I torsdags hade jag många punkter på min kalender innan lunch. Först av allt var det frukost på Taverna brillo. Hej grekisk yoghurt med nötter och honung, lagrad ost i fralla och jättelatten. Min frukostdejt var Daria och hon är verkligen en inspirationsbomb. Det är ett tips, hitta en kompis du inte annars hänger så jättemycket med och bestäm frukostdejter och inspirationsbomba varandra. Det behöver inte handla om jobb, det kan vara helt kravlöst, men gör ändå veckan mer viktig på något sätt. Jag efter frukosten i hela höstmunderingen. Vid elva var jag på söder igen och hade en personal shopping. Hanna som skulle shoppa ville titta på både inredning och kläder så vi började på Beyond Retro och fortsatte mot Judits. Där hittade jag denna drömkappa. Drömstolar. och hon som skyltar om har min drömfrisyr. De perfekta fluffiga lockarna. Nästa stop var House of rym som är en modern inredningsaffär på Hornsgatan. De har fina koppar. Kannor. Kuddar, krukor. och posters för den som gillar mönster och färg men ändå vill ha det skandinaviskt stramt. Nästa stop Brandstationen! och sen alla boutiquerna på Södermannagatan. Till slut var jag hemma igen, vid två för en sen lunch. Det blev världens godaste macka på morots och solrosbröd, avokado, tomat och dijonaise. Alltså dijon och majonäs. En dröm för oss som inte gillar kött men ändå vill ha en blt-känsla eller croque monsieur- feeling på lunchmackan ibland. Svenska hallon till efterrätt och äppelmust med fläder från Kiviks musteri i glaset. Resten av eftermiddagen hetsjobbade jag hemifrån. Jag har gjort alla era önskeinlägg nu (tack för bra önskningar!) och jobbar massor med ÄH (slutspurt innan jul) så det blev inga bilder på det. Dock kom Devi över på kvällen och vi gjorde borstjt och pirogi. Det är superlätt. Jag bara fräser riven morot, rödbeta, gullök och vitlök i smör en krastull, häller på grönsaksfond, vatten, lagerblad, vitpeppar, citron och massa persilja och låter det koka. Toppa med gräddfil, salta och peppra. Pirogerna gör jag på smördeg som skärs i små fyrkanter. Vi gjorde två varianter, en med babyspenat och fetaost och en med surkål och smörstekt svamp. Man lägger lite fyllning i mitten på smördegsfyrkanten, trycker ihop två ändar och nyper ihop sidorna, penslar sen med ägg och bakar i ugnen tills de är gyllene. Världens bästa ryska afton får man när det är klart! Det blir mitt middagstips. Puss. Translation: A thursday running around in town and eating borstjt with my friend Devi.