SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE

Annons
Annons

en liten stockholmsguide!


 

Jag vet att alla ni som läser inte bor i samma stad som jag men gärna hälsar på ibland! Därför har jag nu pysslat ihop en liten stockholmsguide med mina bästa tips för en perfekt weekend i den lilla stora stan.

 

Mat och fest.

Att äta god mat och dricka vin på en balkong med utsikt är bland det bästa jag vet.

Annons

Här är mina bästa tips på wining and dining i stockholm!

♥ Picknick.
Jag vet. Det är höst nu, men vilken varm dag, kväll eller natt som helst är det mysigaste sättet att äta faktiskt att kura ihop sig under en filt, ta med sig det godaste ur affärn och en liten bandspelare med knastrig musik! Bästa parkerna för det enligt mitt tycke är


framför Karlberg slott.


vitabergsparken en vardageftermiddag.

varsomhelst på djurgården.

tantolunden, ivar los park, humlegården eller skinnarviksparken.

Kåken och Restaurang 1900.
Här äter man råbiffen som är stans bästa eller en vegetarisk rulle på balkongen! På Kåken stannar man tills sent och trängs med vetskapen att nästa låt även den kommer vara så himla bra.Matkultur.
Det här kanske är söders mysigaste restaurang! Priserna är lite höga, men maten är alltid strålande! Boka bord kan vara bra då det oftast är fullt och missa inte baren el Mundo som ligger vägg i vägg!

Tennstopet.
Här kan man spela schack efter maten i den speciella lilla schacksoffan! En klassisk restaurang med mycket lyxig husman och äldre män med mustach.

Babylon.
Man blickar ut över Medborgarplatsen som från den här vinkeln faktiskt ser ganska mysigt ut. Deras portogisiska rosévin är underbart och bäst på menyn är de handgjorda polska pirogerna som samma kvinna kommer och lämnar någon gång i veckan.

Tranan.
Tranan har de bästa köttbullarna och de finaste rutiga dukarna. Alla gillar Tranan och dessutom har de renoverat och blivit snäppet fräschare alldeles nyss!

Trädgården.
Hit skulle jag inte gå för maten, men för allt annat! Pingisbordet, biljardbordet, dansgolven, mystrapporna och faktumet att man står under en bro och dansar.

Riche.
På Riche har jag haft mina bästa kvällar. Här finns god mat och dyr öl men framför allt en liten bar med känslan av fransk film! Titta upp i taket och stanna kvar till klockan två. Glöm inte öronproppar.

Södra bar.
En trappa upp i Södra teatern liggen en otrolig bar, lite bortglömd men världens pärla. Från balkongen ser man hela staden i nattljus.

Debaser.
På Debaser kan man titta på livemusik, äta fiskburgare, trängas i toakön och flirta med snygga rockkillar. Inte jag alltså..

Spy bar.
Den mest klassiska nattklubben i stan. Till Spy bar kommer man tidigast två och går hem tidigast fem. Det är det sista stoppet och alltid fullt av folk i otroliga kreationer eller nästan utan kläder.

Morfar Ginko.
Här träffar man fem nya vänner varje helg och känner sig så himla hemma så fort man kliver in!

F12.
F12 är Stockholms egen balkong. Kolla upp vem som spelar så slipper du dansa till techno hela kvällen om du inte vill. Restaurangen är i tjusigaste laget, men prisbelönt och så. Bäst är ändå bakfickan Salongen.

 

Shopping.

Jag är inte så himla bra på annat än second handaffärer, men här kommer ett fång tips på hur man kan spendera sina sista slantar en lördag på stan!

Old Touch.
Stockholms bästa Second handaffär. Jag brukar alltid komma härifrån med minst tre grejer. Priserna är så himla låga för att vara storstadsbutik och personalen är som bästa vänner. De har mest prylar, inte så mycket kläder, men prylarna de har är alltid väldigt gamla och dunderfina!

Saker och ting.
Kvinnan som har den här minililla vintagebutiken är ett original och man kan lyssna på hennes berättelser i timmar. Det finns mest klännngar, men alla är fina och prisklassen är nog
mellan.

Beyond Retro.
Här jobbar jag och trivs som fisken i vattnet! det finns tre butiker i Stockholm och kläderna är från USA vilket gör butikerna lite extra glittriga och färgstarka! Kläderna kan vara både billiga och dyra, beroende på.

Judits second hand.
En ganska tjusig vintagebutik med mycket märkeskläder och sorterat utbud. Här hittar man den där väskan man letat länge efter, eller solglasögonen man drömt om.

Herr Judit.
Bästa vintagebutiken för män i stan! Christian som har affären är kanske trevligast i världen, och urvalet är väldigt kärleksfullt. Som att de älskar varenda grej de har i butiken. Väldigt klassiska kläder, nästan preppy.

Myrorna.
Bäst är den på hornsgatan, i Ropsten och den i Skärholmen.

Stadsmissionen.
Bäst är den på nytorget.

Röda korset.
Bäst är den på östgötagatan.

Nathalie Schuterman.
Hit går man för att drömma om  miu miuskor och Pradakappor.

NK.
Jag fyndar så himla bra i det här varuhuset här runt jul och på sommaren! Passa på då, annars kan det vara ganska dyrt och stelt.

saker att göra.

I Stockholm finns det massa roliga saker att göra! Här kommer mina spontana tips på vad jag brukar göra när jag blir sugen på äventyr!

♥ bada från örnsbergs klippor.
Det bästa badstället ligger i örnsberg stax utanför stan. Spring på den långa bryggan som löper längs klipporna och hoppa i om du törs!

♥ promenera runt skeppsholmen.
Bästa promenaden går runt skeppsholmen. Vatten överallt och så nära stan. Som en avslutning på en fikalördag eller muséeumsöndag.

♥ Titta på par som gifter sig i stadshuset.
På lördagar fylls hela stadshuset av lyckliga par. Passa på att stå på gården och titta på när de springer ut. Se rosenbladen yra och tårarna bli som duggregn. Det är det vackraste.

♥ Gå på Sture eller Zita och titta på bio och ät popcorn. det är de finaste biograferna jag vet och visar alltid bra film.

♥ Fika på femtiotalscafét Valand på hörnet odengatan/sveavägen.

♥ Boka det bästa bordet på Classic tea room och ät scones till lapsangtéet.

♥ Åk till Aspudden och promenera till deras minizoo! Man får klappa alla söta djur och vill nästan stjäla med sig kaninerna hem.

That’s it! Om du har ett fint Stockholmstips, lämna gärna en kommentar!

Translation:
Here is a small guide to Stockholm! Read my blog in english here!

(3)
(0)
(0)
35 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar