Andra dagen på Gotland var en lördag, och som det brukar bli första heldagen någon annanstans än hemma, blev den smockfull med saker att göra och utforska. Vi började med en stekhet frukost på trappan i solen. Alltså, 30 grader när man äter frukost. Himmelriket. Jag hann knappt knäppa sandalerna innan vi var iväg på loppisar sen. Stannade på varenda skylt. Hälften var katastrof, hälften var toppen. Här fyndar vi tidningar från 1963. Bra att ha till allt. På ett ställe i Ala köpte jag den här stolen för 10 pix. Älskar att mixa vita pinnstolar i köket. Nästa stopp var Kuriåsa i Hemse. Här har jag ju varit förr om man säger så, är ju "Like this" med Åsa. Började titta på skor. Galgar, alltid bra att ha. Småflaskor och mjölktestsprovrör, vilket jag faktiskt köpte en hel drös av. Gulliga barnavdelningen! Kommer ju gå banans på loppisar när man får barn. Köpa allt i miniatyr. Spegelbilden. På ett superdyrt ställe i Hemse såg jag en dockklänning som jag ville ha stor. Tvärtom alltså. Vid lunch träffade vi Filip och Lina igen. Vi hade bestämt plats på Kapten Grogg, som är Gula hönans bakficka. Fish'n'chips! Godheten i detta. När vi kom hem satte jag igång och styla upp i huset. Lina och jag hade nämligen tagit oss an massa tidningsjobb under semestern, ett handlade om loppisfynd så de nyhandlade tidningarna och kantbanden fick vara med. Längtar tills jag får visa er men ni får lite behind the scenes så länge eftersom det inte är förrän nästa sommar det publiceras! Dagens flask och mjölkprovrörsköp fick vara med. Min nya väska på ett hörn. Ett gulligt barn kikar på. Styling in progress. Snart klart! Gullegrisen! Jag gjorde i ordning några fler miljöer. Så fotade Lina. Mellan varven får man ge sin bebis lite uppmärksamhet. På kvällen var det vargen och jag som var matansvariga. Vi kände att det behövdes en motpol till lunchens frityrchock, så det fick bli asiatiskt och vegetariskt. Här en sallad med svart quinoa, avokado, tomater, babyspenat, salladslök och sesamfrön. Upplagt som om det vore 1955. Till det grillade quornspett, ugnsbakade portabellosvampar med fetaost och yoghurt med olivolja plus en liten stark dressing med chili och soya. Sen åt vi och kollade på matchen, och det var allt från lördagen på Gotland. Ps. Imorgon smäller det, då bara måste ni kika in här runt 10! Puss! A suturday on Gotland! Flee market thrifting, shooting a interior job and cooking for Lina and Filip.