Hej och välkomna till min söndag förra veckan, nämligen alla hjärtans dag! Firade ni? Vi gjorde det inte. Jag undrar om vi någonsin firat alla hjärtans dag "på riktigt". Nu måste jag googla. Okej jag har uppenbarligen dåligt minne. Här är alla hjärtans dag 2009, 2011, 2012, 2013 och 2017. Om ni vill läsa! Tillbaka till denna dagen 2021 då. Fina blommor i vardagsrummet. Lite kärlekstema ändå, med guldhjärta prick i halsgropen, från Sophie by Sophie. Vi bestämde oss för att baka, något chokladigt sa Lynn. Det blev dubbelt chokladbananbröd med jordnötssmör och mörk chokladmascarpone med flingsalt och olivolja. Skjut mig så gott! Här kommer receptet: Chokladbananbröd 4 mogna bananer 1,5 dl ljust muscovadosocker + lite till toppingen 1 dl honung 100g smält smör 2 ägg 1 msk kanel 1 rejäl nypa flingsalt 3 dl mjöl 1 dl kakao 100g mörk choklad 2 msk jordnötssmör 1 tsk bakpulver 1 tsk citronjuice Chokladfrosting 150g mörk choklad 150g mascarpone 1 tsk olivolja Flingsalt Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Mosa bananerna med en gaffel i en skål. Addera ägg, honung, muscovadosocker, kanel, citron, smör och blanda. I en annan skål. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Häll i mjölblandningen i smeten. Rör runt. Bryt chokladen i mindre bitar och rör i. Häll över i en bakplåtspappersklädd brödform, klicka på jordnötssmör och strössla över lite muscovadosocker och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Smält chokladen till frostingen i ett vattenbad och rör samman med mascarponen. Toppa med olivolja och flingsalt. Klart! 🤎 Vi tog det lugnt hemma, bäddade och lyssnade på Mira som låg och snusade i sängen. På eftermiddagen hängde vi i parken och det var väl en klassisk alla hjärtans dag med småbarn på en söndag antar jag. Mysigt ändå. På måndagen låg Stockholm i ett vackert ljus och bjöd ut sig. Jag hade min vanliga rutin som gör mig lika glad som det första glaset bubbel på fredagseftermiddagen när man gör sig i ordning för helg. Jobba hemma på förmiddagen, sen promenad och träning på lunchen. Mina magmuskler har för första gången på fyra år liksom fått kontakt med min maghud?! Otrolig känsla. På eftermiddagen var det full jobbkaos här vid skrivbordet. Äta lunch samtidigt som jag svarar på mail, samtidigt som jag skriver små anteckningar i min bok etcetc. På tisdagen gjorde jag exakt samma sak. Livet är rätt inrutat nu med allt hemmajobb. men på lunchen gick jag ut och sträckte på benen. Lunch med Malin på Schmaltz! Åh så himla gott det var med kallrökt lax med örtsallad & potatis- & fänkålsgratäng. Detta ska jag laga hemma framöver, definitivt. Extra parmesan till Malin. På vägen hem hämtade jag ut ett paket som jag längtat efter. Nämligen nytt vardagsporslin från The Slow hut! Vardagsmattallrikar, små skålar och en stor skål. Allt går att diska i maskin och det har den där underbara Italienska känslan som gör att maten blir så god och vacker tycker jag. Enkla men ändå med karaktär eftersom de är handgjorda av Nicola Fasano i Italien. På kvällen premiärlagade jag på det. Pasta med tomatsås och burrata och en krispig grönsallad till fick det bli. Pasta blir så god när man lägger upp det i en stor skål! Puss. 🍝