Lördag är stora matlagardagen, visst? Därför tänkte jag att vi kunde bläddra lite och inspireras ur mina kokböcker jag har i hyllan. En av mina absoluta favoriter som är riktigt sönderbläddrad för matinspo är italienska Polpo. Tidlös ljuvlig mat jag blir sugen på jämt. Som marinerade sardeller på crostini, en venetiansk klassiker. En brunchig pizza. Utmärkta risottorecept. Burrata med linser och basilika mmm. och linguine vongole, som jag lagat många gånger efter det här receptet. Det ser man på hur bucklig sidan är. En ny kokbok med lite mer modern twist är Fredrik Bille Brahes All the things we cooked. Jag älskar alla hans frukostrecept, tex gröten med olivolja och mandel. En superfavorit är självklart Sofias Chez Wood! Klassiker som pasta med tomatsås, alltid ett säkert kort och så bra recept. Bakade ägg med zucchini som var det första Sofia bjöd mig på hemma hos henne har jag lagat många gånger sen dess. En perfekt helglunch. En annan ny bok är Snacks sallad pasta dessert av Marion Ringberg och Linn Söderström som driver krogen Garba. Tomatbuljong kan vara det godaste som finns? Syrligt, salt, slurpigt. Siris senaste kokbok Vegan på 5 ingredienser finns såklart i hyllan! <3 Men recept som vegansk bouillabaisse. Tofu butter masala halloj?! Frida har precis kommit ut med sin första kokbok Goda grejer och den har jag också såklart! Ja det vill jag :) Längtar efter att få sätta tänderna i den här boken där Frida bland annat reder ut hur man bryner smör. Grilled cheese med jalapeño mmm. Mmmmacademiapaj. Det var det! Glad matlagarlördag! 🥄✨