God morgon! Hur mår ni? Hur var er helg? Vi försökte som de flesta andra här i Stockholm njuta av solen men ändå hålla oss på behörigt avstånd. Alla pratade om guldbron, vädret och Corona såklart. Hela internet flödar med hemmamys och tips på hur man kan jobba hemifrån, baka surdegsbröd och facetimea med släktingar och samtidigt göra trevliga saker. Det är ena sidan. Sen är det den där underliggande ilskan, frustrationen och oron som också finns. Hoppas det förstnämnda stannar kvar efter detta och inte det andra, eller vad säger ni? Hur mycket är ni ute på nätet och söker information, blir ni tryggare eller oroligare av det? Jag känner att det är viktigare än någonsin att vara varma mot varandra, men hålla sig borta från stora samlingar människor så mycket det går såklart, men samtidigt måste ju livet få pågå. Det gjorde det i helgen. Vi hade så himla mysigt ute på landet igår, men det har vi iof alltid. Ett lugn i luften där, frihet. Nu börjar en ny arbetsvecka och det ska bli extra spännande eftersom jag börjar ett nytt jobb idag. Jag ska få vara bland vintagekläder igen och jag är så glad! Hela dagen idag och imorgon ska jag bygga upp delen hos Independent kostym som ska bli vintageuthyrningen. Skönt att tänka på något annat en stund, och framför allt göra något med händerna. I lördags vaknade vi tidigt och satte igång en brasa. Lynn har fått en sax och vill nu klippa i allt. Eeh blir till att ha extra koll. Narcisserna jag planterat i stora loppiskrukan blommar för fullt och fyller framför allt upp hela lägenheten med en helt otrolig doft. Finns detta som parfym? Det doftar exakt som jag vill göra. En blandning mellan tuberos och tulpan, ungefär. Jag hade lovat Pontus och Lynn att det skulle bli helgscones, och tog fram en bok om afternoon tea som jag fick av Pontus mamma i födelsedagspresent. I förgrunden ser ni mitt senaste loppisfynd, en enoorm piedestal där Dr Westerlund nu får bo tillsammans med lite favoritböcker. Tillbaka till sconsen, receptet lyder: - 4 dl vetemjöl - 1 tsk salt - 1 tsk bakpulver - 50 g rumsvarmt smör - 1 1/2 dl grädde + 2 msk till pensling 1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret 3. Tillsätt grädde och knåda till ens midig deg 4. Forma 6 st ca 2 cm höga rundlar, lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med grädde 5. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, servera direkt De blev dundergoda! Höga och frasiga men höll ihop fint. Jag tog fram Pontus syster Fannys hemgjorda lemon curd, cream cheese och honung. Det med lite flingsalt och svartpeppar är mitt godaste sconespålägg. Citrusiga frukostar är generellt sätt mina absolut bästa. Apelsin, lemonad och lemon curd, mm. Fram med kaffekoppar, assietter och glas ur gamla skåpet. Solen sken in så vackert i sovrummet så jag passade på att fota. Det är många gröna och gula detaljer här nu, det känns vårigt. Jag får ofta frågor om den ljusgröna väggfärgen, det är Kalk från Alcro. Älskar den. Pontus målar även hallen i den just nu. Bukett från Stockholms matmarknad med olika sorters pingstliljor och ris. Vem vet hur påsken blir i år så lika bra att ta ut det mysiga i förskott. Morgonvyn. Påskliljor och tenn i morgonljus <3. Här strosar jag runt hemma i min mysigaste klänning. Älskar att vara bekväm. Jag har inte visat er mina handblåsta gamla glasskålar. Ett riktigt hantverk! Och så var jag klädd för lördag, i favoritloppisklänningen över jeans. Varje dag-frisyr i knut. Sen gick vi från soligt golv. Ut i marsluften. Vi tog vägen förbi Blecktornsparken och hälsade på grisen. Och kaninerna. Snirklade oss runt uppe vid röda staket och 1920-talshus vid fina Metargatan. Satt på en parkbänk och åt lunch vis Årstaviken, tittade på folk. Utegymmet var överfullt, annars var det som vanligt men ändå inte såklart. På eftermiddagen var vi hemma igen. Mamma, Sigge och Anna kom förbi och lekte. En som inte har koll på världsläget. Pärlplattor och favoritmorbror. Jag gjorde crepes till alla. Eller egentligen pannkakor som jag river lite parmesanost på i pannan, sen på med babyspenat, sen chevre. Sen skivat svenskt äpple, valnötter, honung, flingsalt och svartpeppar. Torr cider till. Och en med vaniljglass och pistagekräm på till kaffet. Det var den lördagen, nu ska jag till mitt nya jobb! Wish me luck så hörs vi sen. Ta hand om er idag och var extra snälla mot varandra. <3