris, några stycken
– en fänkål
– ruccola
– lite färsk timjan, olivolja, salt och peppar

blackberry pizza and dessert.
Börja med att förbereda degen, kavla ut den och ringla lite olivoja över. Skiva fänkålen och lägg ut över pizzan, smula sönder osten och sprid över alltihop. Lägg några sparrisar kors och tvärs och salta och peppra. Låt stå i mitten av ugnen tills botten går att knacka på och osten är smält.

blackberry pizza and dessert.
Under tiden pizzan är i ugnen kan man torrosta hasselnötterna med lite salt i stekpannan och skölja ruccolan.

Annons

blackberry pizza and dessert.
Avsluta med att lägga över hasselnötterna, björnbären, ringla lite saft från dem på och klipp lite timjan!

blackberry pizza and dessert.
Till efterrätt serverar jag världens godaste dessert, med samma bärtema som ovan.

blackberry pizza and dessert.
En god chokladglass, jag är helt sålt på den belgiska från Hägendaas, i ett fint glas.

Annons

blackberry pizza and dessert.
Toppa med varmrörda hallon och björnbär i en kastrull, och en knippe citronmeliss! Klart!
Så, vilka är men mig i en månad vegetarian?! Heja!


A recipe for blackberry pizza! Read it through google translate by clicking the flag below!

63 kommentarer till “björnbärspizza med getost och fänkål, rostade hasselnötter och timjan!”

 1. Sarah skriver: 11 juni 2012 kl 14:41

  Menar du att du inte ska äta några djur alls, du som älskar ostron och skaldjur så mycket?


 2. Our Youthwildromantic.blogspot.com skriver: 11 juni 2012 kl 18:20

  Yummm 🙂


 3. Ef3ef skriver: 11 juni 2012 kl 20:34

  blir du vegetarian för att du vill se hur mycket kött du äter?


 4. Emma skriver: 11 juni 2012 kl 23:49

  Åh vad härligt! Jag måste bara tipsa om en restaurang vars namn inte nämns lika ofta som Hermans, men som är helt fantastisk och som serverar de allra bästa luncherna; Martins Gröna på Regeringsgatan! Jag jobbade i närheten förut, och nu saknar jag luncherna så förfärligt. Mina tankar om vego/semivego finns här: http://viktigtochoviktigt.wordpress.com/2012/05/10/i-dare-you/


 5. Sara A skriver: 12 juni 2012 kl 15:05

  Jag startade också som en vegetarian i en månad, men har nu varit det i 2,5år! Det har resulterat i denna blogg: http://www.intebarasallad.blogg.se som kanske kan inspirera. Jag ska iaf prova denna pizzan!! Verkar hur god som helst.


 6. Isabelleicingonthecakeblog.blogspot.com skriver: 12 juni 2012 kl 23:11

  Jag döööööör! Vad gott! Du visar prov på att vegetariskt inte nödvändigtvis behöver liknas vid en torr gräsmatta på tallrik!


 7. Linnéa skriver: 13 juni 2012 kl 16:14

  Vad roligt att läsa Elsa! Jag blir faktiskt uppriktigt glad, det behövs fler vegosar ute i etern! Mitt bästa veg-pålägg på mackan är bönröra på stora vita bönor, basilika, soltorkade tomater och olivolja. Kör i mixern och salta och peppra! Fantastiskt gott!


 8. Astrid skriver: 19 juni 2012 kl 01:23

  Heja heja! Superbra inställning att undvika kött eftersom det är så dåligt för miljön. Fler borde inse detta!


 9. Sara skriver: 25 januari 2013 kl 23:03

  Bra initiativ. Jag var vegetarian i många år men under det senaste året gick mina blodvärden ner och ner, och b-vitamintillskott hjälpte inte (och inte heller järn). Kände också av omega-3-brist, trots linfröolja (vilket är lite tveksamt, för mycket omega-6 slår typ ut omega-3). Så jag började äta fisk (schysst fiskad såklart!) och viltkött (vilket inte händer ofta, men det är verkligen kvalitet framför kvantitet). Mår mycket bättre nu, min hy har blivit bättre, jag har mer ork och finare hår. Skulle dock aldrig äta slakterikött för att det är (för mig) oetiskt. Ni som kallar er vegetarianer men äter fisk och/eller kyckling: det är bara töntigt – ni är INTE vegetarianer! (och jag säger såklart inte att jag är det längre heller). Men men, kontentan av det här – alla är olika och alla kroppar har olika behov och olika lätt för att ta upp näringsämnen. Tyvärr får biologin segra över etiken för min del.


Dela på:
Laddar