ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

En Stockholmsguide till barnfamiljer

Här kommer en lista på 20 barnvänliga ställen att lägga på minnet för en eventuell resa till Stockholm i vår!

Angående hotell så har jag bara bott med barn på Miss Clara, men det fungerade utmärkt med både badkar på rummet och enkelt att ta sig fram med barnvagn. Hiss från bottenvåningen rakt upp och inga knepiga trappor. Finns säkert fler utmärkta ställen för hotellboende med barn, lägg gärna till i kommentarerna!

Annons

Ett litet café som ligger på Snickarbacken 7 heter just snickarbacken 7 och här hängde vi mycket med Lynn när han var liten. På sommaren kan man sitta ute och ingen blänger på lite småskrik.

Annons

Bästa stället för toddlers och småkids är Junibacken på Djurgården. Det tycker alla så det är ofta mycket folk. Jag kan åka sagotåget om och om igen. Längtar till nästa gång.

Urban deli Nytorget är en restaurang där barn är välkomna. Stora som små. Det finns barnstolar och barnrätter, men också bubbel och välkomponerade rätter för oss vuxna. Alla trivs här, det är det perfekta brunchstället på söder.

Utanför ligger Nytorgsparken. Den får man inte missa för här finns allt som barnen tycker är kul. Bredvid ligger 1700-talshusen på rad och det är alltid full rulle och roliga människor att prata med i parken. En social park helt enkelt.

Annons

En annan favoritpark för lek är Humlegården. Humlan är en Stockholmsklassiker. Här är parken uppdelad i sektioner för barn i olika åldrar, man kan grilla korv och åka rutschkana. Dessutom är man ett stenkast från stan.

I Mood-gallerian stannade jag varje dag på mammaledigheten och ammade. Det är barn och barnvagnar överallt. Man kan äta lunch, fika eller bara hänga i sofforna en stund. En bra räddare för de med små barn som inte kan Stockholm och behöver ta en inomhuspaus. Den tiden när bra offentliga toaletter och soffor med höga armstöd är högt på pluslistan.

Nationalmuseum är Stockholms vackraste plats just nu. Underbart för vuxna på utställningarna och härligt rum för barn. Kreativt och god mat i restaurangen.

Annons

Sen när det blir varmare så vill jag tipsa om min bästa park Hagaparken. Här känns det vips som att man är i Versailles. Barnen kan ligga på filtarna eller leka runt i gräset och de vuxna kan njuta av utsikten över vattnet.

På söder har vi inga lyxiga parker med kungligheter, men vi har Långholmen! Här kan man bada om det är varmt, sola, leka i sanden och fika.

Skansen är ju ett absolut måste för alla med barn som kommer till Stockholm. Det finns så mycket att göra och så mycket att se!

Annons

Missa inte Lill-skansen där man kan klappa på getter och titta på gulliga marsvin.

Djurgården i stort är världens finaste plats. Här finns lekplatser och orörd natur.

I Rosendals trädgårdar kan man bre ut sig med filt och äta gott under äppelträden. Lynn sprang dock alltid över till alla andras filtar för att se om de hade bättre grejer där.

Annons

Moderna museet är ett underbart museum för barn. På söndagarna har de öppen verkstad en trappa ner och det är gratis för alla.

Babylon är egentligen en liten uteservering mest, men om man ska ta med ett barn till en uteservering någon gång får det nog vara denna. Här är alla välkomna och det ligger en lekpark precis bredvid. Hit gick jag för mitt första glas vin efter graviditeten med Lynn sovande i barnvagn och det var så mysigt med alla glada gäster.

Rackarbacken är en gömd liten backa vid Södersjukhuset som leder oss ner till Årstaviken. Här kan man picknicka eller leka i parkleken bredvid. Perfekt för flera familjer som vill hänga tillsammans.

Annons

Andra bra inomhusaktiviteter med barn så här innan vår och sommar kommer är Bergianska trädgårdarna och växthusen där. Så varmt och gött att försvinna in i ett tag. Bra mat och barnvänlig restaurang dessutom.

För den med riktigt små barn vill jag rekommendera barnvagnsbio på bio Rio i Hornstull. Så himla mysigt med alla bebisar och de visar alltså vuxenfilmer för alla som längtar efter att få se en film men har små barn som måste vara med.

