ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Efterlys dina käraste ting!

Jag fick en otroligt spännande kommentar från Bettina som nu kommer bli ett eget inlägg! Så här skriver hon:

”Elsa, tack för en underbar blogg! Jag har en ide till ett blogginlägg som kanske faller dig i smaken. Ett inlägg på ting som folk efterlyser som inte går att få tag på längre. Ett klädplagg, en sko, en bok osv. Tänker på det inlägget med tjejen som efterlyste en viss bröllopsklänning. Jag sörjer t ex mina sandaler som jag köpte för snart 4 år sedan på & other stories. Har slitit dem med hälsa – vill aldrig mer gå i en annan sandal! Och skomakaren vill inte se dem igen… Ja du fattar. Någon därute måste ju ha precis den lilla sandal jag efterlyser? Lång kommentar. Tack och hej!”

Annons
Annons

Hur bra? Ni minns väl Edith som letade med ljus och lykta efter den där bröllopsklänningen och via bloggen lyckades jag ju hitta den med H&Ms hjälp. Hon kommer gifta sig i den i slutet på sommaren. Så underbart! Jag tror att om vi slår våra kloka huvuden ihop kan vi leta fram fler borttappade favoriter, drömplagg och specifika objekt som man kanske hade i barndomen och plöjt hela internet efter utan att lyckas. Så saknar du något och vill ha hjälp att hitta det. Lämna en kommentar med en efterlysning. Maila går också bra, till [email protected], och bifoga bild så vi lättare kan hjälpa dig! KOmmer bli ett underbart inlägg fullt av favoriter. Puss!

153 kommentarer till “Efterlys dina käraste ting!”

 1. Linn skriver: 5 februari 2020 kl 12:23

  Oj, kul inlägg! Har letat efter samma sak i över 10 år nu och kommer nog aldrig ha nån tur med det, men man måste ju ändå försöka. 😉
  Jag söker ett par örhängen (se bild i länken nedanför) från Topshop som köptes i England, ca. vår/2008. Det var alltså små ljusa kulor av tyg (1 – 2 cm i diameter), med blommor, och kulorna satt fast i metallbyglar.
  Jag fick dessa örhängen av mina vänner jag bodde ihop med i England under ett halvår, en fin tid jag gärna minns. Även om jag på nåt sätt lyckades slarva bort dessa örhängen skulle jag väldigt gärna vilja ha ett par liknande som en slags ersättning. Tackar på förhand för alla möjliga tips!
  https://www.bilder-upload.eu/bild-2531ce-1580901692.jpg.html


 2. Frida skriver: 5 februari 2020 kl 14:02

  Min sonn tappade sin allar karaste ting, hans mjukdjur.
  Det er en hund (siberian husky) fra
  https://imma.gr/87313x0ff5f

  Han skulle vara den lyckligaste i världen om någon hade en!
  Hilsen Frida


 3. Nadia skriver: 5 februari 2020 kl 16:29

  För nåt år sen (kanske 2018?) såg jag en av tjejerna i First Aid Kit på t-banan med en väska som är så jag! Efter MYCKET detektivarbete (tänkte den där kan ju lika gärna vara köpt i Japan typ) så fann jag att det var Other Stories! Har eftersökt den på massa sidor med no luck! Kanske nån här som tröttnat på sin?? Den har lock i typ vinyl leopard/tortoise mönster och bred axelrem av sammet. Denna är det: https://i.pinimg.com/originals/c6/42/9e/c6429ee882dd6d8e0f5ed23a2f222580.jpg

  Tänk att en väska kan skapa sånt ha-begär att man tänker på den i flera år…
  Allt gott!
  Nadia


 4. Moa skriver: 5 februari 2020 kl 17:16

  (Min kommentar försvann visst så testar igen)
  2016 släppte Marimekko en klänning i sommarkollektionen som jag spanade på genom skyltfönstret var och varannan dag. Jag var nyflyttad och hade precis startat om mitt liv litegrann och hade absolut inte råd med något sånt fint. Sen när allt börjat ordna upp sig lite så tänkte jag att jag skulle unna mig den men: slut överallt. Omöjlig att få tag på. Har sedan dess spanat tradera och blocket hela tiden efter denna men aldrig sett skymten av den och tänker på den så ofta. Och TÄNK om någon nu sitter med en sådan hemma som inte används?? Jag provade den aldrig men skulle nog kunna ha i princip alla storlekar då den är så oversize, är vanligtvis en M/38. Vet inte vad den heter men har lyckats hitta denna bild iaf: https://www.marimekko.com/media/wysiwyg/EDITORIAL/the_dress/Marimekko-summer-2016-dress.jpg

