Annons
Annons

Dahlior, bästa risottoriset och ontet


 

Hej fina fina ni! Alltså nu är jag så trött på det här! Eller, trött på att ha ont, gå till läkaren, oroa mig och inte bara få ha ett nedrans vardagsliv mer än en sekund. Ni hör ju, luften har verkligen gått ur mig.
Jag ropade hej efter min rotfyllning, hade en strålande fredag och mådde toppen, men vaknade upp på lördagen med tandvärk och var tillbaka på akuten på söndagen. Tillbringade ett gäng fina gråtande timmar där, fick penicillin igen och nu verkar det som att kanske fler tänder i raden behöver rotfyllas. Jag hoppas innerligt det går. Skräckhjärnan i mig som alltid tror det värsta nu anar ju att de inte går att rädda. Att de måste ut. Alltså tänderna längst fram där nere, de som jag slog i under olyckan 1996. Men Pontus är så himla snäll, tar hand om mig och hjälper så jag får ligga i soffan och kolla på Björnbröder med kallkompress mot hakan. Dessutom säger han så smarta saker. Som att jag gör detta för den 10-åriga tjejen som blev påkörd. Hon som faktiskt skulle vara ännu räddare än jag är nu. Hon som slapp. Alltså jag då, fast som liten tjej.
Sånt värmer, att tänka på sig själv som barn. Speciellt nu när jag har barn. Vill ju att Lynn ska slippa ha ont och vara rädd, det kommer ju ändå massa jobbigt jox i livet med sånt när man blir äldre oftast. Eller nu kanske jag låter deppig. Men har för mig att det sämsta med att bli äldre är kroppens förfall. Åh herregud, nu måste jag verkligen rycka upp mig. Men det är så svårt att vara positiv när det gör så nedrans ont.
Jag är på riktigt helt okej, har varit med om värre och vet att penicillinet tar bort det onda. Jag får helt enkelt passa på att njuta, har ju en helt ledig måndag med min unge och massa goda saker i kylskåpet. Det är nämligen fullt av ljuvligheter på stan så här års om ni märkt? I lördags när jag fortfarande mådde okej hade vi minifamiljedag i Sofo som vi brukar och gick på Bondens marknad och lekte i Nytorgsparken. Detta fick jag med mig hem.

Annons

Dahlior! Världens vackraste blomma. På Bondens marknad har de mängder och man får välja tre buketter för 120 kronor. Jag tog riktigt mörkröda, ceriserosa och vita. Fin färgkombination tycker jag.

På Urban deli har de min favorityoghurt. Jag har förätit mig på rysk yoghurt under sommaren så nu äter jag Wapnös goda lyxyoghurtar som frukost och mellanmål. Vaniljen har små svarta prickar och smakar verkligen äkta vanilj, och den med smultronsmak är helt otrolig!

Svenska kantareller!

Jag köpte 2 hekto för 50 kr och hade stora lördagskvällsplaner för dessa guldklimpar.

Den här juicen från juica som väl egentligen är en form av mandel och dadelmjölk är som att dricka kanelbulle. Den unnar jag mig nu när jag är lite skröpplig. Finns även den på UD.

Jag var supersugen på risotto och hittade denna med karl johanssvamp på Urban deli som verkade gå fort och var baserad på det godaste riset att göra risotto på, nämligen carnaroliris.

Blommorna hamnade här.

Och risotton och kantarellerna hamnade här! Ett kort tag, innan de slank ner i min, Lynns (han äter bara finmat numera, den lilla gourmanden) mammas, Andreas och Pontus magar.

Ni vill ha recept såklart, och det ska ni få! Jag gjorde 4 portioner utifrån risottoreceptet på förpackningen. Där stod det att man skulle värma upp 1 liter vatten och hälla över riset i en låg panna. Sen fick det puttra på låg värme i 18 minuter med lite olivolja. När risotton var lagom rinnig utan kärna i adderade jag 2 dl riven åldrad parmesanost, lite salt och smakade av. Sen stekte jag kantareller i smör och salt i en stekpanna, lite gul zucchini vi fått från Helenas, Pontus mammas, trädgård med vitlök och blandade i. Jag sparade lite att dekorera med. Sen pressade jag i lite citron, hackade citrontimjan som vi också fått från Helenas trädgård och avslutade med citronskivor uppe på. Ringla lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar. Klart! Gick både snabbt och var urgott.

Plus en fröjd för ögat. Igår söndag kunde jag bara äta smoothies men idag måndag har jag mindre ont och längtar efter smörstekta kantareller igen! Kan ej få nog! Hoppas ni har det bra och njuter av sensommaren/den tidiga hösten. Vips är det snö ute så passa på att äta gott och ta hand om varandra. Tänk på att det finns folk där ute med superont, det är sån lyx man glömmer att inte känna det! ♡

(4)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar