Annons
Annons

Bröllopsfotograferna


 

Här kommer nu den kompletta guiden till Sveriges bröllopsfotografer! Det här inlägget kan ni plocka fram när det behövs, och tipsa om när någon annan letar. Tänk så många duktiga fotografer det finns med känsla för romantik och vintage!

Annons

Niklas Andersen
HANNA+PETER087
Hej Elsa! Mitt foto bygger på att försöka bygga en berättelse om bröllopsdagen i en snygg paketering. Jag försöker alltid hitta den gyllene linjen mellan att smälta in och dokumentera, och vara tydlig och rak vid porträttfotografering.
Som bröllopsfotograf får man ofta mest ensamtid av alla med paret under en känslomässigt omtumlande dag. Det är viktigt för mig att respektera och förvalta den tiden väl, och själva portättfotograferingen får gärna vara en stund när paret hinner umgås och se varandra. Framförallt håller jag till i Skåne/Halland/Dalarna, men jag reser gärna både hit och dit. Fler av mina bilder (Samt kontaktuppgifter) finns här. Man får jättegärna höra av sig om lite vad som helst.

Linnéa Jänen & Tania Marcadella
tumblr_n1mktzOBaH1tuoxafo1_1280
Vilken rolig och bra idé! Vi är två fotografer, Linnéa Jänen & Tania Marcadella, som bor i Österrike men fotograferar bröllop även i Italien och Sverige och arbetar i team. Vi brukar följa brudparet genom dagen och fotar dokumentärt. Just nu försöker vi bygga upp en bra portfolio tills dess finns ett urval av våra bilder här.

Anna Larsson
1782334_644468078922724_629907192_o
Anna Larsson heter jag och jobbar dels som designer på min egna webshop, dels illustratör och skribent och så jobbar jag även som fotograf. Mest mode och porträtt men även en del bröllop. Min foto/illustrationssida på Facebook.
För att det är rena ögonblicksbilder som de inte är medvetna att jag tar och ändå har de blivit så vackra och så personliga.
Jag bor i Tidaholm och fotar mest i Tidaholm /Skaraborg/Västra Götaland men fotar givetvis gärna över hela landet. Ni hittar mig även på bloggen.

Mariell
2008-1908-2628
Hei, Elsa! Eg elskar elskar bryllup; nervøsiteten, kjærleiken og gleden. Eg fotograferer i dokumentarisk stil, heile dagen lang. Det største komplimentet eg kan få som bryllupsfotograf er når brudeparet seier at dei ikkje eingong merka at eg var der, det er alltid mitt mål. Bur i london, men fotograferer kvar som helst. Min portfolio.

Emelie Polbratt
10_tompa-22
Hej. Jag är bla. en bröllopsfotograf som är bosatt i Stockholm men som jobbar över hela landet. För mig när det gäller just bröllop så är känslan det viktigaste, att hitta det som känns helt rätt för just det här brudparet. Brudparet och dess gäster ska känna sig bekväma och avslappnade i mitt sällskap, det är då man får de där magiska ögonblicken fångade på bild. Att välja en bild från alla underbara bröllop som man fått vara en del av kändes helt omöjligt. Så kika in på min hemsida och titta på alla fina bröllop under fliken jobb/bröllop. Besök även gärna min blogg.

Heidi Furre
81
Hei! Mitt navn er Heidi, eg holder til i Oslo, men kan fotografere bryllup kor som helst i heile verden! Eg elskar lys, årstider og magiske øyeblikk. Bildene mine ser du här.

Malin Lindner
36958339-QNUDu
Vilken fenomenalt bra idé Elsa! Kärleken. Pirret i magen. Förväntningarna. Känslorna man inte kan ta på, det är de jag alltid försöker fånga på bild. Alla människor är olika och varje fotografering jag gör blir unik eftersom brudparen är unika. Jag anpassar mig efter dem, deras stil – deras kärlek. Mina Bilder finns här.

Emma ErikssonANmk
Hej! Jag heter Emma, är 22 år gammal och har jobbat som bröllopsfotograf nu i några år. Det viktigaste för mig är att inte synas eller höras för mycket utan min uppgift är att dokumentera er bröllopsdag som den är. Det viktigaste för mig är att fotografera det som händer och alla viktiga detaljer. För att det ska bli så bra som det kan bli så fotograferar jag en engagement shoot innan för att komma er närmare och för att ni ska kunna lita på mig, och jag er. Jag är baserad i Stockholm men jobbar över hela världen. Jag är inte petig när det gäller mina timmar på plats utan ser gärna till att fotografera det viktigaste för den tid ni valt. Oftast stannar jag någon längre stund. Mer om mig och min lilla historia kan ni läsa på min hemsida, eller om ni vill titta på mina bilder. Jag ser nog allra mest fram emot att få träffa er och höra er kärlekshistoria.

Elin Ivemo
lisaalen014
Nämen vilken smart och rolig grej! Jag har en dokumenterande stil, och jag lägger allt fokus på att få fram det personliga i varje bröllop. Naturligt ljus är det bästa jag vet och i princip det enda jag jobbar med. Jag gillar raka linjer och symmetri, Wes Anderson är en stor inspirationskälla. Mitt kontor (och hem) finns i Västerås, men jag fotar mest bröllop utanför stan. Det blir oftast resor runt om i Västmanland, i Stockholmstrakten och Dalarna. Och som jag älskar Dalarnabröllop. Det är något speciellt att fota där. Det här med bästa bild är rätt svårt att utse. Bröllopsbilder gör sig oftast bäst tillsammans, så att man ser hela historien, men jag måste ändå välja denna. Här är hela historien. Tack för ett bra initiativ!

Louise Pekkanen
blogg17_503f96729606ee2aed0003cc
Varje brudpar, varje bröllop är unikt oavsett hur man väljer att utforma det. Att få äran och porträttera och fånga personligheter, fina detaljer och den kärlek som finns under en bröllopsdag är något av det bästa jag vet. Jag är extra svag för vintage, genomtänkta detaljer, trädgårdsbröllop och annorlunda bröllopsklänningar och dokumenterar mer än gärna er speciella dag, oavsett var i landet (eller utlandet) ni befinner er, från skärgårdsljus till norrlandssken. Ett av mina favoritbröllop är Sofia och Karls, fotat i Kinnekulles magiska omgivningar. Mina andra bröllop hittar ni här.

Jannike
12454070474_f7db2d2c15_c
Jag heter Jannike och bor i Stockholm, men reser självklart dit paret ska gifta sig! Har fotograferat några vänner och bekantas bröllop runtom i Sverige, och det här är en av mina favoriter, tagen på Gotland. Fler bilder finns här.

Ylva Wikland
DSC00883
Hej! Jag heter Ylva, bor i södra Sverige men fotar bröllop var ni än ska gifta er! När jag fotar er stora dag strävar jag efter att dokumentera hela dagens magi och alla de ögonblick som annars försvinner på några sekunder. Att dela ett brudpars stora dag, så fylld med känslor och kärlek, det är så fantastiskt roligt – och en ära! Här är bilden från ett bröllop som ligger mig speciellt varmt om hjärtat men det finns massor mer att titta på här.

 Ninnie
©ninnie.schroder_wed.sm2
Jag heter Ninnie och fotograferade mitt första bröllop sommaren 2011. Jag bor och arbetar i Stockholm men tar även emot uppdrag på andra orter. Det bästa med att fotografera bröllop tycker jag är all den glädje och de magiska ögonblick som man får se och fånga på bild! All den kärleken som sprids mellan två personer! Varje bröllop är personligt och unikt och jag strävar alltid efter att bilderna ska fånga det som är speciellt för just det brudparet och deras dag! Blickar, skratt, detaljer, gäster och värme! Här är en av mina favoritbilder från i somras då jag fotograferade Frida och Jonatans bröllop i Rosendals trädgård! Mer av mina bröllopsbilder kan man se här.

Lina Petersson
7_10
Hej! Jag heter Linda Petersson och är verksam fotograf i Göteborg, men gör jobb i hela landet. Har jobbat med lite olika inriktningar inom fotografi dom senaste tio åren men brinner i grunden främst för porträtt! Har under åren konstaterat att jag ÄLSKAR att fotografera bröllop, det är en ynnest och en ÄRA att få föreviga en sådan dag! På min sida finns smakprov från tidigare uppdrag. Ps. En sån kanonbra underbar idé Elsa!

Sandra Berg
9350726623_24286e3832_c
Hej! Jag heter Sandra Berg och jobbar som fotograf i framförallt Skåne, men kan absolut ta mig längre sträckor. Sedan sommaren 2012 har jag fotograferat bröllop och tycker att det är något av det roligaste som finns. Som fotograf letar jag efter de där magiska ögonblicken i pastell och tycker mest om spontana bilder istället för uppstyrda. Tillsammans med en fotokollega använder jag en onlineportfolio.

Sarah Toure
6c282b_3846f45358ad8d08baac8f8bbcca3334.jpg_srz_p_847_561_85_22_0.50_1.20_0
Jag heter Sarah, bor sen länge i London men fotar bröllop även i Sverige. Jag fotar dokumentärt, fångar dagen som jag ser den, med fokus på detaljer, människor (som ej poserar) och miljö likväl som bröllopsparet. Jag har fotat ett par bröllop med vintagestuk och vill försöka få jobba med fler vintagebröllop i framtiden – bröllop blir så lätt en kommersiell karusell och med ett vintagekoncept känns det mer sustainable. En av mina favoritbilder är den här på elan och tom under deras galet regniga och blåsiga bröllop i Wales – bruden i en vintageklänning från 40talet + gummistövlar!
Min websida. Blog + projekt.

Lotta
Studio56_06
Det som är det bästa med att fota vintagebröllop är brudparet! De som är intresserade av vintage är ofta också intresserade av bildspråk och det gillas ju såklart av en fotograf! De roligaste bröllopen där man riktigt känt sig otroligt välkommen har varit just vintagebröllop! Vår hemsida. Ha det gott och hoppas vi ses!

Fanny Hansson
1525381_219742108211862_1471613228_n
För en romantiker som mig är dagen då du lovar din älskling att ställa upp i nöd och lust en av de största dagarna i ditt liv; därmed också otroligt viktig att dokumentera. Mitt namn är Fanny Hansson och jag är fotograf med bas i Göteborg och Skåne. Jag binder mig inte geografiskt, sedan starten på min karriär har jag fotograferat bröllop från Franska rivieran till Smålänska trollskogar. Jag älskar och inspireras av färg och form och skulle älska att få fotografera för brudpar som delar dessa intressen. Jag strävar efter att sätta min personliga kreativa touch i allt jag gör och utmanar alltid mig själv inför varje fotografering för att ligga på topp. Som fotograf får jag ofta beröm för mina romantiska bilder; mjuka pastelltoner vackra ljus och skira detaljer. Ni finner mig här.

Clara Hermansson
1399014_711750545521808_2020515581_o
Hej hej. mitt namn är Clara Hermansson, och jag fotar som Clara Marie Photography (finns på facebook) och lägger upp allt jag fotograferar på min lilla blogg. Jag älskar allt vackert, skirt, nätt, mystiskt, knasigt, lustigt, romantiskt, magiskt, krispigt, mjukt, udda. jag älskar att fånga ögonblick…tårar, smilgropar, lockar i vinden. Här är en av mina favoritfoton från ett bröllops i somras. Jakob och viktoria heter de. så fantastiskt vackra. Glädjen över varandra, över att äntligen få vara gifta var otrolig. Denna bilden tycker jag är min finaste bara för att den är så privat på något sätt. Gömda bland träden och spetsslöja så får de en ljuv och lugn stund tillsammans.

Anneli von Cederwald
_DSC1240
Åh vilken bra idé! Jag heter Anneli von Cederwald och är både bröllopsfotograf och halvvägs till att bli psykolog. Tycker personligen att det är en ganska bra kombo då människonörderi är lite den gemensamma faktorn mellan bra porträttfoto och bra psykologi. Jag gillar bröllop som är liksom lite egna – där man märker att det här, det har paret valt för att de verkligen ville ha det så! När jag fotar försöker jag teckna en historia av dagen och fånga alla de där detaljerna som man vill komma ihåg sen, och jag fotar allra helst långa dagar när man får vara med från början till slut. Välja ut en bild är ju toksvårt (det här ju helheten som är grejen!) men här är en. Fun fact: Mannen på bilden gifte sig i samma kostym som hans morfar hade på sitt bröllop. Det tyckte jag var fint!

Linda
21
Kul initiativ! Jag jobbar som dokumentär bröllopsfotograf, jag gör en saga över bröllopsdagen. Mitt mål är att paret ska känna sig trygga med att ha mig där, eller knappt ens märka att jag är där. Efteråt levereras en bildsaga över dagen, så man för alltid ska minnas sin dag. Se mina bilder här.

Carita
8029504789_d2068ce8cc_c
Hej! Jag heter Carita och utgår i från Göteborg men kan givetvis förflytta mig om det skulle behövas. Mina fotografier tas helst ute och med massor av skratt. Jag älskar att fotografera bröllop! Och mer vintage bröllop vore ju fantastiskt. Mer bilder här.

Mikaela RudhnerIMG_8436
Hej! Jag heter Mikaela Rudhner och är bröllopsfotograf. Jag håller till i Göteborg, men fotograferar över hela Sverige och även utomlands. Jag har en dokumentär stil, älskar naturligt ljus och rosa fluffiga vintageklänningar. Ett av mina favoritbröllop hittar ni här. Och min blogg finns här.

Stefanie Bergström69630_10152402600870533_1661090990_n
Hej! Jag är en porträttfotograf som håller till i Skåne. Bröllop är något helt underbart. Det riktigt spritter i kroppen av kärlek. Det roligaste jag vet är att få föreviga just denna speciella dag. När jag fotograferar blir bilderna personliga och de fortsätter att påminna betraktaren om småsaker, som hur gott blommorna doftade den dagen. Hoppas ni faller för mina bilder!

