Jag tycker att den sena våren, i maj, är den allra vackraste och mysigaste tiden att ha stora fester och fira. Det är så lyxigt att få samla vänner efter den långa vintern och ibland tycker jag att det inte behövs en särskild anledning. Livet är för kort för att inte firas! Men så händer det något riktigt stort någon gång i livet då och då när det verkligen är läge att slå på stort, tex så friar man eller blir friad till. Jag älskar bröllop och har gjort det till en del av mitt jobb. Så här skulle jag gärna göra om jag gifte mig i vår. Allt från lokal, bukett, kläder, smycken, mat, ja allt! Inbjudan skulle jag skapa av gamla sidor ut trädgårdsböcker, som här från Marmeladeriet. Hela temat skulle vara trädgård. På baksidan skulle jag skriva för hand. Sidorna får gärna vara lite äldre med patina. Allt som andas romantik förr i tiden tycker jag passar på bröllop. Den vackraste platsen i Stockholm för en vigsel måste vara Carl Eldhs ateljémuseum. Det ligger vid Brunnsviken uppe på en kulle och är den perfekta samlingsplatsen en eftermiddag i slutet på maj för vigsel och sen champagne i den blommande syrenträdgården. Titta bara vad härligt! I trädgården vore drömmen att Easy peacy limone squeezy skulle duka upp ett stort crudité- och snacksbord. Så härligt med ricotta och aioli, grönsaker, bröd och potatis! Vackra kålhuvuden som fyller ut och ser ut som stora gröna blommor på bordet. Sen tänker jag att vi åker till Millesgården för middag och fest. Jag vet inte om man får ha middag i grusgångarna på Millesgården, men här i min bröllopsdröm får man det. Att omges av den vackra konsten tycker jag är så romantiskt! Här är det dekorerat med mängder av terriner fulla av stora gröna blad, som Frederik Bille Brahe gör för Atelier September. På borden gamla vinglas med trädgårdsrosor på vita broderade dukar, som här hos Maria Bergholt. Easy Percy Limone Squeezy följer med till Millesgården såklart och till middag bjuds det på pasta med tomatsås! Det är ju ändå en italiensk härlig känsla på Millesgården. Rödvin i bistroglas till. När efterrätten kommer ut är det en klassisk jordgubbstårta som den här som Julia Kahn Anselmo aka Feisty Feast gjort som ser så fin och god ut! Bra idé att klä den i skivad jordgubb och dekorera med stora rosa rosenblad. Vad har jag på mig då? Jo, ingen klänning utan en dräkt! Jag tycker att den här, som är från Chanel, skulle vara så fin på bröllop om man hade en otrolig budget då såklart. I min drömvärld är allt möjligt. Men fin look och liknande klassiska dräkter går säkert att hitta vintage om man letar. Det jag verkligen gillar är att den bärs med så lite under så bouclén blir nätt. Perfekt styling till också med håret och en bärröd läpp, men allt Raffey Cassidy har på sig är snyggt, älskar hennes stil! Till den skulle jag ha ett antikt diamanthalsband som är doserat, dvs går från små till större stenar längs med. Här är en budgetvariant från Ragbag som duger fint. Viktigast av allt och det som många glömmer eller prioriterar bort, buketten. Jag hade haft stora bulliga vitrosa pioner och spirea till som här i Castor Fleuristes bukett. Det är banne mig den vackraste kombinationen av blommor på denna jord! Efter middagen hade alla hoppat in i taxibilar och åkt till Stockholm Stadshotell för fest i deras festvåning. Jag sover såklart kvar i deras vackra hotellrum, fotat i perfekt ljus av Caroline Borg här, och det var allt från bröllopet! Tack för att ni kom och glad fredag! 🌸