Välkommen till bloggen denna Valborgsmässoafton! Imorgon börjar äntligen sköna maj! Här kommer lite saker jag inspirerats av på sistone. Det har öppnat en ny liten klädbutik på Riddargatan, Rosens, som jag är supersugen att kika in hos. Jag älskar den här typen av mindre klädaffärer med personligt urval, få saker och massa inspiration och tycker att vi är lite dåliga på det i Stockholm, om man tex jämför med Köpenhamn. Men nu så! Jag blir själv sugen på att öppna något liknande, med vintage och lite smycken, böcker och kanske kaffe, men det får bli en annan tid i livet. Mathilde Gislinge planerar bröllop i södra Frankrike och jag kan inte tänka mig att det blir något annan än en inspirationsfest. Att följa andras bröllop är bland det trevligaste jag vet på Instagram. Se alla klänningar, vad de valde för mat, underhållning, känsla, blommor, ja allt är kul att lusläsa. Kocken Ester Clark har gjort en salade Nicoise med bönor och jag sparade ner direkt som inspiration till försommarens luncher på Gotland. Ägg, sparris, tomat och färska örter finns alltid på gårdarna och så bönor, oliver, kapris och tonfisk från skafferiet så går det fort och ser otroligt gott och vackert ut. Studio Mini shop har gjort ett fint reportage från ännu ett barnrum och jag blir alltid så glad när jag ser gamla träerna byråer i inredningen. Det blir så fin kontrast mot alla leksaker och nätta nya ting. Möbler på klotformade ben är de finaste, som tagna ur valfri Disney-film från 1990-talet. Jag brukar ju säga att jag vill till Carl Eldhs ateljémuseum och nu måste jag verkligen åka dit för en av mina favoritkonstnärer Malin Gabriella Nordin ställer ut där mellan 16 maj och 29 september. Helle Thygesen la ut den här bilden på blommande syren och jag kände hur hela jag fylldes av skolavslutningskänsla och försommarpepp. Snart hörni, snart är vi där! Café Oxenstiernan på Östermalm är en liten gömd pärla mitt i parken vid gamla Spiltan. De har mycket lokalt odlade grönsaker på menyn och jag tyckte att det var så fint med ett knippe sparris och rapsskott så här i fönstret, som en grön bukett. Varje gång jag ser en sesamkaka sparar jag ner, som här hos Emilie Holm. Sesam och tahini är mina favoritsmaksättare på kakor. De blir nötigt sega och så himla goda. Men vilket recept är bäst, har ni något på lager? Jag minns när jag åt en sesamkaka på Mokonuts i Paris, det är nog den bästa jag smakat. Kanske går det receptet att hitta någonstans. Ni kommer väl ihåg Mokonuts om ni befinner er i Paris? Den bästa lunchrestaurangen som finns i hela stan, dock bara öppet på vardagar dagtid! Säger det igen, missa ej. Slutligen en lammrätt från Ett Hem som jag sparade ner till alla sommarens grillmiddagar på Gotland. Jag ska bli bättre på att grilla lamm eftersom vi har en lammbonde bara runt knuten och frysen full. Fina lammbitar på spett eller som här, lammkebab. Vitlökig yoghurtsås och krispiga grönsaker till, mm så gott med gröna tomater.Det var all inspiration för idag. Puss!