Det blir tydligt med skiftet i säsongerna när man fotar samma vy. Här har vi skrivbordet i maj. och så här ser det ut nu. Från klorofylligt grönt och ljust till murrigt rött. På skrivbordet står en bukett aprikosfärgade ranunkler som jag fick köpa billigt på Flortistkompaniet eftersom det höll på att vissna bort. Nya snitt och massa vatten så höll de en vecka till. Att ha samma blomma så här i en klarglasvas är så vackert tycker jag. Just klarglasvaser är alltid det finaste. På fot. Det står alltid på min loppislista. Just nu är jag på jakt efter en med rund botten för nymfamaryllislökar till jul. Vad sorten heter vet jag inte men jag kallar dom persikoranunkel. Härom dagen var min kompis Alice här på fika och då fick jag feeling och bakade björnbärsrulltårta. Barndomssmaker och som små bakelser. Rulltårta med björnbär 3 ägg 1,5 dl strösocker 1 dl rårörsocker 2 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 2.5 dl grädde 2 dl björnbärsmarmelad 15 björnbär 1. Sätt ugnen på 225°C. Vispa äggen, rårörsocker och 1 dl strösocker fluffigt i en skål. 2. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och rör samman med äggsmeten. Vänd i 0,5 dl grädde. 3. Placera ut ett bakplåtspapper på en plåt och bre ut smeten över bakplåtspappret. Grädda i ca 5 minuter. Vispa under tiden 2 dl grädde. 4. Strö 0,5 dl strösocker över kakan, lägg på ett bakplåtspapper och vänd på kakan. Låt svalna något. 5. Ta bort bakplåtspappret och bre ut björnbärsmarmelad över hela den osockrade sidan. Rulla samman kakan längs med långsidan med hjälp av bakplåtspappret. 6. Skär rulltårtan i bitar, klicka på grädde, dekorera med björnbär och lite florsocker och citronzest (jag hade även torkade rosblad). Servera med te. Klart! Så här ser bysten ut som jag köpte på Stadsmissionen förresten. Jag tycker den är så himla fin. Det var allt! <3