  Håller alla mina tummar och tår för att någon råkar ha denna och att 2016-Moa kan få en mental kram för att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och att livet landade rätt så himla bra i den nya staden ändå🧡


 5. Anna skriver: 5 februari 2020 kl 19:25

  Har varit på jakt efter en Rodebjer Tala klänning sen jag såg den 2015 (tror den är från Host/Vinter 2015). Länk med bilder kommer här https://amelia.metromode.se/2015/09/09/tala-dress/. Om nån har en storlek 42 (möjligtvis kan 40 funka) att sälja blir jag så glad!


 6. Catarina skriver: 5 februari 2020 kl 19:48

  Jag fick en Ralph Laurenkofta av min man i morgongåva som jag tyvärr krympte i tvättmaskinen. Har letat överallt efter den sedan dess.
  Den var cremefärgad, kabelstickad med ett brunt läderspänne vid axeln.


 7. Caroline skriver: 5 februari 2020 kl 21:41

  Underbart inlägg!

  Jag efterlyser Vagabond Pia sock boots, svarta i storlek 39. Letat förgäves men inte utsålda, mina drömskor! Skulle bli så glad om någon har och inte använder 🙂


 8. Julia skriver: 5 februari 2020 kl 22:36

  Fina Elsa!

  Jag har en efterlysning till min älskade mamma. När hon var liten hade de en stor (gissar att det är en 1,4 liters) Turkos Iittala Kastehelmi skål. En av våra kusiner krossade denna under en fest och sedan jag fick höra det har jag haft den på ständig bevakning på tradera (detta är alltså år sen </3) Skulle så gärna vilja ge den till min mamma.

  https://www.iittala.com/se/sv/collections/iittala/kastehelmi-skal-14-l-klar/p/k365198

  (Denna fast turkos alltså).

  [email protected]


 9. Mathilda skriver: 5 februari 2020 kl 22:40

  Åh, såg detta nu!
  Jag söker ringen Stars från Maria Nilsdotter, i silver. Jag såg den i somras och blev helt kär, bestämde mig i höstas för att köpa den i samband med att jag fick nytt jobb, men då hade den utgått! Har ringt och mailat återförsäljare både i Sverige och utomlands men utan resultat. Kan inte sluta tänka på den! Kanske kan någon ha en som de vill sälja vidare?

  Tack snälla!


 10. Nathalie skriver: 5 februari 2020 kl 23:06

  Jag har sökt i MÅNGA år efter en barnbok som var min allra bästa. Den handlar typ om detta ”varför heter det bord och inte banan? Och varför heter det tejp och inte kastrull?” Osv! Huvudpersonen var en frågvis liten tjej haha. Vet NÅGON vad boken heter och var jag kan få tag på den?


 11. Erica skriver: 6 februari 2020 kl 16:05

  Har letat i många år efter en blå klänning från Rodebjer strl M ornamental dress. Så snygg till vår/sommar 😍


 12. Caroline skriver: 6 februari 2020 kl 21:45

  Jag söker efter en stickad tröja från H&M. Den var vit med rosablommigt mönster kring halskragen. Tror att den var i angora.
  Hade den och älskade den, sen körde mitt ex den för varmt i tvätten så passade bara ett litet barn sen. Lät aldrig mitt ex tvätta mina kläder igen, haha.
  Allt från strl 36-40 funkar!


 13. Lisa skriver: 6 februari 2020 kl 23:28

  Spanade länge på denna väska från Carin Wester, men slog aldrig till. Har ångrat mig ever since. (Och ja, det står att den finns i vissa varuhus men det stämmer inte tyvärr).

  https://www.ahlens.se/Mode/vaskor-planbocker/axelremsvaskor-498751/carin-wester-vaska-proportions-svart-90103749/


 14. Anna skriver: 7 februari 2020 kl 00:45

  Åh älskar detta intiativ Elsa!

  Efterlyser väskan jag använt varje dag i ur och skur sedan ca 2016-2017(?) och som nu rasat samman </3
  Svart axelremsväska från Mango i konstläder och mocka, med små guldringar fram och tofsar i mocka på sidorna

  Bild från missad auktion på Tradera https://img.tradera.net/images/961/314889961_f11f1e1f-44aa-4bd8-87c9-025beae1e663.jpg


 15. Tyra skriver: 7 februari 2020 kl 10:29

  Fint inlägg!
  För några år sedan såg jag en tekanna på en loppis och ångrar ofta att jag inte köpte den. Den var turkos med svarta stänk på. Den var liksom trekantig i profil med locket på och handtaget var också trekantigt. Har inte sett en liknande förr eller senare! Om det är någon som känner igen den skulle jag bli väldigt glad!
  Tyra


 16. Sophia skriver: 7 februari 2020 kl 12:52

  Hej! Min favoritparfym slutade produceras för mååånga år sen men jag kan liksom inte släppa den riktigt. Det är HOT från Ralph Lauren jag letar efter https://www.parfymonline.se/ralph-hot-edt-50-ml-ralph-lauren.html Om någon har en flaska hemma köper jag gärna! Håller tummarna! [email protected]


 17. Johanna Geritz skriver: 7 februari 2020 kl 15:26

  Hej! Jag hoppas att någon kan hjälpa mig att hitta en klänning som jag blev så kär i. Den är från H&M 2018 tror jag. Den är vit med röda och blå blommor/mönster. Johanna Bradford har något liknande såg jag nu när jag googlade runt. Kan inte släppa den, den är så jag, men den jag provade i butik var alldeles för stor. Har vanligtvis storlek 36, men 34-38 går bra. Ha det bäst allihopa. Skickar med länken för bild. Kram // Johanna ([email protected])
  https://www.google.se/search?q=h%26m+0620221002&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjGtoD8z7_nAhVBAxAIHT6mBBwQ_AUoAnoECAsQBA&biw=1200&bih=587#imgrc=wW1OaD0f0nphYM


 18. Jk skriver: 9 februari 2020 kl 13:20

  ARMAND TABLE LAMP FRÅN ROOM/HABITAT
  Gråter blod över att jag önskade mig denna 2 julaftnar i rad istället för att köpa den själv och nu finns inte butikerna kvar. Har sökt den i Nice, Paris och Berlin utan framgång sen dess och sätter nu mitt hopp hit. Vem vet kanske finns det någon där ute så jag kan få årets bästa julklapp redan nu i vår! Håller tummarna!
  https://www.habitat.eu/p/table-lamp-6

  Jk


 19. Joanna skriver: 9 februari 2020 kl 19:09

  Vilken fantastisk idé!! Jag söker med ljus och lykta efter rodebjers kjol cati seaflower i färgen grön/rosa i storlek small. Livets kjol!!!! Kram/Joanna


  1. Joanna skriver: 9 februari 2020 kl 19:13

   Min mailadress är [email protected] om någon har kjolen och vill sälja till mig 🙂


 20. Lina skriver: 11 februari 2020 kl 15:10

  Åh jag är supersen på bollen! Men jag letar efter en poster av Jonas Fänge för IKEA som gjordes för några år sen. Har letat på så många auktionssajter och missat varenda budgivning. https://livethemma.ikea.se/ikea-art-event-ii-jens-fange/ Är villig att betala en vacker slant!


 21. ellen skriver: 18 februari 2020 kl 21:01

  Åh kommer jättesent här men efterlyser denna Lindexkjol från förra året: https://images.app.goo.gl/WHht4C1z4weA7SGn6 i storlek 36! Ångrar så att jag inte köpte den!


 22. Carolina skriver: 18 februari 2020 kl 22:14

  Jag är också jättesen.. Men om någon ser.. Min mamma vill så gärna ha en sådan här https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.tradera.com%2Fitem%2F203003%2F379457350%2Faggkopp-porslin-vit&psig=AOvVaw0Rlqqf2NCw8otG0Xe8sZiA&ust=1582146768297000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCNjugZaC3OcCFQAAAAAdAAAAABAF äggkopp till, hon har en som hon fick när hon var liten men vill ha en till, så pappa o mamma kan äta påskägg ur likadana. Någon som har en att sälja? Jag nås på mail [email protected].


Dela på:
Laddar