God morgon och glad alla hjärtans dag! ♥️ Ett utmärkt sätt att fira denna kärlekens dag är med mat tycker jag, och här kommer allt jag skulle vilja äta idag om jag fick drömma! En meny med sammansatta smaker och dryck som passar så här års och alltid är otroligt gott. Skaldjur, citrussmaker, smörigt, krispigt och lätt men med mycket smaker. Först, vill jag fly till landet, för mat är godast när naturen är nära. Vakna upp någonstans på Engelska landsbygden kanske, som här i Philip Moulds hem i Oxfordshire. Hit har våren redan hunnit komma och vi börjar med en långpromenad längs vattnet innan frukost. Underbart att vänta med att äta en stund för att verkligen bygga upp dagens hunger. Vi ger inte varandra några presenter, men en bukett blommor är ju alltid underbart. Min drömbukett är ett rejält fång pärlhyacint på snitt och lila syren som här på Atelier September av Christian Ravnbak. Nu frukost äntligen! Vi slurpar i oss gröt med plommonmarmelad, skirat ingefärssmör och rostade hasselnötter. Jag blir genast sugen på att skira smör med ingefära i i framtiden, mums! En kaffe till. På det sättet kaffe är godast att dricka, ur en klumpig vit litet kopp med fat. Dags att klä på sig riktiga alla hjärtans dag-kläder! Jag tar outfiten till höger från Nue group. Höga smala boots till och en varm kappa över så vi kan promenera hela dagen. Pontus har den här outfiten från Arket. Arket gör verkligen de snyggaste herrkläderna som gör att man vill hångla upp killar. Gosiga, mjuka och i perfekta snitt. Vi promenerar genom den lilla stan och slår oss ner på ett café för lunch. Vi äter Bar la Lunes råraka med löjrom, smetana, rödlök och gräslök. Vi sitter i fönstret och tittar på folk, pratar och stressar inte. Till rårakan dricker vi ett glas iskallt Altenkirch, Cuvee Boogie, som smakar vita, vilda blommor, citrusfrukter och örter. Det godaste glaset till lunch tycker jag, som finns på Matateljén och har lite sötma och mycket blommigt, porlar lite på tungan och därför passar perfekt till just lunch. Ut igen för att titta på det stormande havet. Det finns något otroligt romantiskt dramatiskt med vågor och vind. Plus att man blir mer hungrig av havet. Vi går långt och planerar livet och framtiden. Nu har det vips blivit skymning och vi klär upp oss för kvällen. Jag har den här klänningen från Cecilie Bahnsen med puffig off sholder. Den romantiska middagen börjar såklart med ostron. Dessa är Klemmings. Det är en riktig dröm att fiska egna. Det står på min Bucket list. Ostronen äter vi som de är med bara lite citron, så goda är de. Till ostronen dricker vi ett glas av den otroliga champagnen 2013 Leclerc Briant Millésime Extra Brut som Sofia pratade om i senaste Billgren Wood-frågepodden och som vi drack på nyårsafton. Sen dukar vi upp för middag på porslin från The slow hut. Glas från Riedel och en enkel vit duk under. Till middag gör vi Nigel Slaters enkla torsk med kapris och sardeller. Receptet hittar ni här. Fisken äter vi med gröna bönor och kokta små potatisar. Till efterrätt har vi köpt hem minitartletter med grapefrukt av den otroliga Stephanie Liu som är konditor på Apollo bar. Kvällen avslutas på mest romantiska vis uppkrupna i soffan med att titta på den blödigaste mest romantiska film jag vet, näst efter Titanic kanske, nämligen The Notebook. Går att se via Netflix nu. Puss och glad haha hjärtans dag, hoppas du äter något riktigt gott idag! <3