Hej kära! Följ med mig under veckans första dagar. I måndags jobbade Pontus och jag hemma. Vi väntade på en leverans av Lynns nya skåp och jobbade sida vid sida. Han med tofflor och koncentrerad blick, jag med tusen saker att prata om. Jag borde verkligen jobba på ett stimmigt kontor tänker jag ibland. Men det är väl därför jag har er, någon att prata med om ditt och datt och få svar om ditt och datt. Mysigt! Jag kunde inte hejda mig utan var tvungen att fota det lilla solblänket på sommarklänningen som väntar snällt i sovrummet. Forever lover av vit broderie anglais. Samt franska tulpaner. Sen försökte jag jobba men Nikita ville prompt ligga helst i famnen när jag satt vid datorn. En liten kli måste man bjuda på. Till lunch blev det havregrynsgröt på fina ekologiska havregryn som jag fick av Anna och Sigge i julklapp. Att få havregryn från hälsokosten i julklapp, det är ändå peak vår familj. Älskar! Topping blev jordnötssmör, blåbär och kardemumma samt skummad havremjölk. När Lynn kom hem från skolan började vi rensa i hans rum. Tågbanorna i trä och Schleisch-djuren får Maje ta över och så gjorde vi högar för spara, kanske och skänka. Lynn gjorde även absolut spara-högar. I tisdags fortsatte jag där jag slutade dagen innan och vid lunch gick jag på pilates. På vägen hem sken solen och det var första riktiga känslan av vår i luften. Ni vet när man känner att människor är glada runt omkring en och man blir smittad. Jag fastnade i kön till Svedjans bageri. Rookie misstanke, det var ju fettisdagen och de är kända för sina semlor. Jag skulle bara ha surdegsbröd för jag var så himla sugen på bruschetta! Här är ingredienserna uppradade på klassiskt bloggvis. och här är resultatet. Jag tycker att det blir godast om man steker brödet i olivolja och gnider det med vitlök. Sen delar jag tomat i ganska stora bitar och vänder runt med olivolja, massa basilika, lite buffelmozzarella, olivolja, flingsalt och svartpeppar och sen stjälper upp på den krispiga nystekta ytan. Man måste äta direkt så brödet håller sig knaprigt och det är så himla gott! I onsdags kom äntligen vår matta tillbaka från tvätteriet efter att ha varit där på vårbesök. Jag mötte ett gäng hundar på promenad på väg till gymmet och blev så himla glad. Varför är dom så gulliga i flock? Smoothie bowl efter träningen, som hann smälta i solen framför mina ögon, också ett vårtecken! Jag packade upp ett paket jag fått postat till mig av Lisen. En underbar brudklänning från 1940-talet. Titta bara på knapparna, så himla vacker. På eftermiddagen fixade jag till sminket och satte på mig ett halsband och puffig blus till jeansen. Rosett bak, från Amanda Bugge. Pontus och jag skulle nämligen på vernissage. På Antikmässan. Jag älskar verkligen Antikmässan. Allt som är fint i en salig blandning. Vintage och antikviteter. Det pågår till och med imorgon, om ni är sugna. Inget samarbete, bara rekommendation. Konst hos På femte våningen. Skatter hos Lenko antik. Camilla Thulin sålde ut stora delar av sin vintagesamling. Tror ni jag storknade? Ja. Köpte jag något? Ja två klänningar. I torsdags satte jag på mig en blus och denimkjol, båda från Sezane. Jag jobbade i ateljén hela dagen, tre provningar på raken och massa admin. Mamma hade köpt med lunch till mig från Pep stop för jag hade så tight schema, tack snälla mamma. och när jag gick hemåt så dundrade vågorna in mot kajen, ett riktigt våroväder! Nu får vintern gärna blåsa bort. Snart sopar de gatorna. Puss ha en underbar lördag!