Flera dagar i veckan sågs Daria och jag på Taverna brillo under vår mammaledighet. Det är så stort och finns så mycket plats att alla barnvagnar får plats. perfekt för långhänget.

Annons

Sist ut är fina parken Bryggartäppan! Gameldags stil, lagom stor och mitt på söder. Hoppas ni tittar förbi här när ni är i Stockholm!

Förutom alla ute och inne-ställen jag listat ovan finns det såklart massa andra bra saker att göra! Barnteater, barnopera, bibliotek. Hoppas ni hittar på nåt mysigt tillsammans. ?

14 kommentarer till “En Stockholmsguide till barnfamiljer”

 1. Jessica skriver: 13 februari 2019 kl 14:44

  Tyvärr har snickarbacken 7 stängt! ?


  1. elsa_billgren skriver: 13 februari 2019 kl 14:47

   Vaaaa??? åh nej.


 2. Mathilda skriver: 13 februari 2019 kl 16:15

  Du liknar Kate Winslet på bilden från Bergianska trädgården ??


 3. Mia skriver: 13 februari 2019 kl 16:24

  Snickarbacken stängde för ett par månader sedan


 4. Sofi skriver: 13 februari 2019 kl 18:45

  Jag försökte boka bord för oss på Urban deli på söder för cirka 2 år sedan. När han jag pratade med förstod att vi hade barn med oss så blev han sjukt otrevlig och sa att vagnar inte får plats och att han inte visste om det skulle gå. Krånglade och fick oss att känna oss sjukt ovälkomna. Så vi gick aldrig dit. Blev så besviken eftersom jag ringde dit just för att du redan då skrivit att det var barnvänligt. Men som kanske gör skillnad på kändisfamiljer? Väldigt tråkigt hur som. Tack för dom andra tipsen, ska kolla in några av dom nästa gång vi åker upp ?


  1. elsa_billgren skriver: 13 februari 2019 kl 19:25

   Hej! Vi har aldrig bokat och det är alltid hundra barn och barnvagnar när vi kommer, så det var nog bara en dålig dag för någon. Puss


 5. Mel skriver: 13 februari 2019 kl 20:19

  Barnens Underjordiska Scen är ett underbart ställe på Söder, Alice i Underlandet värld med after-dagis, fredagsmys och afternoon-tea. Kan också vara mkt folk så tips att boka platser!


 6. Towa Linnéa skriver: 13 februari 2019 kl 20:34

  Wow vilken bra guide! Ska absolut använda den vid nästa besök i huvudstaden!

  http://www.ofint.blogg.se


 7. Christina Siljeving skriver: 14 februari 2019 kl 00:35

  Tack för en superbra guide!! 🙂 <3


 8. Frida skriver: 14 februari 2019 kl 03:35

  Bra tips! Men tippar att Babylon verkligen inte skulle vilja vara med på en sådan här lista. De har ju varit i tidningarna för att de bett ammande personer att skyla sig / gå därifrån. De bad min kompis att gå för hennes bebis var ledsen och jag har varit där med vagn och det har inte alls kännts populärt. Skulle snarare säga att de skulle önska att inga barn kom dit! Eller i alla fall inte okändas ungar.


  1. Nadia skriver: 14 februari 2019 kl 10:17

   Samma här! Blev också ombedd att gå för att min bebis var ledsen. Så himla ledsamt och förnedrande.


  2. Sara skriver: 14 februari 2019 kl 19:38

   Jepp. Vet också en person som blev tillsagd på ett otrevligt sätt för att hens barn smulat bröd under bordet. Personen fick en sopskyffel och blev uppmanad att sopa upp efter sig ? Alltså, klart man försöker hålla efter när man är ute med kladdiga/smuliga barn men ibland blir det körigt och då missar man. Så otroligt otrevlig skött. Också rätt säker på att det har ägaren själv som stod för hela det här spektaklet. Kommer aldrig gå dit med mina barn.


 9. Maria skriver: 14 februari 2019 kl 09:48

  Ha en fin alla hjärtans dag ❤


 10. M skriver: 15 februari 2019 kl 16:54

  Mamma har ritatlekplatsen på Nytorget, fast det va många år sen<333


Dela på:
Laddar