God morgon, upp och hoppa det är vår! Dammigt disigt i luften, nysopade gator, varm sol och mjölkigt i ljuset. Finns det en skönare känsla än att kliva upp på morgonen, öppna fönstren och släppa in vårluft? Vi börjar med frukost. Ett nybakt bröd, Nigels Slaters recept, med en skiva vällagrad comté på. Bredvid mig står en skål med narcisser jag planterat. Som en liten Disneyfilm från förr står de där och sjunger i grupp. Det plingar till i telefonen och det är dags att dra på roadtrip söderut! En timme från stan finns det sjöar, skogar, loppisar och annat underbart att ägna en ledig vårlördag åt. Vi spelar Que Pena och har öppna fönster när vi viner förbi Sörmländska fält. I en lada med stor Antik-skylt stannar vi till och kliver in. Drar handen över gammal sten, klämmer på konst och veckade lampskärmar. Jag köper fina tallrikar och bestick. till mitt nya vitrinskåp som är på väg hem till oss från Dalarna. Efter loppisturen, några kaffe to go och jakt på den perfekta vårpromenaden hoppar vi in i bilen igen och åker tillbaka mot stan, men vi stannar strax innan. Delar på en pizza med sardeller, gräslökscreme fraiche, citron, pecorino och dill. och en flaska lätt rött för oss utan körkort på Matateljén. Hela eftermiddagen cyklar vi runt Södermalm. Årstaviken, Södermälarstrand och Fåfängan. Pekar på ställen vi varit fulla, hånglat eller badat mitt i natten. Ranunkler följer med hem sen från torget. På kvällen öppnar vi balkongdörren och dukar enkelt i köket. Vi spelar Besservisser, pratar sommarplaner. medan vi äter primörer, aioli och ägg med riktigt orange vårgula. För det är vi värda visst? En vår som kommer även i år. 🌱Foto: 1 Rachelaliceroddy, 2 Julien Devergnies, 3 Michel Normann, 4, 5 & 7 Emilie Holm, 6 Hårga antik, 8 Ateljéns pizza, 9 Matateljén, 10 Pinterest, 11 Trine Kjaer, 12 Katarinabangata, 13 Cafe Cecilia