I vilken situation är ett glas vin vin som allra bäst? - Det finns framför allt två olika tillfällen tycker jag. Först är det pepp-glaset, som oftast är ett glas cava eller prosecco på en somrig balkong med en kompis klockan 17. Man har planer, kompisar är på väg, musiken är 60-tal och det ligger en stor frihetskänsla i luften. Sen är det den romantiska middagen, kanske till och med utomlands. Man äter sent, det är varmt, man sitter på en uteservering och beställer in en pasta vongole under ett träd. Man tar ett glas rött och det kommer i ett enormt men extremt tunt glas, är alldeles strävt på tungan och fyller hela munnen med aromer. Är du en sån som kan mycket om vin? - Absolut inte. Jag kan knappt nåt. För att vara en som verkligen gillar vin (jag dricker aldrig öl, drinkar eller något annat än vatten, vin eller kaffe egentligen, kanske lemonad om det är varmt) så kan jag oerhört lite. Borde gå en kurs såklart! Frågar du personalen på systemet om hjälp? - Jag brukar fråga var vissa flaskor jag vet att jag gillar ligger, hehe. Den med bomberna på tex. Går du på fina etiketter eller beskrivningarna på skyltarna? - När det gäller rött vin så är det viktigt att det är kryddigt och mustigt. Fast jag har insett att jag också gillar lätta naturviner. Men detta är helt nytt för mig och nåt jag måste grotta mig in i mer. Jag borde verkligen gå ur min comfort zone på Systemet, men efter att ha gjort riktiga missar några gånger vågar jag inte. Fina etiketter gillar man ju, och det gör vinet godare. Jag är en sån som föredrar Amarone-etiketter med massa krusiduller framför moderna. Jag kollar också om det är ekologiskt och köper helst det. Bästa röda vinet? - Några husviner här hemma är Boom Boom! som beskrivs så här: Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, viol, blåbär, lagerblad, vanilj och lakrits. Väldigt länge drack vi bara Côtes-du-Rhône och svenska klassikern med det fula namnet Grillo. Bästa vita vinet? - Jag dricker aldrig vitt vin. Isf rosé. Där vill jag ha det riktigt ljust, nästan aprikosfärgat och gärna Côtes-du-Provence. Vad köper du när du ska lyxa? - Champagne. Eller megakryddigt italienskt vin, typ Barolo. Bästa cavan? - Har inte tröttnat på Privat än. Bästa champagnen? - Pol Roger, som vi hade på vårt bröllop i lyxklassen och Alexandre Bonnet i budgetklassen. Finaste vinglasen? - Till champagne gillar jag gamla kupade med mycket detaljer, eller klassiska höga som ser ut som små rödvinsglas. Hemma har vi faktiskt Riedelglas till rödvinet, för det smakar så mycket godare med ett stort glas med lite vin i. Förr drack jag jämt ur små bistrogkas som i Paris, kanske att det kommer tillbaka snart igen? Hur tänker du när du kombinerar vin med mat? - Jag är inte särskilt noga, och dricker gärna rött till det mesta. Men försöker välja något lättare om det är till fisk eller vegetariskt så det inte tar över helt och bränner bort smaklökarna. Jag dricker nästan aldrig vin till maten hemma, så det är mest på restaurang. Där brukar jag faktiskt fråga vad de rekommenderar. Dricker du nånsin bib? - Aldrig. Har inte druckit bib sen jag var 20-någonting. Det tar bort allt det härliga för mig. Jobbar du halvflaskor? - Nope. Vin på vardag eller helg? - Jag dricker gärna ett glas vin som aw eller till maten på helgen. Sen jag blev förälder har det sällan slutat med mer än två glas, för det är helt enkelt för jävligt att vara bakis eller ens trött med en tvååring. Går helt enkelt inte. När är bästa stunden för ett glas vin? - När man inte druckit vin på ett tag, har barnvakt och är ute på en mysig restaurang, har all tid i världen och bara kan prata om sånt man vill ska hända i livet. Hur har ditt vindrickande utvecklats över åren? - Nuförtiden dricker jag hellre ett glas riktigt gott vin än flera av något som bara gör mig tipsy. Jag har liksom gått från att gilla resultatet till att gilla smaken. Och stämningen såklart. ?