På sommaren äter jag nästan samma frukost varje dag. Smörgås, yoghurt, kaffe och juice. Men så fort hösten närmar sig blir jag sugen på gröt av olika slag. Det är ju ett tag kvar till höst såklart, men jag kan ändå inte hjälpa att smålängta lite grann. Hösten är en så romantisk och mysig tid, speciellt i början när det skiftar från sommar och man har tunn jacka men kanske en halsduk på långpromenaden. Här kommer ett grötrecept som är syrligt och sött, packat med nyttigheter och mättar hela dagen. Rysligt enkelt är det också såklart, och dödsvackert på tallriken. För 1 portion: ✩ 1 dl havregryn ✩ 2 dl vatten (plus en skvätt, behövs alltid en extra skvätt när man gör gröt) ✩ 1 tsk flytande honung ✩ 1 nypa salt ✩ 1/2 mosad banan ✩ 1 msk chiafrön Blanda alla ingredienserna i en kastrull och rör runt på medelvärme tills det blivit en gröt med fast konsistens. Toppa med: ✩ 2 msk röda bär (jag häller över frysta jordgubbar och hallon i en burk och har i kylen över natten) ✩ 10 grovhackade mandlar (den godaste sorten är från Biofood, äter dem som snacks!) ✩ en tsk chiafrön ✩ Mjölk man gillar Sen är det klart och redo att avnjutas! Ha en fin vecka allihop. Puss. Translation: A great recipe for chia and banana porridge with red berries and almonds.