ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

En lista och bilder från roliga fester

Jag hittade en lista hos Flora! Låt oss pynta bloggen med den.

3 saker jag gör varje morgon:

– Går upp ultratidigt, stapplar till toaletten, kissar och sätter in linserna
– Tittar ut över huset med torn och tinnar mitt emot som sakta blir orange av morgonsolen
– Dricker iskallt vatten ur min rostfria flaska som jag haft i kylen över natten och som gör att vattnat smakar så gott! Vet att man inte ska dricka iskallt vatten utan helst ljummet men sen graviditeten har jag blivit besatt av det och tycker det är så skönt när kroppen är morgonvarm och vattnet är kallt som rakt ur en klippa.

Annons
Annons

3 saker jag ser fram emot:

– Åka till Gotlandshuset, sopa bort flugor från sovrummen där uppe, sätta ner frön i jorden, rädda trädgården från läskiga växter som kan sprida sig, grilla ute, måla ett fönster, gå på loppis och spela Alfapet framför brasan. Någon gång!
– Fira Pontus och mitt äktenskap (så högtravande!) som fyller 10 år i år. Hur firar man ens nåt i krisen dock? Hångel och take away?
– Få sätta igång med Min vintagegarderob, rörligt för Billgren Wood och se min novell i tryckt form.

Annons

3 saker jag alltid har i kylen:

– Parmesan
– Havremjölk
– Ägg

3 saker jag blir lugn av:

– Gå upp tidigt på morgonen och skriva ner alla idéer jag får i en autocorrektoförståelig lista i mobilen. Mitt lyckligaste och mest sprudlande jag är klockan 6 på morgonen.
– Bada skållhett och sakta sänka huvudet under ytan, lägga en ansiktsmask, titta på något urdåligt tex Family guy och zona ut.
– Lynns andetag mot min kudde när han ligger nära och sover.

Annons

3 saker man kan lyssna på:

Amasons senaste skiva
– Pontus och hans vän infektionsläkaren Ludvig Bells nya låt Beats & Noise
The Budapest hotels soundtrack

3 saker som är goda ihop:

– Grekisk yoghurt, blåbär, honung
– Lamm, mynta, färskpotatis
– Pasta, parmesan, olivolja

Annons

3 saker man kan titta på:

– Husdrömmar Sicilien på SVT
– Unorthodox på Netflix
– Alla Bond-filmer på Viaplay

3 saker jag vill ha (materiella):

– Superfina ägg till påsk
– Ett stort fat till pasta
– En klänning från Cecile Bahnsen

Annons

3 saker som gör mig glad i vardagen:

– Gulliga mail från bloggläsare som har lampetter de vill skicka till mig
– Lynns pyssel som ligger lite varstans i lägenheten och är den finaste konsten
– Bekanta som tar sig tid och lyssnar, öppnar upp och vips blivit en riktig kompis.

3 saker man kan göra när man har tråkigt:

Annons

– Laga Fredrik Bille Brahes recept
– Möblera om hemma, springa, promenera, vara aktiv!
– Fylla i blogglistor

Puss!

11 kommentarer till “En lista och bilder från roliga fester”

 1. Solveig skriver: 9 april 2020 kl 15:41

  KÄRA ELSA!
  Jag letade desperat efter att se live-instagrammet i går på Elles instagramkonto. Följde dina instruktioner, men fick bara upp två stillbilder där man lovade – och tackade – för att du streamat, Kan du, snälla försöka lägga upp filmen på din blogg, eller be Elle att skicka i repris på Instagram.?!
  Medan jag provade olika datorer ( min mans också) här hemma råkade jag se ett litet avsnitt från dina föräldrars sommarställe. Hittar inte tillbaka till det.heller. Snälla visa!
  PD DU var otroligt söt och charmig i det korta avsnitt jag såg från Gladå(? ) Du var så himla gullig live . Såg dock inte hela då jag skulle försöka få in din hemma + påskpysselstream som slutade kl15 Vore underbart om det gick att få se dessa insta- inslag på något sätt. Kanske Elle kan hjälpa till med det?
  Kramar och allt gott i påsk! / Solveig H


 2. Maria A skriver: 9 april 2020 kl 19:14

  Hej Elsa!
  Jag hittade en bild på pinterest och tänkte att en sån här kan ju inte vara så svår att göra… Jag vet att bilden visar en barnklänning men det går säkert lätt att göra till en vuxen. Du pratade om för ett tag sen att du ville börja sy.
  Med fin linneklänning under 😍
  https://pin.it/6YGzoib


 3. Maria skriver: 9 april 2020 kl 19:46

  Varför inte kallt vatten? Mycket dåligt stoppar man ju i sig, kallt vatten kan väl inte vara en grej


 4. Marianne skriver: 9 april 2020 kl 20:24

  Ja, jag hoppas så att det går att fixa så att vi kan få se lajvet, snäääälla!🙏


  1. vita_margarita skriver: 10 april 2020 kl 07:45

   Följde instruktionerna fär Elle live, men det fungerade inte. Ser gärna det här eller?


 5. Ann Madeleine skriver: 9 april 2020 kl 20:46

  Hej Elsa!
  Blev så sugen på att baka pajen med aubergine och zucchini som du visa häromdagen, du förstekte inte de alls eller gjorde du nåt med de innan du varva de i formen så där snyggt!
  Tack för underbar underbar blogg!


 6. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★saramadeleine.se skriver: 9 april 2020 kl 21:46

  Jag är också morgonmänniska, det är något som ger mig en kick av att gå upp tidigt och bara lyssna på mig själv en stund. Eller ja lyssna på huvudet på mina egna tankar i alla fall. Sätta på en kopp kaffe och glo ut på förskolan som ligger i huset från 1900-talets början. Se skatorna bygga bo och liksom bara känna att idag är en jättebra dag, på kvällen däremot vill jag bara lägga mig och tänka att dagen snart är över :).


 7. Charlotta skriver: 9 april 2020 kl 22:39

  Har extremt svårt att tro att kallt vatten skulle vara ”dåligt” på nåt sätt, låter som hokus pokus i min öron.


  1. Anna skriver: 10 april 2020 kl 07:58

   Inom vissa former av österländsk medicin så avråds man att dricka kallt vatten, ska vara dåligt för ens chakra eller nåt sånt. Men konstigt att skriva ut det som fakta i en stor blogg, är inte farligt att dricka kallt vatten. Det som man dock ska tänka på är att aldrig dricka ljummet vatten ur kranen, alltid kallt som man isf låter stå tills det blir ljummet. Detta p.g.a. vattenkvalitet i Sverige bara testas på kallt vatten.


  2. Sara skriver: 10 april 2020 kl 08:13

   Sedan jag varit liten har jag fått höra från äldre familjemedlemmar att vatten eller annan dryck som är fullkomligt iskall är mindre snällt för magen. Jag är själv diagnostiserad med reflux, d.v.s har magproblem, och mår bättre utan vatten med isbitar i.


  3. Maria skriver: 10 april 2020 kl 09:47

   I södra Europa är man otroligt noggrann med att inte dricka kallt vatten- speciellt inte när kroppen är väldigt uppvärmd. I Sverige är inte detta lika stort problem för det blir ju aldrig (kan iofs kommer bli vanligare nu..) 35-40 grader flera veckor i sträck, men i Italien där jag bor när kroppen är konstant uppvärmd är det direkt farligt att dricka iskallt vatten. Det som händer är att man chockar inre systemet, i bästa fall får du diarré snabbt och i värsta fall kan du dö. Vet att det låter extremt men här detta är 100% vedertaget och heter ”congestione” om ni vill kolla upp. Ska inte va den som är den men ”jag har en kompis som hamnade på akuten efter ha svept en iskall dryck efter en lång dag utomhus där han jobbat under gassande sol” – det är sant men vet att man inte ska tro på folk som säger ”jag har en kompis..”. Anyway om ni åker till Italien och ber om vatten med is i på sommaren kommer de titta på er chockat och nu vet ni varför 🙂


Dela på:
Laddar