SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE

Annons
Annons

Chiapudding på 3 sätt


 

Chiapudding på 3 sätt

Ända sen semestern tog slut har jag bytt ut min vanliga knäckefrulle med juice och kaffe mot chiapudding i olika varianter. Har helt förälskat mig i denna lurmat, som smakar som ris a la malta men innehåller en miljard nyttigheter och är dessutom helt vegansk. Här kommer tre varianter som jag brukar göra (förutom när jag blandar i en stor matsked kakao och det smakar som att äta chokladpudding till frukost) och som ni kan förbereda redan nu och ha i morgon om ni är nyfikna!

Annons

Chiapudding – basreceptet

Först och främst gör man en enkel vaniljchiapudding som jag gör utifrån Anjas recept. Detta är för 1 portion och kan dubblas eller tripplas.

– 2 dl soyamjölk (med mandelsmak)
– 2-3 msk chiafrön
– 2 tsk riven kokos
– 0,5 tsk vaniljpulver

Chiapudding på 3 sätt

Här ser ni mina ingredienser som jag köpte på min lokala hälsokostaffär.

Blanda allt i en burk eller skål, skaka om eller rör om noga så att alla frön blir blöta och låt stå minst 30 min eller helst över natten i kylskåp.
Nu till mina tre favoritsätt att äta chiapudding på!

Chiapudding med svenska bär och pumpafrön.

Chiapudding på 3 sätt

Den här varianten toppade jag med ekologiska svenska bär som finns i frysdisken, värmde de med en msk vatten och lite honung i en kastrull, toppade den kalla goda chiapuddingen med detta och strösslade över pumpafrön. Tre olika texturer och temperaturer, himla gott!

Chiapudding med banan, kanel och vallmo.

Chiapudding på 3 sätt

Här blandade jag ner en tsk kanel i puddingen, skivade över banan och toppade med svarta vallmofrön. Typiskt perfekt höstfrukost eller mellanmål.

Chiapudding med persika och kokos.

Chiapudding på 3 sätt

Persika har varit en besatthet under sommaren, och jag tycker att den är så vacker skivad, så här toppar jag puddingen med tunna skivor och strösslar över kokos på toppen!

Om ni har någon god variant får ni gärna dela med er! Puss.

Chiapudding på 3 sätt

Untitled-22125131843
My three bast chia pudding recipes! What’s yours? Please share!

(52)
(2)
(1)
22 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar