Nästa tisdag fyller jag 36 vintrar och pga påtryckningar från diverse släktskap har jag skrivit en önskelista. Min familj tycker att det är svårt nog att hitta julklappar till mig och när julen äntligen är gjord och över dyker min himla födelsedag upp! Jag skulle självklart bli glad av en teckning (hehe) eller precis vad som helst om än nåt men eftersom jag är ägare av en blogg tycker jag att det är lika bra att få ner det på pränt. 36 år fyller jag alltså. Det känns som en fin ålder. Inte så stor skillnad från 35. Men 37 känns mycket äldre. 34-36 är samma ålder. 37-40 är samma. Logiskt tänkande jag vet! Angående att åldras är det ett gäng saker jag märkt kommer med paketet. Rynkor såg jag dagen jag fyllde 35. Har ingen plan att göra nåt åt dom på ett tag dock, men sekunden jag blev 35 dök dom upp. Även bakfyllan kan vara onådig. Jag vet en person, inga namn nämnda, som misstog covid för bakfylla pga den kan vara i dagar numera. Och på tal om vin, här kommer ett stycke önskelista: FröerJag önskar mig fröer, ängsblommor och annat mysigt att fullkomligt klä in Gotlandsträdgården i. Kasta ner ett rejält fång i varje rabatt, husknut och längs laduväggarna vill jag göra. Sen i sommar får vi se vad som ploppar upp. Alla ängsblommor som dyker upp tidigt och klarar torka är nog att föredra, men om jag får välja tänker jag löjtnantshjärta och förgätmigej. Astier de VillatteVarje gång jag passerar Oscar & Clothilde på Birger Jarlsgatan stannar jag till och dreglar på keramiken från Astier de Villatte. Jag har påbörjat en liten samling och tänker att mitt hem som 80-åring i Paris (man får väl drömma fritt) ska se ut som butiken på Rue Saint-Honoré. Vit keramik från golv till tak. Jag älskar även deras rökelse, har både doften Chalet och Port de lilas och är sugen på någon som doftar klassiskt av sandalträ eller riktigt dammigt rökigt gammalt. Som ett 200-årigt parfymeri med ett storrökande rödvinsdrickande butiksbiträde med tjockbottnade glasögon och dräkt. MarmeladVarje gång Marmeladeriet lägger upp en solgul burk marmelad blir jag så sugen. Tänk en nybakt baguette eller varm scone. En stor kanna lapsangte, honung och lagrad cheddarost. Det vill jag ta med till Gotland när vi öppnar upp huset i mars, duka upp köksbordet fullt med och dyka ner i. Champagne & CremantAlltid välkommet med bubbel. Det känns som ett härligt liv att ha en flaska i kylen som man vet kan tas fram när ögonblicket ges. Ett nytt jobb, en grå tisdag, vad det nu må vara som behöver understrykas. Oskia Renaissance maskEn produkt som jag själv brukar ge bort i present. Man ska ju ge det man själv skulle bli glad för sägs det. Eller något annat valfritt från Cow parfymeri, älskar urvalet i den butiken. Glasvas på fotJakten fortsätter efter den perfekta loppisfyndade glasvasen på fot att stoppa ner några tulpaner, kvistrosor eller kanske de där ängsblommorna jag lyckats få fram ur fröerna i sommar. Gärna mjuk i formen och lagom stor. Även en riktigt låg och bullig på fot finns det plats för i mitt vasartilleri. PelargonerEn liten stickling, spretig, doftande eller luddigt len pelargon skulle jag bli så glad av i födelsedagspresent. Om de hunnit komma än. Sammetsskor i strl 40. I vår vill jag glida runt i sammetsskor med slejf. Helst bruna. Men alla är fina.Fred på jorden, danska inredningstidningar, franska tulpaner, kramar och pussar, kärleksbrev, husmorstips, sönderbläddrade favoritböcker, hemlisar och diamanter går också bra! Puss.