Annons
Annons

En hyggig jul


 

Vet ni vad hygge är? Det danska uttrycket med mer än två miljoner hashtags på Instagram. Det är iallafall det juligaste ämnet som Sofia och jag kunde komma på till vår podcast Billgren Wood och idag ligger det avsnittet upp här på Acast och där poddar finns! Hurra, andra avsnittet! Jag hoppas att ni ska gilla det och bli inspirerade till att mysa lite extra i jul.

Annons

Det är ett avsnitt där Sofia berättar exakt hur hon gör sin smarriga mandelmjölksmannagrynsgröt med karamelliserade päron(!), vi pratar om hur våra jular kommer vara och se ut, Sofia lär mig som vanligt (eh vi har spelat in tre poddar men hon lär mig alltid grejer när vi ses annars också) mängder med saker och så pratar vi med Hygge-specialisten Malin Persson! Vi funderar på varför hygge är så stort och kommer det hålla i sig? Hur var hygget när det kom och vad är grejen med Kinfolk-trenden? Sofia berättar om sin fluffiga underduk som gör att besticken sakta lägger sig som i en säng på bordet och jag pratar om min drömljusstake. Fast mest diskuterar vi hyggefenomenet i stort. Vad är det för något, varför vill vi mysa så mycket nu och är mörkt och murrigt det nya ljust och fräscht? Det tillrättalagda är på väg bort, men hur inkluderande är egentligen hygget? Ju mer ”Äkta” någonting är, desto svårare är det att uppnå, kanske?

Det är så mysigt att prata med Sofia, jag känner verkligen att jag fått en ny kompis som jag pirrar inför att träffa. Vi är så lika hon och jag, men samtidigt väldigt olika. Jag är snabb, högljudd och slarvig, men modig och Sofia är noggrann, tydlig och kunnig. Jag känner att jag vill bli mer som hon, men samtidigt säger ju hygge att man ska vara som man är, och landa i det. Så det ska jag göra, speciellt nu över jul. Bara njuta av familjen och att man kan hitta nya kompisar bara man våga bjuda ut på dejt.

Hoppas ni gillar avsnittet, prenumerera gärna och följ oss på Instagram här! Puss!

Just det! Jag fixade till vår poddbild också! Måste bara lära mig att säga Billgren Wood och inte Billgren de Wolfe som jag alltid gör när jag pratar om podden, haha. Är så van! Men nu är jag ju i en ny relation med Sofia. 💖

(0)
(0)
(0)
5 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar