ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

En kväll på museet och hej då Äntligen Hemma

I torsdags tog jag med mig minifamiljen ut på sena eftermiddagen. Mot city, sen Djurgården.

för slutdestination Nordiska Museet. Jag har ju berättat att jag är en del av deras nya utställning Mitt 50-tal, och det första man möts av är en av mina klänningar.

Annons

För att sen se min nuna på en vägg. Trevligt!

Annons

Det var pressvnisning och strax vernissage så konservatorn gick runt i vit rock och nål och tråd.

Vi lyssnade på min filmsnutt där jag berättar om vad 50-talets mode betyder för mig och hur jag blev så kär i det. I intervjun pratar vi en del om kvinnoroller också. Hoppas ni vill besöka utställningen, den är verkligen fin!

Vill ha alla dessa klänningar tack. Jag gjorde en intervju med TV4 till fredagens nyheter och berättade om min 50-talspassion samt hur den uppkom, och sen gick vi.

Annons

Pontus och Lynn åkte hem, men jag hoppade av vid Östermalmstorg och gick hem till Teresa. Hon bor med de vackraste fönsterna och hemma hos henne skulle vi ha hej då Äntligen Hemma-middag.

Det var många som var ledsna.

Men också mycket glada miner. Julia hade nämligen klippt ihop ett film och bildspel från alla åren vi jobbat ihop.

Jag drack bubbel i vinglas.

Annons

Och så tittade vi.

Mindes tillbaka och skrattade, tex åt Karins tydliga programledarruta, haha.

Här tror jag vi tittar på när jag sågar i luften. Allt för konsten!

Annons

Fina Karin. ❥

Efter middagen åt vi kladdkaka med hallon och blåbär.

Sen hölls det tal. Bosse berättade om hur det var för 15 år sedan när alla skulle ha puder och hur han hade glömt sitt en dag. På vägen hem för att hämta såg har en skylt där det stor salong och resten är tydligen tv-historia. Jag hade gärna sett Bosse i full make.

Vid 23 var jag hemma igen. Det är en dag imorgon också som det heter. Fast inte med Äntligen Hemma. Den resan är över nu. Fint att få krama mina gulliga kollegor hej då.

Annons

23 kommentarer till “En kväll på museet och hej då Äntligen Hemma”

 1. Kerstin skriver: 11 november 2017 kl 14:38

  Nu kanske vi kan få se mer av Gotlandsköket?!


  1. elsa_billgren skriver: 11 november 2017 kl 15:14

   vi får se vad som händer med det avsnittet! Tills det är bestämt kan jag inte visa. Kram.


 2. Moa skriver: 11 november 2017 kl 15:27

  MEN en sak jag inte förstår!!! Varför ställs hela programmet in när det handlar om en person som felat?????? Blir så ledsen för er andras skulle som inte gjort något fel….. </3


 3. Emma skriver: 11 november 2017 kl 15:42

  Vilket år för dig Elsa! Både kämpa för sitt liv, hitta tillbaka till en vardag och så visar det sig att en ”gubbe”‘tafsat på tjejer på
  jobbet och det ödelägger för er alla, inte minst för dig. Du inspirerar massor och jag hoppas 2018 blir mindre stora beslut och mer njuta och harmoni för dig!
  Stor kram


 4. Jenny skriver: 11 november 2017 kl 16:02

  Så Äntligen Hemma ska ALDRIG visas igen?


 5. Emilia Westerströmemiliawesterstrom.se skriver: 11 november 2017 kl 16:47

  Nej så tråkigt att hela programmet läggs ner, det enda stående ”pyssliga” programmet!


 6. Palle Liljamakemesmile.se skriver: 11 november 2017 kl 16:58

  Låter som du haft en bra dag på många sätt.
  Hoppas att du och dina trevliga kollegor på Äntligen hemma återkommer i rutan på något vis. Ni ska ju inte straffas för en persons dumheter.


 7. Sara Sahlberg skriver: 11 november 2017 kl 17:58

  Det finns väl inget som hindrar dig att göra ett eget program, a la Mandelmanns. Skulle gilla att se dig loppisfynda på Gotland, fixa ladan, den goda maten du gör och dina recycle och diy tips, klänningprovningar etc. Ett år med Elsa liksom!


  1. JM skriver: 11 november 2017 kl 23:10

   instämmer! dags för en pysslig och gemytlig person att ta plats i rutan som är en allsysslare när det kommer till goa begagnade kläder och inredning! som dessutom helst är kvinna och generellt superskön 🙂


   1. Jessica Ekström skriver: 12 november 2017 kl 16:34

    Håller fullkomligt med!! Kanske en sam-programledning med Emma Sundh!! Mer starka kvinnor i rutan!!


  2. Frida - Vita Villan skriver: 11 november 2017 kl 23:40

   Åå jag vill också se Ett år med Elsa. Även om vi följer med ganska så bra här, vore det ju superkul med ett tvprogram. Kanske ska tipsa tv4 🙂


  3. Love Christensson skriver: 15 november 2017 kl 16:23

   Jag skulle definitivt titta på det!


 8. Jenn - forever abroadjennifersandstrom.se skriver: 11 november 2017 kl 18:52

  Känns jättekonstigt att alltihop avslutas! Ni som var så bra :*


 9. Emy skriver: 11 november 2017 kl 20:33

  Jag fattar inte heller varför ni inte kan fortsätta utan MT. Det var väl liksom inte hans program? Fy så tråkigt att han ska förstöra för alla!


 10. Magdalena skriver: 11 november 2017 kl 21:11

  Det är bra att ÄH läggs ned. Det är så förknippat med ”den personen”.
  Men: Jag hoppas verkligen att ni andra kommer tillbaka i ett NYTT inredningsprogram! Det är ju ett kanonläge at starta upp något nytt och fräscht!


 11. Frida - Vita Villan skriver: 11 november 2017 kl 23:38

  Jag förstår till fullo varför produktionen lagts ner och tycker såklart att det är bra med tanke på vad som hänt. Men det känns samtidigt så sorligt. Jag har tittat på ÄH varje säsong sen det började, även om jag var väldigt liten då så har det varit ett utav mina favoritprogram. Ja hoppas att ni kan sätta ihop ett nytt team och fortsätta köra inredningsprogram! <3


 12. Jessica Ekström skriver: 12 november 2017 kl 16:36

  Jag förstår faktiskt heller inte hur de kan lägga ner ett så populärt program bara för att en person har sabbat! Ni andra är ju lysande och jag tänker att man kunnat lysa än mer i frånvaro av ”molnet”… !


 13. Ulrika Biörkeroth skriver: 12 november 2017 kl 20:52

  Tips, köp hällor till overallen och sy på!


 14. Jo skriver: 12 november 2017 kl 22:58

  Gudars vad lik du är din mamma på sista bilden! Jättefin!

  Och vilket vackert kort på hela familjen när ni lyssnar på din filmsnutt på utställningen 🙂


 15. Emma skriver: 13 november 2017 kl 09:01

  Det är något som jag verkligen inte förstår och det är att varför man inte kan fortsätta programmet utan Martin? Har han alla rättigheterna eller whats up with that? Synd för programmet är så bra och det är inte direkt han som gör showen


  1. Love Christensson skriver: 15 november 2017 kl 16:22

   Ja jag håller med dig. Jag förstår inte heller varför man inte kan fortsätta ändå. Äntligen hemma bär sig fint med alla andra medarbetare.


 16. Jenny skriver: 13 november 2017 kl 21:33

  Så många kompetenta & engagerade människor! Att de släpper det här är ju ofattbart. Allt pga en person. Helt sjukt!
  Starta inredningsvlogg i stället Elsa! Så synd om man inte skulle få fortsätta följa dig inreda & se din kreativa inspirerande sida.
  <3


 17. Love Christensson skriver: 15 november 2017 kl 16:20

  Jag har älskat detta program från start. Inte för att förminska det som nu skett men det har varit ett nöje att se på det. Så mycket inspiration, så mycket glädje och så många fina personligheter. Jag kommer att sakna er och programmet. Varmt tack. Lycka till med era nya projekt!


Dela på:
Laddar