I fredags hade jag massa saker på agendan så jag dammade av storkameran och klädde på mig något fint. Fick hålla handen-stöd under outfitfotandet. Den här vintageklänningen har så fina färger. Köpte den på Beyond Retro för ett halvår sedan ungefär. Sen sa jag hej då till Pontus och Lynn som skulle vara hemma och vabba och så gick jag ut. Det var sol, och fredag. Vilken lyx! Även runthalkandet i stan såg ut som en romantisk tavla. Jag hade ett möte med Elin som är vd på nyöppnade The Sparrow hotel, Grand hotels nya boutiquehotel på Birger Jarlsgatan. Mathias Dahlgren mötte mig utanför och ledde mig in till frukosten där Elin satt. Den var så good. Älskar när hotel väljer mys framför praktiskt och tar in gammalt porslin. Mathias hade hittat den här gamla kakformen på en loppis och bestämde att det skulle finnas en citron och vallmokaka på frukostbuffén utifrån den. Älskar när inspirationen går åt det hållet. Elin visade runt på hotellet. Jag hade fått en inbjudan att komma på öppningsfesten den 14:e feb men kunde inte så jag mailade själv och frågade om hon kunde visa runt en morgon istället. Vi tittade på stora sviter. Men jag blev kär i minsta rummet. Det blir så tydligt på hotell där alla rum är olika att de har en egen själ och karaktär. Speciellt i ett gammalt hus som en gång i tiden var en paradvåning. Mätt och belåten gick jag vidare. Till ateljén för att jobba och sen luncha med mamma. Konstrasterna mellan hotellet och vår take away på hennes ateljégolv. "Fota min mugg jag har varje dag och min kanna med fotbollsspelare". På eftermiddagen jobbade jag vidare. Hade provningar. Och sen kom jag hem till veckans fredagsbukett som var med bomull och vallmo. Så fin kombo. Ställde den i vasen jag fått av Pontus mamma. Mös med Lynn i några timmar. Och sen gick jag ut igen! I fredagskvällen! Första stoppet var Erlands. En bar jag aldrig varit på helt inredd i 30-talsstil. Mina fredagsdejter Sandra och Lizzie. Vi har ju en middagsklubb en gång i månaden och nu var det dags igen. Mot middag, men först lite piff. Vi hade bokat bord på Portal, en restaurang på St:Eriksplan som bokstavligen ligger i en portal. Vad ska man välja? Allt såg gott ut på menyn. Vi började med Pinot noir, cornichoner och bröd. Sen åt vi urgoda dillpicklade ostron. Kroppkaka på sötpotatis med tryffel. Och världens gulligaste crème canellé med choklad, espressokaramell och havssalt. Två skedar himmelrike för oss som gillar salt plus choklad. Vi drack massa kaffe, pratade som vanligt djuuupt och väldigt fint, timmarna flög iväg och som ni vet tappade jag min diamant sen. Men hittade den. En händelserik fredag både i sinnet och kroppen. Men mest för paletten. Puss.