Välkomna till en torsdag i mitt liv! Junitorsdagar platsar uppe på bästa dagarna på året helt klart. Fun fact är att kungaparen gifter sig i andra helgen i juni för att det är störst solchans då. Om detta är sant vet jag dock inte men det känns som en bra sanning att slänga sig med. Jag bakade en ricotta, vanilj, citron och jordgubbskaka igen som blev extra hög och saftig! Recept till denna kommer i helgen eller början av nästa vecka så ni kan baka till midsommar. Den var otroligt god. Mira var hemma hos mig och vi fotade och fixade med samarbeten hela dagen. På kvällen bytte jag om till svart och svängde upp håret i en tofs för att gå på dejt! Mamma var barnvakt och min nya absoluta favoritväska från Arket var på. Älskar den här röda, väldigt italiensk eller hur? Vi hade bokat bord på Nizza. och fick ett riktigt trevligt på uteserveringen. Champagne och oliver på direkten tack! Sen åt vi allt som är gott. Ostron. Sista sucken på ostron nu, men det har nåt väldigt medelhavsaktigt att beställa in ostron i varma juni. Moules och kronärtskocka. Sen pasta! Jag tog agnolotti med ricotta och nötter. Agnolotti är en av de godaste pastaformerna. Pontus tog canestrini med lammragù. Även det en mycket bra form. Vi delade på en ängssyraglass med honung som smakade som skogspromenaderna man gjorde som barn plus lite pepprig olivolja. Mmm. Nytankade med ensamtid. <3 Förbi vår lokala kyrkogård. Min hjärna är så makaber. Jag tänker ofta när jag går här att kanske är det just här man hamnar sen. Gulp. fredag morgon och jag är på rastningsduty. De har öppnat fontänen på Mosebacke torg. En fredagsspring med den här härliga utsikten! Mitt fredagsmöte ställdes in så jag fick extratid att skriva massa blogginlägg efter era önskerubriker. Bytte till sommarringen. Den andra är så liten att jag är rädd att inte få av den om jag sväller upp i värmen. Jag gjorde en riktigt god pasta till fredagsmiddag. Recept för sugna kommer här: Fredagspasta med räkor, havskräftor och dill 3-4 pers 300g linguine 2 rejäla nävar färska räkor 3 havskräftor 250g baby plommontomater 1 sharlottenlök 2 stora klyftor vitlök 1 näve dill 2 msk smör 1/2 tsk chiliflakes 1/2 citron zest och saft Olivolja Flingsalt 1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokar. Skala räkorna, knäck av och dela havskräftstjärtarna. Plocka ur dom ur skalet. 2. Under tiden i en stekpanna el traktörpanna, ringla ca 2 msk olivolja. Skiva sharlottenlök och vitlök tunt och lägg i den heta pannan tillsammans med tomaterna. Fräs i ca 3 minuter, klicka i smöret och stek tills löken är mjuk och tomaterna fått färg och öppnat sig. 3. Sänk värmen och bryt i dill, riv i citronzest och pressa lite citronjuice. Lägg i skaldjuren, chiliflakes och strö över rejält med flingsalt. Rör om och stäng av plattan. 4. Vänd i pastan när den är al dente tillsammans med lite pastavatten. Sätt på plattan igen och vänd runt. Servera i en stor skål. Ringla över olivolja, strö över lite chiliflakes och flingsalt, pressa över lite mer citronjuice och servera med citronhalvan. Efter vi nattat Lynn drog vi fram tv-spelet och bestämde oss för att spela Fall Out 4 igen! Det spelade vi tillsammans när vi nyss blivit ihop. Jag känner mig nästan trött på alla serier och tv, så att spela med Pontus blir sommarens grej. Extra festligt med bubbel och is till. På lördagsmorgonen vaknade jag tidigt till ett stökigt hem. Vi hade massor att göra! Lynn skulle ha kalas men det tar vi en annan gång. Puss!