Lina Arvindsson-1
Hej Elsa! Såå spännande och bra intiativ! Min frilans kollega Lina Arvidsson arbetar som fotograf här i Malmö och är en av de bästa i området enligt mig. Hon har ett öga för detaljer, de där små detaljerna som gör den stora skillnaden. Hon fångar kärleken och känslan i alla skrymslen och vrår. Lina arbetar väldigt professionellt och kan få det mest nervösa brudparet att känna ett lugn och istället njuta av den stora dagen. Hon lockar fram nyfikenhet och lycka i blicken, framhäver och dokumenterar den äkta kärleken när den är som bäst! Hon är även aktuell med boken ”BRÖLLOP” som släpps genom ICA Bokförlag i dagarna, måste köpas!  Besök Linas hemsida det är nämligen väl värt det.

Lina Roos
-1
Jag är en bröllop, porträtt och interiörfotograf med kärlek till naturligt ljus, enkelhet, komponera eleganta och tidlösa fotografier med skira toner. Jag är stolt över att ha blivit uppmärksammad för min bildstil och mina kunder vet vad dom får när dem bokar mig. Jag älskar att fånga människors personligheter och relationer på ett sätt som kan presenteras som en samling av emotionella, vackra bilder. När jag inte fotograferar spenderar jag gärna tid med min underbara dotter och make. Du kan också hitta mig på en loppis eller antikbutik rotandes i en låda med bråte eller kånkande på ett och annat skåp.
Se mer utav mina bilder här.

Niklas Lärka
-2
Det är bara att hålla med dom andra, en super idé!Det känns bra att hoppa in som första manliga bröllopsfotograf bland alla dessa duktiga kvinnor! Jag ÄLSKAR att fota. Det är det bästa som finns. Och det bästa med att fota är att fånga ” the kodak moment”. Det finns många sådana på bröllop, vilket gör det till något unikt och fantastiskt roligt varenda gång. Det viktigaste för mig är att paret känner sig lugna, trygga och bekväma eftersom jag ska dokumentera DERAS dag. Min portfolio hittar man här.

Isabelle Pedersen
-4
Hej! Isabelle Pedersen här. Bor i Stockholm där jag pluggar till webbkommunikatör samt frilansar som sångerska och fotograf. Det bästa om en anlitar mig som fotograf är att jag dessutom kan sjunga på vigseln. Då slår en liksom två bra flugor i en smäll. Vill man lyssna på sånger och se lite mer hur min bildstil är kan man klicka sig hit.

Emma
13_kriimoja_brollopsfoto_531312f69606ee148f7f2755
Mitt namn är Emma och jag frilansar som fotograf och illustratör sedan sommaren 2009.
Jag anpassar alltid en bröllopsfotografering efter brudparets önskemål och personlighet. En del par vill ha bilder när de gör glädjehopp i högklackat och tyll, medan andra föredrar mer klassiska bröllopsbilder. För mig är det viktiga att brudparet känner igen sig själva när de tittar på sina bröllopsfoton, att de är nöjda, och framför allt – att de hade en rolig fotografering!
Jag bor Enköping och har därmed nära till flertalet ställen att fotografera bröllop på. Men jag åtar mig gärna även bröllopsfotograferingar på orter längre bort. Välkommen att kika in på min hemsida! Här är även en länk till min blogg i kategorin bröllop.

Förutom dessa duktiga fotografer vill jag också skriva om de två som jag själv jobbat med och som aldrig gör en besviken med sitt fantastiska fotografi. Bästa Anna Malmberg och Jessica Silversaga!

Jessica SilversagaPhoto: Jessica SilversagaPhoto: Jessica SilversagaPhoto: Jessica Silversaga
Jessica tar de mest drömska, romantiska och pastelliga fotografierna man kan tänka sig. Alltid med en hög konstnärlighet och alltid med känsla för det tidlösa. Jessica har bland annat fotat mig för tidningsomslag och mina vintageklänningar i ateljén. Hennes hemsida hittar du här.

Anna Malmberg
© Anna  Malmberg
© Anna  Malmberg
© Anna  Malmberg
Anna fotade bla mitt bröllop. Har aldrig ångrat det en sekund. Bilderna kan vara det vackraste jag sett, och skildrar vår bröllopsdag så in i norden exakt som jag minns den. Skimrande och helt jävla underbar. Annas hemsida hittar du här.

Lägg till en kommentar om du också vill vara med i guiden! <3

Untitled-22125131843
My guide to wedding photographers in Sweden! So many great ones!

(0)
(0)
(0)
46 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar