Hej, vad fint att du är här! Snart närmar sig helgen. Låt oss förbereda för en noventkväll. Inte riktigt advent, inte riktigt bara november. Häng med till det lokala bageriet. Vi köper matchalatte to go och pratar ihop oss om förberedelserna, äter varsin croissant så vi står oss till kvällen och köper med levain till förrätten. Sen badar vi. Eller jag badar och du sitter på toalettlocket så vi kan prata. Det är den finaste stunden, när vi analyserar relationer, framtiden, pratar om böcker vi läst (just nu läser jag den här) med hela ansiktet glansigt av ansiktsmask. Det är lagom städat hemma men två saker är viktigt: sängen måste bäddas och handfatet torkas ur. Sen är vi redo att börja fixa. Vi går in i köket och börjar med att baka efterrätten. En noventmiddag behöver inte vara särskilt julig, men något sött kakigt vill man absolut ha. Vi gör små bundtkakor med bergamottglasyr som får stå och svalna på en skärbräda på köksön. Sen skalar vi morötter och rostar i ugnen, tempererar ostarna och kyler bubblet. Till fördrink blir det Saint-Germain. Fläderlikör med Crémant. Frysta granatäppelkärnor i för den vintriga känslan. Det är något med det blommiga och syrliga som passar extra bra så här års. Plus det är alldeles lagom enkelt. Dags att klä på sig. Jag bär dubbla lager vintage med en långärmad blus från 1930-talet under ett nattlinne från samma tid. Du velar mellan skor men bestämmer dig för silvrigt. och lånar mina favoritörhängen till. Sen sätter vi på min playlist Hej november och börjar duka. En liten detalj som gör att det känns festligare än en vanlig helg. Vi tar fram den finaste antika franska duken. Sådärja. I vasen lila klematis. Fram med förrätten på köksön. Det blir plock. Inga juliga smaker för vem har bestämt att man alltid måste dricka glögg och äta pepparkakor? Nej, godare med Comté, brie och sardeller. Vi förbereder för varmrätten. Älskar att laga mat med dig! Ugnsbakade morötter med krispig quinoa, klibbiga dadlar och tahinisås. Nu knackar det på dörren! Puss.