Jag vet inte hur många av er som lyssnar på min och Sofias podd Billgren Wood, men ni som gör det har ju märkt att dagens avsnitt aldrig kom. Och som vi skrev på vår Instagramsida så var det för att Pontus, som klipper vår podd, upptäckte att båda avsnitten vi spelat in hade ett tekniskt fel på ljudet. Så de gick inte att använda. Så himla trist! Eftersom Sofia och jag var extra pepp på att ses då vi varit ifrån varandra och spelat in på distans hela sommaren och nu äntligen satt i samma rum. Vi ska försöka komma ut med ett avsnitt snart, men sålänge tänkte jag berätta lite om det som skulle komma ut igår, kanske kan det bli ett inspirerande blogginlägg iaf och inte bara vara en waist of time? Det andra avsnittet handlade om saker man kan förkovra sig med under hösten (det kommer ett inlägg om det snart) men det första handlade om det härliga ämnet bröllopsmat! Så himla härligt att utgå från det och bygga sin egen drömmeny. Visst är det så att mat ofta kommer kanske i sista hand på bröllop? Fast äta ju är det man gör största delen av tiden? Vi delade upp avsnittet i tre kategorier som vi utgick ifrån, vinterbröllop, det stora traditionella bröllopet och modernt bröllop. Vinterbröllop är lite underskattat visst? Så här års finns det så otroligt mycket vackert att njuta av i Sverige. Jag tänker att det kanske är lättare att hitta ett magiskt ställe att hyra också, när det inte är lika högt tryck, och att de allra flesta är hemma. Skulle jag ha ett vinterbröllop skulle jag ha det i ett stort vackert hus i Stockholms närskärgård. Kanske en jugendvilla på Tynningö som man får hyra? Inuti pyntar man upp med vackra oklädda granar, äpplen i korgar, granris och mängder med tända ljus. Sen bjuder man in sina gäster, ett litet bröllop såklart, att komma runt kl 18. Då är det mörkt och stämningsfullt. Vigseln sker vid vattnet med eldar som doftar och sprakar. Man får ett glas varm äppelmust med calvados i och så är vigseln stämningsful och mäktig. Sen går alla in i huset och äter en härlig trerätters på pyntade långbord. Klassiskt dukat med vit duk, vackra vinglas och silverbestick. Till förrätt serveras en kastanjesoppa. Så otroligt gott och perfekt på vintern, dessutom lätt att göra till många och en samtalsstartare. Till varmrätt blir det ugnsrostad kyckling som serveras family style. Det känns mycket roligare än egna upplagda tallrikar tycker jag. Stora fat med rödbetor, jordärtskocka, krämig getost och svarta linser till. Och efterrätten, madeleinekakor med earl gray, serveras inne i biblioteket vid en öppen sprakande spis. Så himla mysigt och härligt sätt att fira kärleken på. Med mys istället för fest! Dagen efter åker alla skridskor på sjön, det finns fyllda picknickkorgar med varm choklad och hembakta bullar. Så himla trevligt sätt att avsluta en bröllopshelg på! Kanske en bastu och ett dopp för de som vågar? För det stora pampiga bröllopet tänker jag mig definitivt någon form av slott någonstans. Helst ett franskt, lagom nedgånget. Men nu är vi ju ute med stora budgeten och viftar, så här kan vi hålla det högt i tak. Visst är det något otroligt härligt med slottsmiljö och bröllop? Tänk en vigsel i trädgården, vid en näckrosdamm och fontän. För att sen gå in och äta den pampigaste av middagar. Skaldjur serverat i sitt skal, underbara rätter presenterade på gammalt porslin. Ett fint sätt att få till pampighet på ett enkelt sätt är att matcha duk med servett. Man kan ju köpa en rulle tyg man gillar och klippa till servetter själv. Så fint med dramatiken. Slöjan så här, löst uppsatt med två spännen på vardera sida. Kanske en antik klänning i prickig tyll med puffärm. Och till efterrätt, istället för tårta, en vacker men enkel valnötskaka. Det är kontrasten mellan lokalen och maten som är fin. Okomplicerad lyxig mat, som skaldjur eller helgrillad fisk tex, i en otroligt mäktig miljö. För det moderna bröllopet tänkte jag att det skulle vara fint att utgå från en gammal meny? Det här är Vanessa Bell som målat ett menykort till design och konstgruppen Omegas premiärmiddag. Jag kan dock inte tyda franskan, men visst ser det otroligt ut? Härifrån kan man ju ta färgpaletten, menyn, stilen och känslan. Och bygga ett bröllop från det! 1913 känns också som ett härligt år att utgå ifrån. Och persika och lavendel måste ju vara den finaste färgkombinationen. Alla foton från min Pinterestmapp Billgren Wood bröllop ?